Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Prosze odpowiedzcie KTO WIE

DLACZEGO W CIĄŻY NIE MOZNA PIC COLI ? PROSZĘ O ODPOWIEDZ!!!!!!!!!

Polecane posty

Cześć wczoraj dowiedzialam sie ze nie wolno pic coli w ciąży a mi jak na złość bardzo jej sie chce czy moze mi ktos konkretnie uzasadnic dlaczego cola szkodzi? Jestem w ciąży drugi raz ale do tej pory od zadnego lekarza nie usłyszałam ze cola jest szkodliwa i zeby nie pic. Kto wie o co chodzi? Wczoraj sąsiadka mi powiedziala ze absolutnie pic jej nie wolno a ja nie wiem czemu ?

Gość kofeina kofeina

Gość bo po coli sie w glowie
pierdoli, chyba nie chcesz miec popierdolonego dziecka?

Gość odbytowa
rozpuszcza mózg

w coli jest kofeina, a poza tym w ogole jest niezdrowa, jak wszystkie tego typu slodkie, gazowane napoje. w ciazy powinnas zachowac zdrowy tryb zycia i zdrowo sie odzywiac, a napojow tego typu na pewno nie mozna zaliczyc do zdrowego odzywiania 🖐️

Gość prostebanalne
bo kola ma wlasciwosci zrace..wyzre ci dziecko z brzucha i co wtedy zrobisz?

Gość chętnie doradzę
Chyba chodzi o kofeinę (krążenie) oraz kwas fosforowy, który posądza się o osłabianie gospodarki wapniowej (zęby i kości)

Jak ze wszystkim w ciąży, należy zachować zdrowy rozsądek. Bez przesady, jak napijesz się raz na jakiś czas coli, to nic się dziecku nie stanie. Ja jestem w 23 tyg. ciąży i kilka razy zdarzyło mi się wypić colę i nie robię z tego problemu. Za chwilę wyjdzie na to, że w sumie to lepiej nic nie jeść, kurczaków bo \"pędzone\" sterydami, marchewki z bazarku, bo pewnie wyrosła przy drodze szybkiego ruchu.... Nie dajmy się zwariować. A propos tej sąsiadki, czy podała konkretny powód? Ciekawe ile Ona ma lat....

nop dobra ale tego chemicznego gowna dzis jest pelno wszedzie nie da sie tego uniknąc. Pytam bo pierwszy raz slysze ze pic nie wolno lekarza pytalam w 1 ciąży i nic mi nie wspomnial o jej nie piciu. Wiadomo ze nie w wielkich ilosciach ale nie mowil nic ze kategorycznie nie wolno ani troche itd. A tu sąsiadki mi mowią takie rzeczy z tym ze zadna nie jest w stanie tego sensownie uzasadnic. Chodzi mi glownie o to co moze spowodowac picie coli w ciąży.

Gość prostebanalne
no juz ci powiedzialam,ze ci dziecko WYZRE!

Gość tak i nie oddychac tez
bo w powietrzu sa takie pierwiastki jak kadm ołów i inne