Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Monitta

żeby dzieci spały całą noc

Polecane posty

Doradzcie mi czym nakarmic malenstwo zeby nareszcie przespalo mi cala noc? Mój Karolek ma 10mies. Jezeli przed snem uda mi sie podac mu kaszke manna czyli ok 20 to spi do 23godz. Ale jek sie zbuntuje to jest na samej piersi i budzi sie prawie co godzine do jedzenia.

Gość jolanata
makiem

ja karmie coreczke ok 23 na spiku mlekiem! moze tak sprobuj- nie bedzie tak szybko dziecko glodne!

Gość fgfdhfsdhgfsd
Relanium na sen załatw :classic_cool:

mam swietna metpode na to, mleczko z kleikiem, poprostu geste mleczko jako kolacja, przed pojsciem spac. od kiedy moj maly to dostal, zaczal ladnie przesypiac nocki, wczesniej byl horror :)

Ja karmilam corke najpierw kaszka ok. godz. 20.00 i ona sie potem jeszcze raz budzila kolo polnocy na mleko i potem spala juz przez cala noc. Moje pytanie jest takie: czy twoj synek spi sam w swoim lozeczku? Czy jest samodzielny (potrafi sie SAM bawic, podczas gdy ty zajmujesz sie czyms innym przez pol godziny, godzine?). Pytam, bo gdzies czytalam, ze niesamodzielne dzieci nie przesypiaja tez nocek.

Gość zakochalam sie
ja na spiocha daje mleko z kaszka i spi cala noc do 6 rano

Mały śpi sam w łóżeczku. dopiero nad ranem biore go do siebie bo czesto sie budzi. Problem jest w tym ze jak mnie nie widzi to ladnie wypija kaszke manna i w nocy budzi sie tylko raz. ale jak czuje ze ja jestem to nawet jak uda mi sie podac mu kaszke to i tak budzi sie o tych samych godzinach na cyca. a kazda próba podania mu czegos innego do jedzenia kończy sie kleską. ostatnio podawalam mu kaszke przez sen ale to troche niebezpieczne i oczywiscie maly dalej budzil sie o stalych porach. Aha a co do zabaw to sam sie zabawia przez chwile tyle ze musze miec na niego oko bo najbardziej lubi sie bawic tym co nie jest zabawką :) Chce sie nareszcie wyspac!!!!

Ja mojego oduczyłam jeść w nocy i teraz je mleczko jak idzie spać około 210-250 ml 9bez kleików czy kaszek) i potem dopiero o 8 rano.

Gość mak jest dobry
do tego ;)

zdradz swój sekret i napisz mi jak to zrobilas. Aż Ci zazdroszczę !!!

NIestety musisz go odzwyczaić od karmienia w nocy bojest juz duży. Pozatym chyba ma ząbki już więc pomyśl że mogą mu się zepsuć. Dawaj mu wodę w nocy. Bo takiedziecko nie powinno już odczuwać głodu w nocy. Z resztą może nie budzi się z głodu??

mam tak samo mały ma 6,5 m-ca ok 19tej je kaszkę i śpi na niej do 22.30 a potem co 2 godziny pobudka i o 6 wstaje ja już padam na pysk

moja właśnie skończyła roczek...ostatni raz przed snem je koło 20... do północy zazwyczaj śpi ladnie, sama w łóżeczku, ale potem zaczyna się jazda... jeśli nie wezmę jej do łóżka to potrafi się budzić do rana co godzinę i zasypiać przez kolejne pół... a wstaje najczesciej o 5 rano :)

i dodam jeszcze, że moja ani nie je ani nie pije wnocy od dłuższego czasu... :)

Agunia a jak go oduczylas? Mały dlugo ci plakal? Mój mi robi pobudkę w granicach 5.30 do 7.00. a raz na kilka dni pospi do 8.00 :)

najpierw wydłużałam pory między jedzeniem, potem zamiast jednego posiłku dawałam herbatkę (tą którą lubił) potem eliminowałam kolejne posiłki i zamiast tego herbatka a potem herbatę robiłam coraz słabszą i teraz dostaje tylko wodę. zazwyczaj pije koło 5-6. niestety jeszcze się budzi w nocy ale przynajmniej nie rozpycham mu brzuszka.

moja co robi w nocy jak nie śpi? ściąga ochraniacz z łóżeczka / przykrywa sie poduszką / chodzi po łóżeczku / ewentualnie próbuje wyciągać te wykręcane szczebelki z łóżeczka i przy tym oczywiście krzyczy w niebogłosy... a jak ją zabiorę do łóżka to jest szansa, że zaśnie jeszcze i pospi do tej piątej :)

jak chcecie się pośmiać to powiem wam że mój synek jak śpi w dzień to budzi siępo około godzinie śpiewa sobie chwilkę aaaaaaaaaa i usypia na kolejną godzinę. prześmiesznie to wygląda. biedne dziecko samo sobie musi śpiewać :-D

w ciągu dnia śpi najczesciej 2 x 40 minut... to chyba niezbyt wiele biorąc pod uwagę, że od jakiegoś miesiąca jest ciągle w ruchu... a najlepsze jest to, ze obojętnie o której pójdzie spać czy to będzie 20 czy 22 to i tak wstaje o 5-5.30... :)

w tygodniu to pół biedy, bo i tak trzeba wstać do pracy, ale w weekend mogłaby mieć więcej litości... :) cukierkowa, Twoja Zuzia ma śliczne oczka :)

Agunia, dobre dobre... jak ja próbuje mojej śpiewać to zatyka mi buzię... :)

czasem też pokazuje jak będzie spał, kładzie się na poduszce i sobie śpiewa. kiedyś jednak byliśmy na polku i zaczął sobie śpiewać więc ja powtórzyłam aaa a on biedny położył się na chodniku i sobie śpiewał. :-D :-D Przekochane dziecko

to nic bo fajnie poczytac co robia wasze maluchy. Mój jak jest spiacy to zaczyna skrzeczec naszczescnie w miare cicho. Kiedys stekał podobnie jak na kope. Najsmieszniej bylo jak zaczal stekac w kosciele gdy byla kompletna cisza :) Myslalam ze pekne ze smiechu:) DZIEKUJE Wam za porady. na pewno z niektórych skorzystam jeszcze dzisiaj :)

Agunia mam jeszcze pytanko. Czy twój mały normalnie reagowal jak dawalas mu w nocy butelke za miast cyca? Mój na sam widok butelki zanosi sie od placzu. Musze go brac podsteem ale nie zawsze sie to udaje. W dzien to nie ma problemu wszystko slicznie zjada. Piers daje mu dopiero ok 15-16 godz. Moze i nie z glodu sie budzi ale piers i tak musi dostac bo koszmar. Spróbuje go dozwyczaic ale to pewnie bedzie 2 tyg placzu. moze sie uda :)

na początku mu się to nie podobało ale potem wypijał nawet 150 ml - 200 ml herbaty. Robiłam nawet taką słodszą żeby mu smakowało. jak podałam mu wodę to ledwo wypijał 10- 20 ml.

tą herbatę robiłam stopniowo coraz słabszą. ja nie potrafiłam jakoś drastycznie odciągnąć go od piersi więc robiłam stopniowo. wcześniej karmiłam go 3 razy więc zabierałam po jednym posiłku i starałam się jak najbardziej odciągnąć kolejne karmienie.