Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Brzydal29

Pożegnanie Brzydala29 - z kafe i nie tylko

Polecane posty

ofe rma nie masz racjii nie ma ludzi idealnych ale jak się dobrze wygląda to wzrasta pewnośc siebie , a potem wzrasta osobowość społeczna mam racje ???

jasne że wygląd to nie wszystko, może być dodatkiem..

kyyrene ..no wiadomo że wygląd to nie wszystko ale jakoś trzeba o siebie dbac :)

agiie ..wygląd to dodatek ale też ma znaczenie bo to ma byc np twój facet a nie twój kolega to chyba różnica

Gość ofe rma
no jasne że to ma ze sobą wiele wspólnego. moja patologiczna osobowość ukształtowała się w dzieciństwie/młodości. pierwsze miłości, chodzenie za rączki, dyskoteki. ja tego nigdy nie doświadczyłem. nie podobałem się i tyle. dlatego w dorosłym życiu nie potrafiłem zainteresować sobą kobiety. i tak naprawdę to myślę że nie potrafiłbym nawet teraz. fakt, że na kafeterii miałem już nawet kilka propozycji. tylko że tutaj każdy jest tylko znaczkami łacińskiego alfabetu. nie ma głosu, oczu, zapachu. dlatego nie stresuje się, mogę powiedzieć wszystko na co mam ochotę i "sprzedaje się" lepiej niż kiedykolwiek w realnym świecie.

dbać? oczywiście, że tak, trzeba sie jakoś po ludzku ubierać itd. Ale, Ceram, nie masz racji, pewność siebie wcale nie jest funkcją wyglądu. Raczej na odwrót : wygląd (nie obiektywny, tylko ten odbierany przez innych, to czy inni odbierają człowieka jako atrakcyjnego), jest uzalezniony od pewności siebie. Po pierwsze należy siebie samego polubić. Nie mysleć "mam to, to i to, jestem szczupły, wysoki, ale...(tu wstawić to, co sie nie podoba)", tylko na odwrót "jestem..(np. za chudy), ALE jestem też wysoki, fajny ze mnie gość".

agiie ..ja się postrzegam już lepiej ale rok temu byłem koszmarny ale potrafiłem zadbac swój o wygląd fizyczny :) ja siebie dobrze postrzegam ale to nie znaczy że inni mnie będą tak postrzegac :) wygląd + charakter + :D = powodzenie

Gość ofe rma
cream, upierasz się z tym wyglądem ale nie masz racji. naprawdę tłusty hipis nie jest atrakcyjny. no bo która z pań chciała by faceta 168/85? i jeszcze żeby był jakoś umięśniony i ta waga trochę się rozkładała na mięśnie. ale gdzie tam. bęben to ma jak dobosz w strażackiej orkiestrze.

ofe rma ... niewidziałem twojego kumpla to nie ocenie go :) ale i tak ja mam racje

A ja myślę że Cream ma racje! Też miałam wiele kompleksów,wzięłam się za siebie,poprawiłam to i owo. Teraz moja pewnosc siebie wzrosła. Nie jestem już zakompleksioną szarą myszką jak kiedyś. Każdy może w sobie coś poprawić tylko trzeba chcieć.

bo w tym jest wiele racji, jak jak przytyłam po Anglii to też miałam ten kompleks, ale jak go zmieniłam to pewność siebie mi wzrosła. napewno jeśli dostrzegamy w sobie coś niwłaściwego to zmiana tego na lepsze daje nam większą pewność siebie

Gość ofe rma
ja tam w to nie wierzę. za dużo widziałem rozmaitych tłuściochów z fajnymi laskami. oczywiście wygląd jest z atrakcyjnością jakoś tam związany ale nie jest ani warunkiem koniecznym, ani wystarczającym. tak w mojej własnej ocenie to wcale nie jestem brzydszy (fizycznie) od hipisa ale jego i moja atrakcyjność to niebo i ziemia.

Gość ofe rma
w czym mam nie przesadzać?

ofe rma ..może koleś trafia na laski które lubią typ bears ja widze u siebie w miescie że jak facet ma fajną sylwetke to ma ładną dziewczyne

Gość Ilusion
Bóg Cię przyjmie