Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

yvon_1986

Czy to normalne, że ruchy dziecka czuję bardziej po prawej stronie?

Polecane posty

Gość il.ona.
ruchy czuje sie roznie w zaleznosci od tego jak jest dziecko ulozone.

ja tez czuje po prawej stronie i na srodku brzucha, po lewej stronie nic a nic. to normalne, poczekaj az bedzie duze jak Ci da kopniaczka w zebra to gwiazdy zobaczysz ;-) a propos\' - gdzies czytalam, ze ruchy po prawej stronie oznaczaja dziewczynke a po lewwj chlopczyka. sama w to nie wierze ale u mnie sie sprawdzilo :)

Ja zwlaszcza przy pierwszej ciąży czulam b. silnie po prawej -aż się tego balam bo dziecko było bardzo aktywne i czym blizej porodu -to odczucie bylo silniejsze .

Akurat za pierwszym razem był chłopczyk więc nie zawsze ...Jest jak piszą dziewczyny powyżej

Gość lull
a gdy sie czuje kopniaki na dole? to jaka bedzie plec? :)))

z tymi kopniaczkami to roznie bywa, trzeba traktowac takie zabobony z przymruzeniem oka ;) w gazecie typu mam dziecko byla kiedys cala lista takich zabobonow, ale nie mozna traktowac tego serio, co najwyzej w formie zabawy :D

byl np. taki zabobon, ze jak kobieta ma w lewym oku pod zrenica naczynko krwionosne w ksztalcie litery V to bedzie dziewczynka a jak w prawym to chlopiec, oczywiscie od razu polecialam po lusterko, nacxzynko bylo w lewym oku, ale mimo wszystko traktowalam to jak zabawe.

:) Ja mam na razie na 80% że to chłopak :) Wiecie ja dosyć mocna te ruchy czuję jak leżę wieczorem to można zobaczyć na brzuchu czasem jakby coś zatętniło :) A wczoraj to poczułam jakby dzidzia pełzła pod skórą! Mąż przyłożył rękę i też to czuł. 19 tydzień i takie wyraźne ruchy?

Gość lull
ja to traktuje z przymruzeniem oka:) a pytam zartem:) dzidzie mam ulozona miednicowo - stad te kopniaki w dole brzucha, po pecherzu (auć). a przez to ulozenie do dzis nie znam plci, bo na usg nic nie widac, a jestem w 33tc. dlatego pytam co mowia zabobony, hehe.

Gość amanda r
hej a ja znów z lewej czuje:)

lull - o kopniakach w dole brzucha nic nie bylo :) ale zapytaj babcie, mame, one umieja rozpoznawac po ksztalcie brzucha, chodzie itp. ale teraz jak jestes juz w 33 tc to trudno bedzie poznac plec, bo dzidzia juz ma malo miejsca i jest skurczona w brzuszku :(

Gość lull
wczesniej tez nie bylo widac, bo dzidzia siedzi sobie z podkurczonymi nozkami, glowka w gorze tuz pod moimi zebrami. a moja mamunia sie nie zna, hehe. jak byla ze mna w ciazy to jej babki mowily, ze chlopak bedzie, bo brzuch szpiczasty czy jakos tak. a ja 100% kobieta jestem:D

to pozostaje tylko czekac na slodka niespodzianke :) a swoja droga to ja troszke sie boje, ze przy porodzie okaze sie, ze to bedzie jednak synek, bo zdarzaja sie takie bledy a my juz nawet imie wybralismy nie mowiac juz o ciuszkach :O

Te ruchy są świetne ;) Właśnie flamasterek żadnych bąbelków ani trzepotu skrzydeł motyla nie czułam hehe ;) To są wyraźne ruchy które czuje też mąż, akurat wczoraj tak fajnie kopało, mężuś prawie płakał z radości :D Powiedział, że on też tak chce bo to musi być piękne uczucie:)

yvon - na poczatku jest pieknie ale pozniej staje sie bolesne, ja jestem teraz na koncowce 34 tc i jak mnie czasem mala kopnie w zebro to zwijam sie z bolu, a ma sily, nie wiem skad taka mala istotka czerpie taka energie :D

Jak jest ruchliwy to da cie jeszcze popalić .. Ja czułam wyraznie kopniaki . Synek mi ich nie żałował . Córa była spokojniejsza