Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dariakolo

KTO MA KOTA I MOZE POMOC?

Polecane posty

Gość dariakolo

Nie znam tych zwierzat-ich zachowan itp. i mam kilka pytan!!

Gość Brzechwa
wal śmialo

Gość zalosna jestessss
w goole poczytaj idiotko/idioto!!!!!! ludzie to sa jednak pierdoIone lenie :-/

mam bardzo duzo kotow ale tez nie za bardzo wiem co im chodzi moje sa wiecznie glodne;)

Gość dariakolo
Ty jestes idiotą!!!!!!!!!!!! w google nie znajde odpowiedzi na moje pytania!

Gość dariakolo
Dobra pytam, nie ma to jak zapytac kogos kto ma w domu takie zwierze. Otoż.... mamy w piwnicy kota-podejrzewam ze jest slepy.Gdy schodze do niego patrzy zupelnie w inna stronę-moge podejsc naprawde blisko i mam wrazenie ze mnie nie widzi.Dopiero jak sie odezwe to ucieka odbijajac sie od wszystkiego. Ostatnio podszedl bardzo blisko i zauwazylam ze jedno oko ma jakby cale czerwone-zanczy cala siatkowka.Drugie wygladalo normalnie.Poza tym nie ma wąsów i ktos mu przykleil dookola szyi tasme. mam wrazenie ze byl torturowany albo cos-jest chudy i pomalu sie porusza. Moglabym go przygarnac-do domu chlopaka-maja juz koty.Obawiam sie jednak ze kot sie nie przyzwyczai.jest mlody-tak mysle okolo roku moze nawet mniej.Jak moge mu pomoc? Zanosze mleko i surowe mieso-nie wiem czy dobrze robie.Powinnam go zlapac i zaniesc do weta??

Gość madzia23niemcy
zawiez go do weta jak najszybciej nic nie zaplacisz bo powiedz ze go znalazlas oni sie nim zajma

Gość nie mleko
woda zamiast mleka !

Gość Judytka24
Ja mam kota 10lat już... pytaj:) chętnie pomoge

Gość Judytka24
Wg. mnie to nnormalne zachowanie tego kota ze obraca się w drugą stronę i wogole na Ciebie nie patrzy. Jest przestraszony. Jeśli chcesz go udomowić ( za co naprawdę Cie cenię :)) ! 🌼) to zabierz go do Weterynarza. On go przebada, ew. odrobaczy, zobaczy co z oczkiem, obetnie pazurki...

Gość molekkool
A dlaczego nie mleko? mam 2 psy i wiem ze one pic mleka nie moga ale dlaczego koty?

Gość Judytka24
koty nie mogą pić mleka ! pnieważ im szkodzi. wiem od kilku weterynarzy. niestety bajkowy wzor kota pijacego mleko jest zły :/ WODA i tylko woDA!!

Gość molekkool
Ale on mam wrazenie wlasnie mnie ni e widzi.gDy mu daje mieso to jest ode mnie w odleglosci doslownie 30 cm ale gdy tylko szeptem powiem "kicia" to chowa sie.Niestety widze ze nie potrafi trafic do norki-udeza sie w glowe;( poprostu nie trafia:( czytalam o kocim katarze-ale mialby rope w oczach nie?Ale nie ma.Ma czysciutkie oczka-nie sa mleczne ani nic:)

Gość kakakaa
Weż kociaka do weterynarza. Może można jeszcze uratować to oko.

Gość molekkool
Wezme,ale jak go złapac? Chyba w rekawicach bo mnie podrapie co?:/ zupelnie nie wiem jak sie za to zabrac:(

Mam 3 koty a w tym 2 uczulone na mleko.Mają biegunkę i wypada im sierść plackami .Mleko powinny pić tylko młode zwierzęta dotyczy też psów a uczulonych jest podobno b.dużo. Koniecznie do weterynarza i jesli powiesz, że bezpański to wyleczą go za darmo, wysterylizują i możesz wtedy adoptować albo z powrotem wypuścić do piwnicy.

Koniecznie wterynarz.Byc moze jego slepota to pozostalosc po kocim katarze. :(

Gość ja mam kota ale
dziwnego :P Z kotami bywa naprawde roznie. kot moej kumpeli to jakis dzikus, na opcych prycha, drpie w ogole samotnik... moj sie rpzyplatal jako dorosly kocur i jest cudownym pieszczochem. jak hasa po dworze to potrafi rozlozyc sie na grzbiecie przed obcymi ludzmi zeby go posmyrali po brzuchu :D jest wybredny jesli chdozi o jedzenie - karmienie to masakra. trzeba miec w zawsze rpzygptowane 2 rodzaje ugotowqnego miesa i kilka smakow karmy. jak pan i wladca staje nad miskami to trzeba mu dawac po troszeczke wszytskiego, zeby sprawdzic co obwoacha jedynie a co do wsadzi do pyska ;) uwielbia drapac lozko mamy, natomaist podczas zabawy z ludzmi nie wyciaga pazurow. wszelkie zabawki to pic na wode, najwieksza frajde ma lapiac cienie z podlogi czy sciany :D

Gość Judytka24
weź kota w jakis kocyk. jeśli zrobisz t łagdnie to i on powinie byc spokojny. możesz mu zapiąć jakiś pasek/ smycz. zeby ci ne uciekł

Zdecydowanie weź kotka, i zanieś go do weterynarza. Później jak będzie u ciebie to powinien się szybko przyzwyczaić. Okazujcie mu dużo czułości i dbajcie o niego.

Gość anonimowakkkkkkkkk
skoro jak pisalas nie ma wasow to traci orientacje w ciemnym pomieszczeniu pomimo ze widzi w ciemnosci.

Gość tweedy.e
z pewnoscia byl maltretowany..... :( zabierz go szybko do veta, okaz duuuzo milosci, ale nic na sile, bo on napewno ma uraz i swietna pamiec, wiec bedzie sie trzymal na dystans, nawet jesli go wezmiesz do domu, moooze po jakims czasie sie przelamie... dbaj o niego, daj mu wlasny, spokojny kat. niech vet zrobi wszystko co moze, bo onm bez wasow i wzroku to bedzie zgubiony. powodzenia

Gość pisałam sama bo kOOcham koty
Nie dawaj kotu mleka to tylko taka bajka woda , bo po mleku dostają rozwolnienie !!!!! Koty są niezależne chodzą swoimi drogami . Pierwsze spotkanie z kotem : Pierwszy raz nie rób przy zwierzęciu gwaltownych ruchów kota trzeba oswajać stopniowo (mam doświadczenie bo mam 3 koty 1 domowy dwa przybłedy) i zacząć mu dawać trochę jedzenia np.: na początku można jakieś mięsko np.: szynkę 2 dzień : Można kotu kupić jakieś jedzenie np.: Karma dla małych kotów : Whiskas junior K.dla dużych kotów : Whiskas adult Różne karmy : Whiskas Winston KiteKat itd. Jak już kot zdobędzie twoje zaufanie nazwij go jakoś i zrób mu posłanie ( nie w domu np.: piwnica , garaż) może to być jakiś koszyk czy coś :) po kilku dniach możesz wziąść ulubieńca do domu :) Zanim zdecydujesz się wziąść go do domu potrzebna będzie kuweta (WC dla kotów) W Domu : Koniecznie naucz kota reagować na imię jak już go nauczysz możesz wypuszczać na dwór bez puszorka :) Ja tak robilam i myśle że to dobre rady :) Pozdrowionka :) Kociara

Gość pisałam sama bo kOOcham koty
Koty są czasami zmienne po pewnym czasie idź z nim do weterynarza na kontrolne badanie :)