Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onaonaonaonaona

Czy lekarz trafił u Was z płcią od razu??

Polecane posty

Gość onaonaonaonaona

Jestem prawie w 20 tyg, lekarz stwierdził, że to chyba chłopczyk ale jeszcze jest 50% że to może być dziewczynka, hmmm.... Na usg ewidentnie wyglądał mi maluszek na chłopczyka, a jak to było u Was??

juz to opisalam w tym temacie odnośnie plci dziecka :) z malą dowiedzialam sie kolo 35 tygodnia, z malym chyba w 19. lekarz powiedzial ze chlopak wiec zapytaląm czy to nie jest czasem pępowina, bo czytalam ze tak sie moze zdarzyc... lekarz na to ze pracuje juz dlugo w swoim zawodzie ( specjalista od usg) i jeszcze pępowiny z jajeczkami nie widzial :D:D:D potem jeszcze 3 lub 4 lekarzy potwierdzilo ze chlopczyk... więc ja mam 100% pewności... a jak się okaze ze dziewczynka to będę baaardzo zaskoczona :D:D:D

u mnie kobieta w 15 tc powiedziala ze widziala jajeczka i ze chyba bedzie chlopczyk,dzis ide na usg polowkowe bo obecnie jestm w 20 tc i okaze sie czy pierwsza diagnoza byla sluszna,a jesli dzis maluszek nie bedzie chcial sie pokazac to 5 sierpnia ide na usg 4d i wtedy juz napewno musze wiedziec:-)

Taki mądry to ja jestem i baz USG :D Powiem, że na 53% bedzie chłopiec, na 47% dziewczynka. Po prostu taka jest statystyka urodzeń :D A poważniej: gdy żona była w ciąży z drugim dzieckiem lekarz 2 razy mówił na USG: będzie chłopak! A urodziła się corka! Gdybym nie był przy porodzie to bym pomyślał, że mi podmienili w szpitalu :) Pozdrawiam Autorkę i zyczę ślicznego bobaska (niezależnie od płci) :) 🖐️🌻

Na badaniu genetycznym w 12tc lekarz powiedział, że guzek płciowy wygląda na chłopaka. NA kolejnych USG mały sam zaczął pokazywać swoje skarby ;)

lekarka w 20 tyg. oznajmila,ze bedzie chlopak(zwykle usg).zreszta od razu maly pokazywal sie \"w calej swej okazalosci\",wiec o pomylke bylo raczej trudno:-)kolejne usg wykazywaly ciagle,ze chlopiec sie urodzi.no i dzis jestem mama 7-miesiecznego lobuza:-) ale znam przypadek w rodzinie-u brata meza,kiedy to do samego porodu mowili,ze bedzie dziewczynka,a urodzil sie chlopiec:-)ponoc lekarze czesciej sie myla wlasnie w takim przypadku-mowia:dziewczynka,a rodzi sie chlopak.dlaczego?nie pytajcie:-)nie wiem,ale tak wyczytalam:-)

lekarka w 20 tyg. oznajmila,ze bedzie chlopak(zwykle usg).zreszta od razu maly pokazywal sie "w calej swej okazalosci",wiec o pomylke bylo raczej trudno:-)kolejne usg wykazywaly ciagle,ze chlopiec sie urodzi.no i dzis jestem mama 7-miesiecznego lobuza:-) ale znam przypadek w rodzinie-u brata meza,kiedy to do samego porodu mowili,ze bedzie dziewczynka,a urodzil sie chlopiec:-)ponoc lekarze czesciej sie myla wlasnie w takim przypadku-mowia:dziewczynka,a rodzi sie chlopak.dlaczego?nie pytajcie:-)nie wiem,ale tak wyczytalam:-)

u mnie w 18 tygodniu powiedziano że na 90% chłopczyk potem w 21 tyg na 100 % a w 25 tyg 4 D jeszcze raz to potwierdzono

kamelle----> ANo raczej jest odwrotnie: pomylki są częstsze w tym kierunku co u nas. Moja córcia po urodzeniu miała damskie przyrodzenie tak wyciągniete że wygladało jak worek u chłopca wiec pewnie stąd ta pomyłka. Po krotki czasie to się wyrownało. Czasem siusiaka moze też przypominać odpowiednio ułóżony gragment pępowiny. Omylki w druga stronę są rzadsze bo jak nic nie widać to na ogół znaczy że nic nie ma ;)

no ja też raczej słyszałam że lekarze mówią że będzie chłopiec a wychodzi dziewczynka. Znam jedną osoba której od początku do końca mówiono że będzie chłopak na 100 % a jednak wyszła dziewczynka

U mnie też nie było wątpliwości, ale lekarz był ostrożny i powiedział wcześniej,że powie dopiero na usg połówkowym, żeby wczesniej "nie wróżyć". Na usg połówkowym nie miał wątpliwości: chłopczyk, później jeszcze na dwu usg się to potwierdziło i w 39 tc urodziłam synka;):):)

Gość Ania Bajbak
a u mnie juz w 13 tyg powiedzial ze dziewczynka na 98% na polowkowym juz 100% dziewczynka :D