Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a ja mam pomysł

Tanie sposoby na bycie piękną

Polecane posty

Gość a ja mam pomysł

Chyba nie było jeszcze takiego topiku,węc proponuję wpisywać tu Wasze sposoby,jak być zadbaną tanim kosztem.Moje hity to: * peeling ze zużytej kawy (dzała też ujędrniająco), * maseczka nawilżająca włosy z żółtka i rycyny, * maseczka zmniejszająca zaskórniki i wygładzająca z drożdży i mleka

Gość to ja tez cos dodam
Najlepszy dla mnie krem nawilżający to Bambino, nie zapycha a nawet pryszcze znikaja ;-) kiedyś przemywałam twarz mlekiem, zostawialam na 15 minut i zmywałam, cera dużo się poprawiła, była jaśniejsza i gładziutka, teraz mi się nie chce z tym bawić :-p też polecam piiling z kawy kiedy mamy odżywkę do włosów której nie używamy, możemy ją wykorzystać do golenia np nóg :-p zmiękcza włoski i nie ma podraznien

Gość a ja mam pomysł
A właśnie,do golenia nóg nie używam specjalnej pianki,zastępuje ją nawilżający żel pod prysznic

I ja coś dorzuce :-) -depilacja cukrowa -jedwab na włosy - malutka butelusia 7zl ale starcza na dług i cuda czyni - włosy sa mieciutkie -mydełko z nanosrebrem na buźkę z wypryskami- 4zł -sproszkowana zielona glinka, tez na buźkę - 4zł

Gość aaaaasss
a ta maseczka z drozdzy to skuteczna?? ;)

Gość blackcat
-maseczka z drożdży (skuteczna;) ) -płukanie włosów w rumianku (dla blondynek) -masaż ciała ostrą gąbką -żel nawilżający do golenia -piling z kawy -maseczka z ogórka -woreczki z herbaty na opuchniete powieki (niezawodne)

*olejek rycynowy na rzęsy *tribiotic na ranki po wycisnietych krostkach/pryszczach *oliwka dla dzieci przyspiesza opalanie *cienie do powiek bedą trwalsze,jesli wczesniej nalozymy na powieki troszke podkladu\pudru w kremie *pasta do zębów wysusza pryszcze *krem nivea uzywany do demakijażu oczu

Gość mam pytanie prosze o odpowiedż
a ten tribiotyk to gdzie można kupić i za ile? i czy jest na receptę? i to mydełko z nanosrebrem to gdzie dostanę? jakiej firmy? Ile kosztuje? dziękuję i pozdrawiam

Gość jasmine...
przecierać twarz i dłonie skórką z ogórka - wybiela, odżywia,wygładza

Gość jasmine...
łyżka octu do spłukiwania włosów, sa miękkie i puszyste jak po jedwabiu

* na cere najlepsza jest odpowiednia dieta ( owoce: czeresnie, jablka, brzoskwinie) * cukrowy peeling do ciala niesamowicie wygladza ;) a wystarczy tylko zmieszac cukier i odrobine balsamu do ciala ;)

Gość Tyryrytytyttyty
Ja np kupiłam sobie nożyczki do CIeniowania włosów za ok 20 zł i zaoszczędzam na fryzjerze podcinając i cieniując sobie sama włosy :) Sokiem z cytryny przecieram twarz ,wybiela wągry :D

Gość masc z witaminą A

Gość ale taka będziesz
choćbyś nie wiem co robiła

Gość bruneteczka17
wcierac sok z cytryny pomieszany z miodem w rece:)sa mieciutkie pozniej i takie czysciutkie;)

Gość to będzie tak...
-szare mydło do włosów i mycia rąk i ciała -olejek rycynowy do rzęs -peeling z miodu i cukru -nakładanie liści brzozy na twarz(zmoczonych przedtem w gorącej wodzie wodą potym można pózniej zmoczyć włosy)

-peeling kawowy (widzę,ze faworyt w tym temacie :) -maseczka drożdżowa -picie drożdży ( codziennie,w połączeniu z maseczką działa rewelacyjnie) -maseczka na włosy z żółtek,olejku rycynowego i octu balsamicznego -krem nivea zamiast jakichś drogich mazideł,nakładam go jako krem pod oczy,do rąk,do twarzy i szyi (znajomy dermatolog poleca go pacjentkom) -mleko dolewane do kąpieli świetnie nawilża skórę -wszelakie owocowe maseczki-truskawki złuszczają,cytryna rozjaśnia,oliwki nawilżają,winogrona,brzoskwinie odżywiają -plastry ogórka na zapuchnięte powieki -miód na usta uwielbiam takie naturalne metody dbania o urodę :D jak sobie jeszcze coś przypomnę,to napiszę

Gość pierdółkam
Ja tam wole Chanel :PP

Gość Sasss
-picie herbatek (bratek, beauty programm....) -zmywanie tuszu do rzęs, wodą a potem kremem nivea na patyczku do czyszczenia uszu -używanie gąbki i olejku antycell. na nogi (nie potrzebuje juz mydła ani żelu do golenia nóg) -miód na usta(ale b.rzadko robię) -smarowanie stóp kremem bambino i na to ubieram skarpety aby po kilku h mieć piękne i miłe stopy (wczesniej nigdy ich nie smarowałam) -do wanny wlewam herbate z szałwi, rumianku itd

Gość mimi mi
Czy mogę płukac włosy w rumianku, jeśli mam tylko pasemka, tzn. - mój blond nie jest naturalny? czy dla farbowanych blondynek takie płukanki się nadają?:) bardzo proszę o odpowiedź:)