Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość inez20inez

MOJE DZIECKO MA KOLKE ! POMOCY !!!!!!!

Polecane posty

Gość inez20inez

od wczorja moja córcia ciągle płacze.Podejrzewam że to kolka ,bo się napina ,tak jak by ją bolał brzuszek :( wczoraj ciągle płakała ,zadzwoniłam do położnej ,kazala mi podrażniać pupcie dziecka termometrem ,pomogło ale na chwile.Dziś znowu płacze i nie wiem jak jej pomóc... Teraz ją na chwile uśpiłam ,ale co chwila budzi ją chyba ból brzuszka... :( Czy są jakieś leki na kolke które pomagają ??? Ja podawałam jej co jakiś czas herbatke koperkową , i mam butelke antykolkową ale to nic nie dało !!! Córcia ma miesiac. POMOCY !!!!! :(

gorąca pieluszka na brzuszek suszarka - tylko uważaj by nie poparzyć małej u nas troszkę pomógł sab simplex poza tym życzę dużo wytrwałości, bo z kolkami to niestety najczęściej jest tak, ze dziecko po prostu musi z nich wyrosnąć...

tak jak napisała amaleta - dużo kładź córeczkę na brzuszku - zapomniałam o tym wcześniej napisać

Gość inez20inez
zasnęla właśnie i szkoda mi ją budzić , jak się obudzi to położe ją na brzuch... Slyszłam coś o jakiś kropelkach dla dzieci które mają kolke? Wiecie coś więcej na ten temat ???

Witaj, znajomy mi problem. Mamy 2 miesięcznego Szkrabka, któremu czasem dokucza brzuszek. Rewelacyjnie sprawdzają się kropelki \"Infacol\" (bez recepty). Przed każdym jedzeniem daję Małemu dawkę i jakoś łagodzi bóle kolkowe. Uporczywe wzdęcia \"rozganiam\" też \"Plantexem\" herbatką z kopru włoskiego. Bączki po niej ida jak ta lala:) A suszarka lub odkurzacz sprawdzają się, kiedy Malutki bardzo płacze - jednostajny dzwięk uspojaja i sprawia, że napięty brzuszek się rozluxnia. Zyczę powodzenia i wytrwałości a Malutkiej żadnych wstretnych kolek. pozdr K.

Gość dwjhcvfb
mozesz jeszce masować jej brzuszek zaczynając od pępka zgodnei z ruchem wskazówek zegara, zataczając coraz większe kręgi.

Gość inez20inez
faflemik - mam tą herbatke z kopru włoskiego Plantex ,ale nie wiem czy to coś pomaga.Muszę kupić te kropelki ,może się sprawdzą. Teraz Mała śpi ,już dość długo.Mam nadzieje że jej przeszło trochę.W dzień jest w miare normalnie,najgorzej wieczorem. A tak na marginesie,z tym termometrem to jest dobry pomysł? Bo boję się że Mala się przyzwyczaji i później nie będzie mogła sama kupki zrobić.

Gość inez20inez
a ten Sab Simplex nie można kupić w aptece????

sa rozne krople na kolki jeszcze np. espumisan esputicon i bobotic... poza tym jesli zauwazysz ze dziecko ma problemy z wyproznianiem to polecam czopki glicerynowe... poza tym tak jak dziewczyny juz pisaly duzo kladz na brzuchu i masuj brzuszek

ja tez polecam sab simplex, baaardzo dobry preparat. tez suszarka troche brzuszek przez pieluche ogrzewac, u nas pomoglo troche. po 4 miesiacach samo przeszlo

sab simplex i espumisan stosowałam doraźnie, ale pomagały małej następujące rzeczy: 1. po kąpieli kładłam ją na brzuszek, napinała go, podnosiła nóżki do góry, bączki leciały same:) 2. Po jedzeniu zawsze pionizowałam, gazy same wychodziły górą lub dołem, 3. Po wieczornej kąpieli i gimnastyce( leżenie na brzuszku i delikatne!!! przyciskanie nóżek do brzuszka) masowałam ogrzewaną oliwką brzusio. 4. Mała często piła herbatkę z koperku i rumianku. 5. Kidy napad zdarzał się w nocy nosiłam ją na brzuszku, trzymając na ręce i lekko kołysałam. Mam nadzieję, ze maluszkowi Twojemu miną kolki.

Gość dawne sposoby
To było 26 lat temu, być moze ty masz właśnie teraz tyle lat. Moja córcia miłał kolki. Termometr nie pomagał, herbatki z kopru były nieosiągalne ( 1982 rok- totalny kryzys we wszystkim). Termometr nie pomagał, wyła i wyła. Brzuszek bolał. Wzięłam rurkę z gruszki, takiej do noska, wsadziłam delikatnie w popkę, odeszły wszystkie gazy i spala. I tak do trzech miesięcy , dokładnie jak było napisane w książce. Oprócz tego , pomagało jak trzymałam ją w ramionach i klepałam lekko po pupce. Nie mogłam karmić piersią i była tylko na butelce, być może stąd były te kolki, nie wiem, ale tylko to , pomimo krytyki innnych pomagało i miałam choć chwilę w ciagu dnia żeby zająć się choćby wypraniem pieluch ( nie było papmersów) . Dokładnie po 3 miesiącach ( z kalendarzem w ręku ) wszystko się skończylo) Życzę wytrwałości

Gość inez20inez
dzięki za pomoc.Masowałam jej dzisiaj brzuch,ale nie pomogło. Płakała strasznie więc z mamą zrobiłyśmy jej lewatywe termometrem ,ale zrobiła tylko kupkę. Jutro kupię jakieś kropelki może pomogą. Miałam z tą suszarką wypróbować ale się boję :(

siemka! Moja córeczka miała straszne kolki:(Mój znajomy polecił mi butelke firmy "MAM"ma podwójne dno jest naprawde świetna jak cos piszcie zostawiamnr.gg:1372360

Gość mamama27
kup bobotic - polski odpowiednik sab simplex - rózni sie tym ze sab podaje sie w wiekszych dawkach - ja dawalam 10 kropli do kazdego mleka - zadziałało rewelacyjnie a wogole czym karmisz? piersią to diete trzymaj i bardzo ogranicz nabial - a mm to może zmień mleko - i obserwuj dziecko bo kolka jest tez objawem skazy a do takie położnej co każe termometr to wiecej nie dzwoń - starodawna zacofana jakaś