Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamuśka-Martuśka

cesarka czy naturalny?

Polecane posty

Gość Mamuśka-Martuśka

Pierwszy poród, duże dziecko, niski próg bólu i okropna wstydliwość, lekka wada powiedzmy na tle nerwowym. serca. Jak rodzić?

Gość NATURALNIE jeśli lekarz
nie zaleci inaczej pomyśl, że tyle kobiet przed Tobą urodziło naturalnie, dało radę więc dlaczego Ty masz nie dać?

Byłam bardzo nastawiona na poród s.n. - też był to mój pierwszy poród i Synek ważył 3950 kg - przez 12 godz męczyłam się strasznie - miałam podana oksytocynę, więc było jeszcze gorzej - po 12 godz lekarz zdecydował o cesarce bo Miszka utknął w kanale rodnym i główkę miał odgiętą - uważam że jeśli istnieje cień wątpliwości i przypuszczenie komplikacji to trzeba od razu się decydować a nie męczyć rodzącą 12 godz.

moją koleżankę meczyli przy pierwszym porodzie 33 godziny!!! byłam w szoku! w końcu zrobili jej cesarkę i uważam, że takei coś jest chore:O natomiast jeśli nie ma przeciwskazań ze strony lekarza, to jednak rodzić NATURALNIE

to było co prawda 7 lat temu, ale czy 7 czy 37 kto to widział żeby coś takiego mogło mieć w ogóle miejsce?:O byłam w szoku jak mi o tym opowiadała:O drugie dziecko rodziła w zeszłym roku w sierpniu i od razu umówiła się z lekarzem na cesarskie cięcie... ale z takimi wspomnieniami z pierwszego porodu, to ja się jej wcale nie dziwię...

kiedy nie byłam jeszcze w ciąży to myślałam tylko o cesarce że naturalnie sobie nie poradzę i najzwyczajniej nie chcę się męczyć. Jednak kiedy zaszłam w ciąże pani ginekolog powiedziała że nie ma żadnych przeciwwskazań do naturalnego porodu. I tak się nastawiałam że będzie boleć jak cho.... Oczywiście urodziłam naturalnie w ciągu 3h 20min i w sumie stwierdziłam że nie była aż tak źle. Jeśli będę drugi raz w ciąży to nawet nie pomyślę o cesarce.

Gość mam pytanko12470
1 porod sn, 2 cc a jak 3? czy tzeba cc robic albo idzie sn?

Gość Mamuśka-Martuśka
podnosze

Gość chcacabyczaciazona
do tośk24- drugi porod moze sie odbyc naturalnie a nie cesarka zalezy to dlaczego wykonany pierwszy porod byl cesarka jesli wada wzroku czy innymi chorobami to cesarka a jak nie to naturalnie kobieta bedzie probowac rodzic. Ja mialam cesarke pol tora roku temu i powiem jedno tak widzialam kobiety po naturalnym to wolalabym naturalnie a nie cc tez na poczatku myslalam o cc ale nie ma nic gorszego od tego.

Tylko naturalnie! Rodziłam 2 godziny, pierwszy poród, nie bolało bardzo.

Gość smako-łyk
3 porody naturalne...ostatni najgorszy i najdłuższy nigdy wiecej :o

nie wiem - znajoma po 1 cc miała druga - lekarz uzasadnił obawą o pęknięcie szwu - była 3 lata po pierwszym porodzie po 12 godz bóli porodowych - wstawanie po cc było przyjemnościa i zupełnie mnie nie bolało - bardzo szybko się pozbierałam - cc miałam o 15.40 - o 7 rano już byłam pod prysznicem i zajmowałam się Małym