Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eksapeksa

Co się opłaca dla dziecka kupywac w Niemczech?

Polecane posty

Gość eksapeksa

jedzenia? słoiczki, soczki? kosmetyczne sprawunki? czy mozepieluszki i chusteczki. Niebawem sie wybieramy a jestem totalnie niezorientowana

Gość nkgljbdbxnkj
kupYwac??

Gość eksapeksa
no dobra kupowac, jakie to ma znaczenie.

Gość eksapeksa
a jakies firmy widzialam ze jest bebevita milasan hipp równiez, Kupywalam kiedys soczki z bebevita 0,75l za 0,65e wiec wydaje mi sie ze tanio, nie wiem w sumie jak inne słoiczki. Moje dziecko ma 8 msc. No i bazuje do teraz na kosmetykach bubchen, brat mi kiedys przywiozł 2 komplety i własnie si ekoncza. Zastanawiam sie co jeszcze moge lupic, b o nie wiem kiedy znow pojade, a teraz sa chyba rowniez wyprzedaze w Niemczech? ( ciuchowe)

Kosmetyki sie oplaca,ciuszki raczej nie,ja to raczej zawsze zakupy jak moge to robie w pl:)

nie znam Polskich cen, ale z ciuszkami to roznie bywa, czasami mozna fajne wyprzedaze trafic. Ja widzialam w zeszlym roku sliczne sukieneczki po 1€, niestety nikt ze znajomych nie mial dziewczynki wiec nie kupilam ale zal mi bylo odchodzic ze sklepu. Przeciery owocowe sa rzeczywiscie po 65 centow. Napisze Ci potem cene pieluszek wlasnie jade do drogerii.

Gość madzia23niemcy
ciuszki sa o milion ladniejsze niz w pl zabawki ,akcesoria ja bym nic w polsce z ubranek nie kupowala jak pojade do pl to przywioze sobie zgrzewki kubusia:)

Gość ekdapeksa
dzieki za wypowiedzi, widziałam niemiecki pieluchy ale nie pampersy ale nie brałam kiedys bo nie wiedziałam czy sa dobre, wychodziły taniej niz u Nas, no ale.... fajnie jak ktos sie jeszcze wypowie

Gość matkakrzeselkowca
ej no laki to nie prl....euro 3.20 a wydali z zachodu zwozicie...kurwa no...

Gość przyszla mama.............
prl czy nie jakosciowo w de nadal lepsze

wole w de nawet drozej zaplaic i wiedziec za co, a nie pl szajs

kup w de najtansze pieluszki jednorazowe a w pl w tej samej cenie to zobaczysz roznice

ja polecam pieluchy z muller-siec sklepow w austriii......5,99 za opakowanie a jjak pampers....a jakosc..wg.mnie na wszystkim lepszaa

moj patryk pijak straszny:)...wypija mi 2 butle picia w nocy(wody)...i te pieluchy nie przemokna....3 kilo ale trzrymaja;d

Gość brawo...........
taki duzy chlopak, a jeszcze w pieluchach chodzi...

Gość madzia23niemcy
drogerie müller sa tez w niemczech

Ja bym kupila ubranka- teraz sa wyprzedarze. Mozna tez zagladnac do sklepu second-hand dla dzieci i kupic markowe zadbane ubranka za bezcen.

W H&M albo w C&A dostaniesz teraz fajne ciuszki bo sa teraz tanie :) A pieluchy to Pampersy kupuje i kosmetyki z Penaten, Bübchen albo Hipp. Husteczki do pupki to w Rossmann kupuje 4 paczki za 4,99Euro mysle ze tanie...

a wiec w DM pieluchy firmowe kosztuja 13 centow za pieluche 4-9 kg jak sie kupi opakowanie 100 szt. Te z nastepnego rozmiaru 7-18 kg sa ciut drozsze ( cale pudlo kosztuje tez 13€ ale w opakowaniu jest 84 pieluszki) I to nie prawda, ze w Polsce nie ma dobrych jakosciowo ciuszkow, kosztuja tylko troche drozej niz te z targu. No i taki sklepy jak C&A i H&M sa tez PL i maja ten sam asortyment tej samej jakosci. Ja lubie ciuszki z 5-10-15

Gość madzia23niemcy
c&a nie ma dobrej jakosci h&m tez juz nie keidys mial lepsza teraz dobra jakosc ma esprit i zara s olivier itd moze i sa te same ciuszki w c&a lub h&m w polsce ale oni przeliczaja euro po 4 zl lub 3,8 wiec te ciuszki sa drozsze wejdzcie na strone dziennik.pl tak pisza o tym

Gość kamizelka
No kurwa , żeby dla małego dziecka kupować ubrania w esprit to chyba trzeba miec nierówno pod sufitem. A za miesiac za małe

Gość autorko
kupywuj kupywuj jak ty dziecko nauczysz mówić? ah.. no tak, będzie jednym z tych co powie " poszłem na laski".

Gość warto kupić
SAB Simplex (lek na kolki); ale nie dlatego, że sie opłaca, tylko w Polsce specyfiki na przypadłości jelitowo-żołądkowe są niestety mniej skuteczne a poza tym: kupywać; włanczać, wyłanczać itd... ale niestety od jakiegos czasu forma POSZŁEM jest formą dopuszczalną 😭 w języku polskim

Gość eksapeksa
sabsimplex mielismny ktos nam przywiozł przy okazji własnie słyszelismy ze jest dobry no i smaczny :) a wiadomo jak to z lekarstwami no i dzialał przede wszytskim:) w sierpniu beda wyprzedaze najwieksze ciuszkow? jeszcze jest chyba sklep kik i pimke? czy jakos tam?

Gość gaździno
można prosic o źródło, z którego wzięłas informację, że forma POSZŁEM jest poprawna ?

Tak, wg moich informacji w sierpniu będą największe wyprzedaże. Ja byłam pare dni temu i też jest już sporo -% m.in. w Deichmanie (obuwniczy- ale w końcu wybrałam 2 pary butów nie z przeceny...) i w większości butików z ciuchami. Co do sklepów typu Kik ,to jest dość tani i pełno ciuchów,ale wydaje mi się,że to odzieżowy drugiej kategorii,a fajnie można się ubrać w Orsay, H&M, C&A itp -szczególnie korzystając z taniego Euro!

Gość madzia23niemcy
co tobie sie nie podoba w espricie kto ma kase moze sobie tam chodzic !! co do kik to tani sklep z bardzooo slaba jakoscia nie kupujcie tam bo rzeczy do 1 prania

Gość madzia23niemcy
ja nie kupuje dla siebie gorszych marek niz esprit bo lubie jakosciowe rzeczy kiedys lepsza jakos mial h&m ale teraz jest juz na tej samej pozycji co c&a czyli niezbyt dobra jakosc zobaczycie po 4,5 praniu ze ubranka traca kolor i sie niszcza

Gość do gaździno
ok; zwracam honor; kiedys oglądałam program Miodka i wypowiedział się, że jakkolwiek nie można uważać tej formy za wyższą od poszedłem to z powodów masowego użycia jej przyjmuje się ją za dopuszczalną; teraz wrzuciłam w google i widzę, ze jednak nie; ale spotkałam też wypowiedzi, które także opieraja sie na tej niefortunnej wypowiedzi prof.