Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość efffellinka

potrzebuje szybkiej pomocy- umowa w pracy!!

Polecane posty

Gość efffellinka

jezeli mam podpisana w pracy umowe-zlecenie to moge w kazdej chwili zrezygnowac z tej pracy? czy obowiazuje mnie jakies wypowiedzenie??

Gość efffellinka
pomozcie mi :( musze to dzis wiedziec

Gość kkkkkkkkkkkk
kurcze, masz google??

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
jak nie masz w umowie, ze masz jakis okres wypowiedzenia (chociaż to pojecie tyczy sie umowy o prace) to z dnia na dzień

Gość efffellinka
mimo ze tam jest wpisane ze umowa ma tak jakby waznosc od 1 lipca do 31 to nie oznacza to ze musze az do tego dnia tam byc tak? w google nie moglam znalezc :(

umowa jest zawarta od do ... ale jak chcesz zrezygnować piszesz wypowiedzenie ze skutkime natychmiastowym nie wierze, ze w google nie ma :P

Gość efffellinka
no cos tam jest...ale trafilam na strone gdzie trzeba cos wykupic zeby przeczytac odpowiedz na to pytanie oO sa tez odp.na niektorych forach ale tam nikt nie jest pewny..dlatego tutaj zapytalam... bo mnie to najbardziej przeraza ze mi powiedza ze do tego 31lipca musze zostac...a ja tam nie jestem w stanie juz pracowac..masakra tam jest...ludzie z pracy sa straszni ze nie idzie wytrzymac...dlatego nie dam rady jescze tylu dni...

Gość kkkkkkkkkkkk
annalogia a poszukaj jeszcze jak napisać takie wypowiedzenie:D

Gość efffellinka
tez sie przyda :P dzieki ;* czyli wg.tego co tam jest napisane moge w kazdej chwili bez konsekwencji rozwiazac ta umowe...

kkkkkkkkkk ---> zostawie pole do popisu niezaradnej i nie ma co ukrywać wygodnej autorce :P niestety - mam za dobre serce :( :P

wiecie co mnie zastanawia?? ludzie podpisują umowy ale: - nie czytają ich bardzo czesto, jak nie rozumieją to sie za żadne skary do tego nie przyznają - nie wiedza tak naprawde co podpisują - brak elementarnej wiedzy

Gość freequa
tylko musze teraz pomyslec co tam napisac :P niektorzy podpisuja bo czasem im glupio ze czegos nie rozumieja...ale tam nic na umowie nie jest napisane o wypowiedzeniu..wiec mozna to jedynie zinterpretowac tak ze to wypowiedzenia nie jest potrzebne

ale trzeba wiedzieć co nieco o prawie pracy, o rodzajach umów, oczywiście, ze na umowie widnieje sposob rozwiązania umowy : W NAGłóWKU ;P w kazdym razie - powodzenia:)

Gość freequa
ja tego nie widze :P na serio :P ps.tamten adres to byl jednak do umowy a nie do wypowidzenia :P wiec szukam dalej ;) wkleje tu jakby ktos w przyszlosci chcial :P

Twoje imie i nazw Mieujsce +data adres Do Presesa Firmy "Szalone Kalesony" sp. z o.o. Pana Józka Szefa z dniem .... rozwiązuję umowe zlecenie zawartą w dniu... miedzy zleceniodawcą...a zleceniobiorcą .... na okres od... do.... ze skutkiem natychmiastowym. z uszanowaniem (albo i bez) imie i naziwsko ps. warto sobie poczytać co nieco o prawie pracy - jak bedzie tak jak jest to jeszcze nie jeden kit Ci wcisną :O

Gość freequa
dzieki ;)