Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paulapaula

KANDYDAT ZAKWALIFIKOWANY NA STUDIA, prosze pomozcie

Polecane posty

Gość paulapaula

taki komunikat jak w temacie dostalam na swoim koncie z uniwersytetu. moglam dostac komunikat "nie przyjety" "przyjety" lub "lista rezerwowych" lub "Zakwalifikowany". z poczatku ogarnela mnie radosc, ale zobaczylam ze jestem 119 na liscie. czyli cos nie tak, musialo byc bo na kierunek ktory mnie interesuje jest 30 miejsc. dzwonie tam i pytam, babka mi odpowiada "ze mam duze szanse ale musze zlozyc jak najpredzej dokumenty". malo z tego rozumiem. na niektorych uczelniach czytam, ze zakwalif. znaczy przyjety i zlozenie dokumentow potwierdza bycie kandydatem na innych ze to lista rezerwowych. czy ktos byl w takiej sytuacji? moze cos doradzic, wypowiedziec sie? prosze. pozdrawiam !

moze zakwalifikowany do rekrutacji? a wogole jaka to uczelnia? jakies dziwne reguly ma

Gość paulapaula
to wlasnie juz po wynikach rekrutacji, dzis wyniki byly. warszawaka uczelnia.

Gość nie byłam w takiej sytuacji
ale to wygląda tak- większość osób składa papiery na wiele kierunków studiów. I potem rezygnują, bo mogą iść na jeden. Jeżeli ten kierunek, który wybrałaś, nie cieszy się zbyt dużą popularnością, to na pewno wiele osób, które sa na pierwszych miejscach listy, zrezygnuje. Dlatego Ty masz szansę się dostać.

To oznacza ze przeszlasz wstepna selekcje - i teraz jest kwestia ilosc kandydatow. Najczsciej ludzie skladaja po kilka podan, i potem wybieraja jedna uczelnie - jak najlepsza dla nich (a inne traktuja jako rezerwowe, jakby sie nie udalo dostac na ta wymarzona). Jaka to jest uczelnia? Moze jest to slaba, i wtedy juz wiedza ze np ze 100 osob potwierdzi im 20 - a reszta zrezygnuje ...

Gość Biały Niedźwiedź
Ja mysle/zgaduje że chodzi o to ze kandydat ma status: zakwalifikowany jak przeszedl rekrutacje ale nie dostarczył oryginału dokumentów. Status zmieni sie na 'przyjety' gdy dostarczysz dokumenty. Niemniej reakcja babki z dziekanatu trochę powoduje u mnie zamęt (jak rowniez to ze jest 120 na liscie przy 30tu miejscach). Wydaje mi sie ze gdyby odrzucili cie ppo dostarczeniu wszytskich dokumentów to byloby nie fair, ale zachowanie kobiety z dziekanatu pozwala to podejrzewać ;)

Gość to oznacza ze jestes
na liscie rezerwowej. Teraz do ktoregos tam musisz doniesc papiery. Jesli miejsca sie zwolnia to zostaniesz przjeta :)