Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dziubassek

TSH W CIAZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

odebralam dzis wynik TSH i wyszlo 5.90 a normy sa 0,4-4,0 mam za duzo a i tak biore euthyrox75 wiem ,ze musze isc jak najszybciej do endo ale czy jest bardzo zle z takim wynikiem??? martwie sie:(

ja mialąm podniesione ale nie az tyle i dostalam tylko jodid. myśle ze powinnas sie udac do jakiegos lekarza nawet do ginekologa albo rodzinnego. nie bagatelizuj tego. ja uslyszalam ze w ciazy moze byc odrobinke podniesione ale zawsze warto to sprawdzić. Pozdrawiam

najgorsze jest to,ze lecze sie na niedoczynnosc a mimo to z 1.43 wzroslo na 5.9 w ciagu kilku miesiacy jutro ide do gina mam nadzieje,ze mnie uspokoi:(

dziubasek jesli leczysz się na tarczyce to koniecznie musisz pokazac te wyniki lekarzowi. bycmoze ze to przez ciąze nastąpil taki wzrost. ja ci nie pomoge bo sie na tym nie znam. sama ostatnio sie zastanawialam i gin wyslal mnie do rodzinnego a rodzinny po konsultacji z endokrynologiem przepisal jodid i powiedzial ze jest dobrze... życze powodzenia.

Ja prezd ciążą ni miałam problemów z tarczycą , a w ciąży na początku miałam TSH 5, ? a teraz mam 42, ?. Ni pamię tam ile po przecinku. Okazało się, że mam Hashimoto. Zażywam jodid 100 i euthyrox 75. co wizyta dawkę mam większą, zaczęłąm od 25. chodzę do endokrynologa. Trzeba to kontrolować, robić powtórne badania co kilka tygodni i być pod oieką lekarza