Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cyferka szczęścia

zawody przyszłości

Polecane posty

Jestem tuz przed wyborem studiów i niewiem jakiego dokonać wyboru... na jaki kierónek studiów pójśc... jaki zawód wybrać. bardzo lubię przedmioty humanistyczne, ze ścisłymi też sobiew jakoś radzę... doradźcie...

Gość Biały Niedzwiedź
Wybierz to co lubisz. Zawsze się sprawdza. Nie wybieraj "tylko dlatego że teraz na czasie".

Gość chyba nie idź na
kierónek hómanistyczny, bo to raczej nie dla Ciebie :O

Gość protetyk --- czy jak kto woli
technik dentystyczny... ja własnie się wybieram :) społeczeństwo mamy starzejące się, zatem musi być ktoś kto zrobi im szufladki :P

Gość nastyyyyyyyyyy
"dziennikarstwo,dobry kierónek",szczególnie dla osob,które świetnie znaja język polski,masz duże szanse.

Gość podśmiewca
filozofia ---zobaczysz wtedy jak leżą przy Tobie inni ;) zwłaszcza ekonomiści i reszta cymbałów , a jak wykorzystasz wiedzę to będziesz miała dużo kasy i nie słuchaj tych . którzy mówią że z tego nie ma kasy , bo to zwykłe miernoty

Gość sdsfdgdfg
wybieraj zgodnie z zainteresowaniami, to jedyny dobry wybór...

podśmiewca ma rację, są kierunki zapomniane, po których praca murowana, takie kierunki np. jak mój, czyli włókiennictwo:)

Gość kotlinkaaa
Jak sama nie wiesz czego chcesz, to nikt Ci nie pomoże, ok rozumiem można się wahać między kilkoma kierunkami, ale żeby zupełnie nie wiedzieć...

Gość e3r3
pani do tofarzystfa

Gość mlllll
juz przegralas zycie, bo wybierasz studia ze wzgledu na 'kase' ... ale zawsze mozesz zmienic myslenie...

Gość Biuro Karier MWSLiT
MOŻESZ STUDIOWAĆ ZA DARMO! Międzynarodowa Wyższa Szkoła Logistyki i Transportu we Wrocławiu najlepsza uczelnia logistyczna w Polsce ZAPRASZA do studiowania na kierunku dofinansowanym z UE. BUDOWNICTWO - studia inżynierskie Zobacz naszą bogatą ofertę www.mwsl.eu Nie zwlekaj! Nabór trwa

Gość syringa
ja czytalam ze naprawde nie ma co sie sugerowac rankingami itp-bo sa zawody ktorych nie bylo gdy ludzie dawniej studiowali-np new media assistant--a absolwenci chujowej pedagogiki zmaist meczyc sie z aównina kase z wrednymi bachorami a nwet dosrłymizaburzonymi-zostaja teenerami biznsesu , rozwoju osobowisci itp- w w budzetowce pedogog ównozrabia

Ja od nastepnych bede robila technika kosmetologii. Przez kilka lat popracuje u kogos w salonie a pozniej otworze swoj wlasny, bo chce byc sama sobie szefowa. Pieniadze z tego sa i to nie male.

Gość paranoja jest moja
A jest dziennikarz "niemedlialny"?

Gość gość
Przeciętnie to każdy człowiek kilka razy w życiu zmienia zawód. Teraz potrzebni są informatycy, ale trzeba być w tym dobry.

Gość gość
To prawda, że zapotrzebowanie na informatyków jest duże. Na tym blogu http://praca-opolskie.pl/zawod-przyszlosci/ są fajnie opisane zawody przyszłości. Teraz najlepsze perspektywy daje praca w IT i w finansach. A co do samej pracy w IT to nie chodzi jedynie o fachowców stricte technicznych czy programistów. Teraz powstaje coraz więcej zawodów związanych z tym sektorem.

Gość gość
kierowców zawodowych.... ponad 100tys. brakuje, kursy okolo 12-15tys. wyniosą ale i nie każdy się do tego nadaje

Gość gość
Farmaceuta bo coraz więcej aptek mamy a społeczeństwo się starzeje. Kuzynka pracuje w tym zawodzie, planuje otworzyć swoją aptekę i myślę, ze jej się to uda bo jest przedsiębiorcza. Kończyła http://www.dental.szczecin.pl/ Jeśli bierzecie pod uwagę zawody medyczne to jest to dobra szkoła medyczna.