Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monia243

Solarium - brak opalenizny

Polecane posty

Gość Monia243

Od 3 miesięcy chodzę na solarium ... zaczynałam od 4 min a teraz chodzę na 15 min raz w tygodniu i ... efekty są marne :( Tzn. jestem trochę opalona, ale niezbyt mocno :( Dlaczego nie potrafię się fajnie opalić ? Używam też specjalnej emulsji do opalania w solarium, ale to nic nie daje :(

Gość bladaa
hm...dziwne :| na pewno nie powinnas chodzic na tak dlugp ;|jej...to strasznie niezdrowe dla skory.. maksimum 3-4 razy w tygodniu na 6-8 min... a jesli to naprawde nic nie daje to sprobuj z balsamem brazujacym... ja osobiscie polecam 4 pory roku :) bardzo tani (chyba do 6 zl) a jesli go bedziesz codzien uzywac juz po 5 dniach zobaczysz efekty... mozesz rowniez siegnac po samoopalacz ale co do tego mam watpliwosci...niektorym pomaga a niektorzy maja po nim zacieki i zolta skore ;/ lepiej - balsam i glowa do gory :))

Gość Monia243
3-4 razy w tygodniu ? Ale to jeszcze gorzej niż jakbym poszła na 15 min raz w tygodniu :) Z balsamem już miałam do czynienia i niestety na słońcu widać wsezlkie nierówności :( i plamy :( Ja chodzę na tak długo, bo chcę się w końcu fajnie opalić ale jakoś nie udaje się to :( Jaka może być przyczyna tego, że się nie opalam ?

...i jako całkiem przypieczona grzanka umrzeć szczęśliwie opalona na raka :D:O

Gość Monia243
krecik ... Ale przez 1,5 miesiąca chodziłam co 2 dzień i używam specjalnego kremu do opalania w solarium firmy Eversun ... i nic :( Teraz chodzę raz w tygodniu bo szkoda mi już kasy i skóry :( Dodatkowo codziennie nawilżam skórę balsamem mocno nawilżającym ... Po wyjściu z solarium wyglądam fajnie już do końca dnia ale na drugi dzień to wszystko jakby znika :(

Gość Monia243
I tak trzeba na coś umrzeć :P

Gość je tezzzzzz
tak przed slubem.. chodze od 3 msc raz w tyg, zaczynalam od 8 min ( tak mi doradzila pani w solarium) potem 10 i tak ciagne po 10 co tydzien, brzuch mam troche opalony, tylek tez, ale ani twarz, ani rece , ani nogi ( nogi w ogule!!) nie opalaja sie.. i mysle ze to wina lamp ( chodze do 1 , tego samego solarium na tube, nie poloze sie w tym zamykanym bo sie boje ;) a ta tuba musi buc slaba, tzn swiatlo w tubie

Dziewczyny, a nie lepiej kupić sobie samoopalacz z tak zwanej górnej półki? I taniej Was to wyniesie i o wiele zdrowsze będziecie. Solarium serio jest już passe:P

tez mi sie wydaje ze lepsze bedzie uzywanie "bezpiecznych wspomagaczy" opalenizny.Ja uzywam balsamu brazujacego i jestem bardzo z niego zadowolona.Nie jest jak samoopalacz.Nie pozostawia smug i uzywa sie go jak balsam, ale wqybor nalezy do Ciebie.Pozdrawiam i slonecznej i zdrowej opalenizny zycze tym ktorych sloneczko za bardzo "nie chwyta":)

Gość je tezzzzzz
solarium o tylko tak przed slubem zeby ladnie wygladac w ten dzien, samoopalaczy nie uzywam bo jak dobrego bym nie nakladala i jak dobrze bym tego nie robila to smugi sie zawsze zrobia, a co do balsamow brazujacych to probowalam, ale nie lubietego orzechowego zapachu ktory jest intensywny nie tylko tuz po nalozeniu balsamu ale tez jak np pozniej biore prysznic - czuje jak smierdzi moja skora :/ dlatego solarium

Gość stażystkownikowa
te wszystkie balsamy są fajne, ale okropnie capią, szybko się wypłukuja a jeszcze do ślubu brudza ubranie i z potu robi sie zaciek pomiedyz piersami na mostku wiec chyba ostatecznie to solarium nie jest takie glupie tylko trzeba umie ckorzystac. ja zaczelam sie opalac miesiac przed slube, najpierw poszlam na 8min na leżące, ale spiekło mi brzuch i tyłek-bez sensu. potem chodze juz tylko na stojące, bo t eleżące nie obalają boków ani wewnąrz rąk i ud. na stojących byłam 7 rady co 3 dzien po 10 min. na początku efekty byly kiespkie, ale za 4 razem juz sie opalenizna pokazala. tylko lepiej zmieniac solaria bo w kazydm maja inne tuby i lampy- mozna sie przekonac ktora dziala najlepiejk

Gość Cleo Cleo
Po prostu zmien solarium na inne . To niemozliwe , zeby opalac sie 15 min i niebyło efektow. Napewno lampy sa niewymienione , wtedy solarium nieopala tylko skora jest zaczerwieniona na poczatku . Osobiscie korzystam z solarium ergoline 600 , raz w tygodniu po 10 min i jestem bardzo zadowolona . Efekt jest znakomity .

Gość madzia23niemcy
musza miec stare lampy to mozesz chodzic i rok i nci nie bedzie widac idz do innego pewnie kupujesz kosmetyk do solarium z bronzerem ze widac na poczatku a potem znika bo to samoopalacz

może lepiej idź do innego solarium, bo nie każde Cie opala. aha i jak chodzisz do solarium to nie smaruj się potem samoopalaczem bo na bank Cie nie chwyci! niestety....