Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Śpiąca_Królewna

czy zrobiłam coś źle...

Polecane posty

użyłam dzisiaj plastrów do depilacji nóg pierwszy raz (zawsze maszynka) i wszystko zrobiłam według instrukcji na opakowaniu ale jakimś cudem nie wyrwało mi ani jednego włoska, powtarzałam te czynności z kolejnymi plastrami i nic.... wina plastrów czy ja cos zrobiłam źle??

moze za krotko trzymalas, za malo podgrzalas, za wolno sciagalas itd

Gość kamizelka
ja z tymi plastrami tez jakos nie dochodzę do ładu duzo bardziej mi odpowiada depilator

Gość Sznaucer s Rodowodem
no wlasnie :P zapusc dluzsze wloski na opakowaniu chyba pisze tylko kilka mm ale na dluzj by zerwac plaster szybko energicznie jednym ruchem sze wlosy lepej dziala , i pamieta

Gość mocniej podgrzej
Spróbuj ciut mocniej podgrzać plastry pocierając złożony plaster pomiędzy dłońmi. Temperatura jest bardzo ważna. Jeżeli po oderwaniu wosk ci zostaje na skórze to oznacza z kolei za ciepły plaster. Ja bardzo lubię używać plastrów, ale fakt, że im krótsze włoski to mniej działają. Spróbuj najpierw tam, gdzie masz dłuższe włoski. Skóra musi być sucha i odtłuszczona. Może rano się smarowałaś balsamem? Najlepiej przed depilacją umyć wodą z mydłem i dokładnie osuszyć.

oczywiście nogi miałam umyte wodą i mydłem, nie używałam zadnego balsamu ale faktycznie wosk pozostaje mi na nogach więc być może jest za bardzo rozgrzany

ja kiedyś próbowałam plastrami i dokładnie mam ten sam problem co Ty! a mi zostawał wosk na skórze, czyli za ciepły? ;/ nie umiem też :(