Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sara mała

CUCHNĄCY ŚMIETNIK SĄSIADA - POMOCY!

Polecane posty

Gość sara mała

Obok mojej posesji facet ma hurtownię spożywczą obok której stoi bardzo duży śmietnik, w którym są gromadzone odpady i zepsute owoce i warzywa. Ten pojemnik jest napełniany przez 3-4 miesiące i w tej chwili z niego już nie tylko wydobywa się smród ale i jakieś cuchnące gazy. Mam piękny ogród, w którym niestety nie mogę spędzać wolnego czasu, bo zbiera mi się na mdłości. Prosiłam już faceta wielokrotnie, żeby częściej wywoził odpady, ale on nie reaguje na takie sygnały. Co robić?

Gość Brzechwa
nakapuj minicypalnym

Gość Brzechwa
municypalnym

Gość Pane Forume
Wpuść mu szczury do tej hurtowni, następnie zadzwoń na sanepid i wtedy pozbędziesz się problemu raz na zawsze :classic_cool:

Gość sara mała
A co to jest municypalnym? Skąd ja wezmę szczury? Dwa lata temu było tu mnóstwo szczurów, przełaziły nawet na moje podwórko, ale je wytruł.

Gość zxcgfskklala
Zgłoś to na policję albo straży miejskiej. A jak nie pomoże to napisz do gazety alboo telewizji, np. TVN. W ostatecznosci można podac faceta dos ądu Gosciu wyraźnie ma gdzieś sąsiadów i trzeba go tego oduczyć. I nic się nie bój gdyby próbował Cię straszyć

Gość Brzechwa
municypalni to strażnicy miejscy. Zrób zdjęcie i prześlij do nich mail z opisem problemu.Jak tak zlikwidowalem parkowanie na trawniku.

Gość Brzechwa
załącz fotkę tej gemeli

Gość no co ty kobieto
wystarczy ze wezwiesz straz miejską, on ma obowiązek wywożenia śmieci najrzadziej raz w tygodniu!!!

Gość faafmmm
Oczywiście że tak. Takie coś stwarza zagrożenie epidemiologiczne, więc sanepid to też zainteresuje. Albo PIH.

Gość no co ty kobieto
sprawdza jego umowę z firma oczyszczania, pózniej możesz wzywać ich co tydzień, gdyby pojemniki nie były opróżniane, za te smrody nieźle go pogonią! a nie ma innych sąsiadów??

Gość sara mała
Niestety obok tego miejsca nie ma innych sąsiadów, są tylko inne zakłady, ale wszystcy po godzinie 15-17 kończą pracę i wracają do domu a ja wącham te smrody całą dobę.

Gość gość
Poproś go, żeby obudował śmietnik (poleć mu jakąś firmę np. Olto) i powinno pomóc Ci z tym problemem :)

zanim zaczniesz pisac do gazet i telewizji, najpierw zadzwon do strazy miejskiej. Mysle, ze to moze podpasc pod zanieczyszczanie srodowiska a za to mozna dostac mandat.