Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eufrazynka z mezem

Znajomi. Macie ich?

Polecane posty

Gość eufrazynka z mezem

Mamy okolo 30lat, jestemy malzenstwem, ostatnio zauwazylismy, ze nie mamy znajomych, dotychczasowi porozjezdzali sie za praca po kraju i swiecie...Kiedys spotykalismy sie z nimi w miare regularnie, imprezy domowe, pub, kino etc., teraz wszystko sie urwalo, od czasu do czasu tylko do siebie zadzwonimy. Nie mozna nikoo obwinac o to, ze kontakty sie urwaly, staly sie mniej zazyle... ale czy wy tez tak macie? ze przychodzi piatek a wy nie macie znajomych zeby z nimi wyskoczyc, posmiac sie, pogadac? (mam na mysli ludzi zyczliwych, takich szukanych nie na sile...)

a no tak to juz jest, przychodzi taki czas po studiach, ze znajomi zakladaj swoje rodziny, rodza sie dzieci, wyjezdzaja i nam ich brakuje.... trzeba sobie szukac nowych, fajnych, wartosciowych ludzi, a jak ich nie ma wokol, to nie szukac na sile, tylko wspolnie z mezem sobie wolny czas spedzac;) PS my mamy podobnie;) ale staramy sie nie rozpaczac, poza tym nie jestesmy typem iprezowiczow ( wiaodmo jednak ze ze znajomymi spotkac sie jest super)...

my mamy tak ze jest jeden kumpel ze strony męża który jest naszym wspólnym znajomym a oprócz tego to są jeszcze moi znajomi z którymi wole sie raczej sama spotykac. a tak to tylko rodzina.... troche dupiato :(

paralotnia widze ze wiele nas laczy:) u mnie jest podobnie jak u paralotni ze st meza 1 kolega a ja jak wychodze to sama, chyba ze urzadzam domowke ale to bardzo rzadko

Wiecej znajomych spotkasz w Londynie niz w Warszawie - ciagle aktualne ;( Z zona mamy kilku dobrych znajomych, ale tez juz dawno ich nie widzielismy - czasem spotkamy sie na piwku - ale rzadziej niz jeszcze rok temu ;(

no to widzisz paralotnia nie tylko i jestem przekonana ze maja w zyciu jeszcze gorej niz Ty znaczy sie My:) Mi szczerze mowiac brakuje znajomych, ja mialam b duzo kolegow, po slubie wukruszyli sie a jestem istota ktora towazystwa potrzebuje jak powietrza

a ja widze, ze nie tylko ja mam tak w zyciu, ze gdzies tam brak tych znajomych... nam tez brakuje spotkan z nimi na piwku, gdzies w pubie, itd. czlowiek z natury potrzebuje znajomych..ale coz poczac jak ich nie ma;)??

zauwazam taka prawidlosc im czlowiek mlodszy tym ma wiecej znajomych, przyjaciol(tak ich zwykl nazywac...) i odwrotnie im stary czlek tym znajomych mniej... powyjezdzali, zajeli sie swoimi sprawami, kariera, dzieci itd., moja babcia natomiast ma 80lat i kompletnie nie ma znaomych bo poumierali... czyli im starsi jestesmy tym gorzej... gorzka prawda.

Gość ja mam coraz wiecej znajomych
i coraz mniej czasu, tak to jest, przeciez wciaz sie kogos poznaje .W kazdym razie nie jestem w stanie spotkac sie ze wszystkimi, odkladam, wiec moze niektórzy czuja sie urazeni, ale nie ma fizycznych mozliwosci. Zeby sie ci najwazniejsi i najsympatyczniejsi nie poobrazali i zebyjednak trzymac kontakt co jakis czas robimy wielkie spedy u mnie typu"stoliczku nakryj sie". kazdy z cos przynosi, to mniej krępuje i ludziom latwiej sie rewanzowewac, bo wtedy to zaden kataklizm. Mozna tez sie spotkac na wspolnym spacerze, np z dziecmi - ludzie nie maja teraz czasu ot tak - dobrze, jak jeszce cos przy okazji sie robi -wlasnie spacer, wycieczka.

no coz.. zawsze mozna poszukac na kafeterii:P gorzej jak sie trafi na podszywaczy czy innych psychopatow, ale generalnie mysle ze jest to wykonalne.Skoro ludzie przez net sie poznaja i pobieraja to nawiazywanie znajomosci jest chyba latwiejsze:)