Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dream Iw

Ciąża,rozterki

Polecane posty

Gość Dream Iw

Witam.Dzisiaj okazalo sie,ze jestem w ciazy!Nie bylo to planowane,jednak to nie znaczy ze teraz nie chce mojego dziecka.Mam tylko straszne obawy czy sobie poradze.1000 roznych mysli przychodzi mi do glowy.Wiem,ze lata beztroski minely i czas wkroczyc w nowe zycie.Nie wiem,czy ja nie doroslam do roli matki,czy poprostu kazda Kobieta ma takie mysli.Ciesze sie i juz Kocham moje malenstwo.Jednak zal mi troszke tej beztroski,zabawy.Czy Wy tez tak mialyscie?Czy tylko ja mam takie dziwne przemyslenia?

Gość a ile masz lat

Gość Dream Iw
Mam 22 lata:)

To jest zupełnie normalne :) Moja ciąża była po części planowana tzn. jak zdecydowaliśmy się na dziecko to okazało się, że jestem w 6 t.c. :) i też miałam mnóstwo wątpliwości ... Teraz moje córeczka ma 16 miesięcy i już nie wyobrażam sobie życia bez niej ... Oczywiście zdarzały się ciężkie chwile i zwątpienia, ale te dobre chwile zawsze wynagradzały te złe :)

Gość a ile masz lat
to dokladnie tyle ile ja:) a ja sie własnie zastanawiam czy nie zaszlam...za wczesnie na test.ale nie mam warunków na dziecko, wiec mam nadzieje, że stanie sie to kiedy przyjdzie na to odpowiedni moment. a masz męza? mieszkasz sama czy z rodzicami i co oni na to? wybacz ze tak wypytuje, ale zastanawiam sie jak u mnie to bedzie w razie czego...

Gość Dream Iw
Cale moje zycie teraz sie odmieni.Przeraza mnie to a zarazem cieszy.Mam takie mieszane uczucia.Mam nadzieje,ze moje watpliwosci szybko sie rozwieja:)

Gość Dream Iw
Mam chlopaka,jestem z Nim 6 miesiecy-to niewiele.Moja mama z pewnoscia sie ucieszy.Mieszkanie coz...bedziemy musieli sie usamodzielnic,wynajac mieszkanie.Moze na poczatek zamieszkamy u mojej mamy.

Kochana jestem pewna, że Twoje wątpliwości rozwieją się jak tylko zobaczysz małego człowieczka na USG albo jak poczujesz pierwsze kopniaczki :)

Gość a ile masz lat
No to wspaniale. gratulacje:) fajnie, ze wszytko tak Ci sie ulozy. U mnie z rodzicami troche gorzej, mama napewno sie nie ucieszy, wrecz zalamie, ale moj chlopak z ktorym jestem 1,5 roku napewno bedzie szczesliwy. ale nie ma co sie zastanawiac. Musze poszekac te kilkanascie dni na okres albo test - wtedy sie wszystko wyjasni. pozdrawiam:)

Gość Dream Iw
Na pewno Twoi rodzice z czasem ucieszyliby sie z wnuka lub wnuczki.Masz juz 22 lata,wiec jestes juz dojrzala kobieta:) Rozumiem jednak,ze jeszcze chcialabyś poczekać z macierzynstwem,wiec mam nadzieję,ze tym razem bedzie to dla Ciebie fałszywy alarm:)

Gość 22 lata to nie jest
dojrzała kobieta. Ale ciaża jest piękna, watpliwości i niepokój mijają z I trymestrem

Gość kokoszael
22 letnia Kobieta,nie jest dojrzała????Mnie sie wydaję,że jest już.Zreszta to sprawa indywidualna

Gość Dream Iw
Może zle to okreslilam-Dojrzala.Wydaje mi sie ze kobieta ktora ma 22 w pelni odpowiada za swoje czyny,jest juz na tyle dorosła,ze ciaza w tym wieku nikogo nie zdziwi:) Przynajmniej mnie sie tak wydaję.

Gość 22 lata
to czas gdy trzeba sie uczyc, studiowac, rozwijac sie a nie dawac dupy i rodzic kolejne bachory!!! myslcie ludzieee!!!! ja mam 30 lat, mam prace, rozwijam sie, mam samochod, mieszkanie, w planach budowe domu i uwazam, ze wciaz mam czas. Ma nalega na dziecko a ja nie mam ani ochoty ani czasu. czemu w Polsce ludzie mysla, ze jedyna rola kobiety jest rodzic i siedziec w dzieciecych gownach i wymiotach, kolkach i placzach nocnych...???? dzieci ppowinno rodzic sie po 35 roku zycia aby rodzicow nie obarczac ani finansowo ani fizycznie opieka nad potomkeim. wspolczuje Ci tej ciazy.. Twoje zycie sie wlasnie skonczylo.. a tyle moglas osiagnac..

Do 22 lata - a ja współczuję w przyszłości takiej matki Twojemu dziecku...;( Az smutek bierze czytając te bzdurne myśli.....po 35 oku życia to ty hehehe obyś miala szansę zajść w ciążę a jeżeli to oby było zdrowe... Kobieto zastanów się ja mam 30 lat i właśnie jestem w ciąży pierwszej..... Skończyłam studia, mam pracę i mieszkanie......i co myślisz, że jeżeli będziesz miała wszystko, to zastąpi Ci ślicznego maluszka.... A później dziecko będzie mialo starych rodziców, ale ja widzę, że ty cenisz swoje wygody......w sumie Two wybór....ale nie popieram...

Rozwijaj się dalej to obudzisz się kiedyś na stare lata bez dzieci wnuków, wsparcia i oparcia..... Przecież to sama radość dla rodziców dzieci, później wnuki..... A Ty rób karirę buduj dom.....;)

Wcale nie uwazam,ze moje życie sie skonczyło.Ciekawe ile Twoja mama miala lat,gdy Cie urodzila?Tez masz o niej takie zdanie jak o mnie?ze dala dupy,wiec ma skonczone zycie?Mysle,ze nie...wiec nie oceniaj mnie w ten sposob.Moja ciaza nie byla planowana,jednak nigdy nie usunęłabym ciąży...nie mogłabym.Nie potępiam kobiet,ktore to zrobily...kazda z Nas ma prawo wyboru.Nie uwazam,że dziecko bedzie dla mnie przeszkodą w drodze do szczęścia.Nawet jeśli nie bedzie łatwo,to myślę ze ta mała istotka wynagrodzi mi wszystko.Pamietaj,ze pieniądze to nie wszystko...

Kiedy ty "22 lata" będziesz zdobywała to wszystko co jest ci takie niezbędne, możesz nie zdążyć zdobyć nigdy tego co uważasz za głupotę w wieku 22 lat. Wszystkim się wydaje że problemy z zajściem w ciążę nie dotyczą/ nie będą dotyczyły ich, a jednak okazuje się że los lubi być przewrotny. Dlatego nie krytykuj i nie pogardzaj, tylko pozwól żyć innym tak jak tego chcą. Ja mam 22 lat i bardzo pragnę dziecka ale nie wiem czy kiedykolwiek będę je miała. Zdobywać pieniądze mogę przez całe życie, urodzić dziecko nie!!

Koleżanka urodziła na studiach i ma pracę, dom, fajne życie...a co to za życie kiedy nie ma tej pociechy, malutkiego człowieczka który rozwija się na naszych oczach..... Popieram Was dziewczyny w wieku 20 i powyżej, jeżeli tylko uważacie, że sobie poradzicie to warto....;)

Pieniądz sa ważne,ale nie najważniejsze.Na szczescie ja nie mam trudnej sytuacji materialnej,wiec mam nadzieje,ze sobie poradze:)

Poza tym,mysle ze juz jest po fakcie:) Zastanawiam sie jak to bedzie,czy dam rade..ale czasu nie cofne...jestem w ciąży:)I coraz bardziej zaczynam sie z tego cieszyc:)

Dla mnie ta pani jest żałosna. Ale w przeciwienstwie do niej nie bede nikogo obrazac.Twoj wybór kobieto. Jak nie masz instynktu macierzynskiego to lepiej odpusc sobie to dziecko nawet po 35 roku zycia. po co Ci to? tak to bedziesz miala jeszcze wiecej kasy,jeszcze wyzsze stanowisko itd. a dziecko bedzie wychowywane przez babcie/nianie i nie bedzie czuło miłości matki. Daruj sobie. Nie obrazaj nikogo kto chce miec dziecko. Te ktore chca miec dziecko przed 30 sa gorsze od ciebie?dlaczego? Bo sa inne i maja inner priorytety? to tak jak mowienie,że murzyn jest gorszy bo ma inny kolor skory...

i po co piszesz dziewczynie,że jej zycie sie skonczylo? Twoje sie niedlugo skonczy, nawet nie zauwazysz kiedy...Moim zdaniem jej życie sie dopiero zaczyna. Ja tez mam 22 lata i uwazam, ze powinam skonczyc studia, na ktorych jestem, chodziaz juz powoli ciagnie mnie do dzieci:)

Zastanawie mnie jedynie,dlaczego ta Pani weszła na forum który dotyczy ciąży skoro nie interesuje ja macierzynstwo

Dream jak się okazało że jestem w ciąży też sie zastanawiałam jak sobie poradzimy. Ja siedząc w domu, bo nie mamy z mężem nikogo kto by nam mogł pomóc i tylko on pracując. Poza tym jak sobie fizycznie i psychicznie dam radę z dzieciątkiem. W miarę jak moja ciąza postępuje (obecnie 28 tc) te obawy znikają, no bo jakże my sobie nie poradzimy :)

Ja nie studiuje,po zakonczeniu szkoły wyjechałam za granice.Mialam w planach uczyc sie dalej...jednak na razie musze z tym poczekac.Moze kiedys...

hahaha dokladnie. Możliwości są 2: - jednak coś ją do tego ciągnie tylko nie chce sie do tego przyznac nawet sama przed soba - w wolnych chwilach lubi wmawiac ciężarnym, ze ich zycie sie skonczylo czym poprawia sobie nastrój albo jeszcze cos innego, w kazdym razie jej wypowiedz tutaj była chamska i żalosna. Dodam tylko ze z biologicznego punktu widzenia rodzenie po 35 roku życia to jest GLUPOTA. stare komórki jajowe=wieksze ryzyko wad genetycznych

Moja mama miala 18 lat gdy zaszla w ciąże i nie wydaję mi sie,ze teraz tego zaluje!! Masz racje Asiensis,ciaza w wieku 35 lat to ogrommne ryzyko i lepiej zdecydowac sie na ciąże ciut wczesniej.

Dziewczyny uspokójcie się każda z nas wie, że macierzyństwo bez względu na wiek jest super...;) Ona poddała nam temat i olała nas.....niech robi co chce.....a my róbmy swoje ;) pozdrawiam.....