Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zszokowana22

geremek zginal w wypadku samochodowym

Polecane posty

w 1980 roku miałem 14 lat. Geremka oceniam po jego publicznych wypowiedziach. Nie szanowałem go i tyle. Za to co mówił publicznie. Mam do tego prawo.

Gość on szkalował Polskę

Hehe.. na żywo.. sorry zabrzmiało to ja dowcip.. ;) Oczywiście śmierć to nie powód do żartów. Szczególnie że pan Geremek dowcipnisiem nie był. 🖐️

Gość całkowicie czarny kot
znakomity historyk na studiach czytałam jego prace dot średniowiecza człowiek był pełen wiedzy co do polityki kazdy ma swoje poglądy polityczne - on tez miał swoje szanowałam Geremka jako człowieka choć nigdy na niego nie głosowałam trzeba powiedziec, że był jednym z najlepszych ministów spraw zagranicznych

Mam nieodparte wrażenie,że te wszystkie głupoty o Profesorze wypisują ludzie,którzy o latach 80-tych byli dziećmi. Jak nie wiecie - co Polska i Polacy zawdzięczają Profesorowi - nie wypowiadajcie się.

Gość freddi merkury
Lech "nie chcem ale muszem " Wałesa Tomasz "rucham tylko pedałów " Jacyków Bronisław "nienawidze polaków" Geremek i wszytko jasne ;-)

Gość freddi merkury
Potwór z Loch Ness- zastanwami sie co zawdzieczaja ? a ty z którego rocznika jesteś mondralo ?

Gość aborygenkkka
wprowadzila nas do unii!! to mu przedewszystkim zawdzieczamy :P

Gość tghujk
dziwne że świeczek nie palicie

Gość aborygenkkka
wprowadzil kurdesz mac :P

Gość całkowicie czarny kot
a Ty freddi, jak walczyłeś o wolną Polskę?

Gość muniek
zawsze zal człowieka białego,czarnego czy innego.Geremek to człowiek nie spełniopny w PZPR. Solidarność dała mu nową szansę na zaistnienie. Jeśli chodzi o jego profesurę to równa jest obecnemu prezydentowi.Nigdy nie przeszkadzało im komunistyczne wykształcenie?

Gość jestem z miasta - to widac
jarek! jarek! a mnie z nicka kojarzysz?! powiedz ze tak! nie chce byc frajerem! tylko kojarzenie mojego nicka przez jarka sprawi ze bede kims!

w gruncie rzeczy to jarek troche ma chamski i spcyficzny spoób pisania , taki ma styl, ale czasem warto czytać pomiedzy wierszami , akurat teraz musze przyznać ze jestem po jego stronie :classic_cool:

imbirowa hukuluku- ja lubei zydów, znam nawet jednego , ale nie lubie ludzi którzy są dwulicowi i którzy mnie obrazaja a pna Germek niestety taki był :-O

Pudel, masz w opisie Tuwina a wiesz, ze był zydem????

imbirowa hukuluku- tego nei powiedziałem , nikomu nie rzycze smierci, RIP panie Geramek i tyle po prostu chciałem powiedzic ze ten człowiek nei zasługuje na miano autorytetu i tyle

imbirowa - to kwestia kultury, której niektórym brakuje zamiast sie spierac argumentem - ale do tego trzeba odrobine wiedzy, a z tym kiepsko - latwiej jest rzucic: zdechnij zydzie :-) tu nie ma nad czym dyskutowac - tu mozna tylko pochylic glowe nad glupota i brakiem elementarnych zasad spolecznych

jestem z miasta - to widac wiem ze tuwim był Zydem , bardzo go lubue, nic nie mam do Zydów , czytaj dokłądnie co pisze powiedziałem ze nie lubie jak ktoś MNIE obraza i jest dwulicowy - czytac nie umiesz ;-O

potrafię czytać najwyraźniej jeszcze nie wiesz, że posty na forum ukazują się z opóźnieniem i często nie są chronologiczne

Gość jednym tak - innym wręcz
zastanawia mnie jedno - co się stało z dzisiejszymi młodymi ludźmi, którzy dzięki osobom pokroju prof. Geremka zawdzięczają dostęp do wolnego myslenia, wypowiadania się, podróżowania po całym świecie - szkalują tych ludzi, nienawidzą wszystkich którzy "zaistnieli" i są znani nie tylko w granicach naszego kraju, zawsze walczyli o dobro Polski i właśnie za wasze "dziś" nie chowali się po kątach tylko nadstawiali własną głowę. I teraz wy, którzy właściwie nic nie pamiętacie z tamtych czasów, opócz gumy balonówki z Pewexu ziejecie taką nienawiścią do tego człowieka i jemu podobnych. Niech ktoś mi wytłumaczy dlaczego tak się dzieje. A jeśli chodzi o mój rocznik, to w 80 roku miałam 27 lat. I odrobine inaczej widzę tę przeszłość, która dla was była niczym. Wy tylko korzystać ze zdobyczy potraficie i pluć na wszystkich. Przykre to bardzo. Odnośnie "nienawiści do Polaków" nie wyrywaj zdania z kontekstu. Przytocz całość sytuacji. I jeszcze osoba, która pisze o komusitycznym wykształceniu. A niby jakie mieliśmy mieć w tamtych latach??? W tamtych latach nie można było nawet marzyć o wyjeździe na wakacje za granicę a o nauczaniu gdziekolwiek poza granicami tym bardziej.. No- chyba że ktoś zasłużyl, to jechal zupełnie nie w tym kierunku, na który by miał ochotę. Tamto wykształcenie chyba jeszcze bardziej komunistyczne było...