Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dulukir

Prosze,wejdz!!!!! Biegunka!!!!

Polecane posty

Gość dulukir

Prosze o porade! Od czwartku zeszłego tygodnia u mojego synka zaczeła sie biegunka, w czwatrek były same wodnite stolce,wieczorem podałam smekte no i oczywiście zaczełam od razu stosować diete_ ryżowo marchwiowa,w piatek rano nadal wodnite stolce-podałam drugi raz smekte i poleciałam do pediatry, diagnoza-----wirus. Zalecenia-----nie podawać smekty (ktura w takich przypadkach chwilowo betonuje i twoży sie błędne koło) Podawać 2razy dziennie LACIDO BABY, ORSALIT, dieta ryżowa,marchwiowa,ziemniaczana, mięso drobiowe i oczywiście dużo płynów!!! W sobote nadal wodnite stolce,w niedziele luźne kupki po każdym posiłku. Zabarwienia o dziwo różnego rodzaju- od jasno żółtych,po ciemno zielone. dziś na dzieńdobry kolejna luźna kupeczka,nadal stosujemy diete,dziecko jest pełne energi,widać że bule brzucha mu nie dolegają,zauważyłam jedynie, ze często się potyka, bo ileż można na takiej diecie jechać..pediatra uprzedzał że może to potrwac jakiś tydzień. Moje pytanie to czy powinnam zmienić diete? Czy ktoś miał podobny przypadek? Jak sobie radziłyście? Czy skożystać z porady innego pediatry,czy może przesadzam????

Jeśli jest to zatrucie wirusowe to musi trochę potrwać - tak jak uprzedzał Cię pediatra - koło tygodnia, zanim przejdzie. Z wirusami jest niestety tak, że musi minąć trochę czasu, żeby je wybić. I dieta w tym wypadku nie pomoże pozbyć się luźnej kupy. Z tego co piszesz synek nie daje oznak odwodnienia czy cierpienia z powodu choroby, więc ze spokojem. Najważniejsze to nie doprowadzić do odwodnienia. Pozdrawiam życząc zdrowia dla synka :) Kamila

Gość dulukir
Dziekuje- troche podtrzymałaś mnie na duchu Pozostaje mi jedynie bacznie obserwować. Mam pytanie jeszcze co do diety,czy moge ją jakoś delikatnie poszeżyć czy nadal postępować jak do tej pory, czy stan przypadkiem sie nie pogorszy jak podam jakąs bułke z serem,a może to wykluczone??????

Ja bym nie podała - dieta, to dieta. Dziecku od tygodniowej diety nic się nie stanie, potem ewentualnie może nabrać większego apetytu żeby uzupełnić braki :) A nieprzestrzeganie jej może wydłużyć okres leczenia i spowodować zwiększenie objawów. Pozdrawiam! Kamila

Gość dulukir
W takim razie DZIĘKUJE, jakos to musimy przetrać:) Pozdrawiam

Gość Samanta18
Nejlepiej idzi do lekarza bo moze sie odwodnil jak byly te upaly moze byc tez powodem ze malo pil wtedy ja tez mialal tak zamiast kupki to sama woda i co chwile tak bylo a zapach sam kwas nie zwlekaj z takim czyms mija to miala 2,5 roku temu tez w lato i byla w szpitalu przez 3 tygodnie pozdrawiam i za wczasu sie nie zadreczaj idzi po prostu do lekarza rodzinnego i powiedz o o chodzi .

taka biegunka wirusowa trwa okolo tygodnia. Stosuj diete jaka stosowalas dotychczas i podawaj duzo wody oraz te leki

Gość dulukir
Do Samanty18____byłam u lekarza i niemiał obiawów odwodnienia. Pediatra powiedział że jego stan ocenia na dobry, co do picia to zawsze byłam uczulona na tym punkcie i pilnuje zawsze aby spożywał wystarczającą ilość płynów,czy dziecko zdrowe czy chore. A więc wszystko wskazuje na wirusa

Gość Moja córcia ma to samo
Jest pod stałą kontrolą lekarską ale co gorsza dziś pojawił sie śluz w kupce,ktoś coś wie na ten temat???Czy to normalne?

na sluz w kupie podawalam przez miesiac Floridral i przeszlo-to paleczki kwasu mlekowego -na jelita plus elektrolity zeby uzupelnic po rozwolnieniu

Gość peelle
ja polecam na biegunkę kobylak to zioło które można kupić w sklepie zielarskim, naturalny domowy wypróbowany sposób sama na moim synku wypróbowałam i inni znajomi też to stosują ja na biegunkę z moim małym w szpitalu lezałam 2 tygodnie nie potrafili pomóc ani podać przyczyny biegunki wypisałam się na własne żądanie, w domu podałam kobylak za kilka godz biegunki nie było.

Gość sanSan
moj maly jak mial 1,5 roku dostalam biegunki ktora w sumie trwala...miesiac - serio chodzilam 2x w tygodniu do lekarza i ciagle cos zmienialam dieta, smekty i orsality u nas nie dawaly rezultatu, a jak juz to na max 2 dni, pomogl natychmiast dopiero syrop na recepte furazin, furazinol czy cos podobnego po 3 dniach jak reka odjal i tak juz bylo zawsze

Gość dlukir
Dziewczyny przerażcie mnie! Tyle czasu może to świństwo trwać? Pisałam wczoraj u nas bez zmian,dziś lekarz przyjeżdża,ciekawe co będzie dalej,synek nadal nie ma apetytu a te środki nawadniające są obrzydliwe,nie może tego przelknąć,mnie juz też coś łapie, z tym że nie wiem czy czasem nie z nerwów

Gość donna77
Jak powinno stosować się kobylak. Moje dziecko ma 2,5 roku ma biegunkę podaje nifuroksazyd, bactrim i oczywiście orsalit

Gość A jak cenowo te wielorazowe
Podaj mocne kakao na wodzie ,moze byc z cukrem.Najlepsze na biegunke .

Gość Iza M
Pamiętam ze moim dzieciom podawałam na biegunkę kobylak /nasiona/. Jedyne co zawsze skutkowało. A było to ćwieć wieku temu. Działa zawsze i szybko.