Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Meris1

Jak Zus płaci za l4 w trakcie ciąży

Polecane posty

Gość Meris1

Witam, mam pytanie jestem na l4 od 01.05.2008. Pierwsze l4 miałam wystawione na 19 dni (od 01.05.2008-20.05.2008) , drugie 18(21.05.2008-06.06.2008) dni a 3 a 40 dni (07.06.2008-16.07.2008) i zastanawia mnie fakt iż za 40 dniowe l4 dostałam mniejszy zasiłek niż za dwa poprzednie. Jak Zus nalicza wypłatę świadczenia bo nie mogę się doliczyć własnej pensji.

juz dokładnie nie pamietam jak to u mnie było, ale zus chyba płaci nie za cały okres zwolnienia, ale za pełne miesiące- czyli po prostu dostałaś pieniądze za czerwiec, a za część lipcową dopiero przyjdą w sierpniu.

Gość zussss
zus płaci za okres nie zdolności do pracy czyli za tyle dni na ile jest wystawione zwolnienie.

Gość na l4
jestem na L4. Dostaje kase za tyle na ile bvylo wystawione zwolnienie. Pierwsze zwolnienie miałam za 20 dni bo tyle bylam w szpitalu, potem kazde kolejne na 14. Jak sobie policzyłam za każdy dzień mam tyle samo, bez względu na długość zwolnienia.

Mi płaci pracodawca. Kasę dostaję na koniec każdego miesiąca. Stawka za 1 dzień zwolnienia x ilość dni w miesiącu.

Gość 1234567890la
Gdzie jest moderacja tego forum? Uprzejmie proszę o wycięcie posta autorstwa "hahahahahahahahahaha" (a może zbanowanie adresu IP, z którego ten bęcwał pisał?). Co sobie taki "hahahahahahahahahaha" myśli??? Że ja osobiście po to płacę te wszystkie mniej i bardziej durne składki do ZUS, żeby oczekujące mamy, kosztem zdrowia własnego i dziecka, miały do wyboru tylko harować, albo głodem przymierać?? Proszę usunąć tego pasożyta z forum (i mój post również - jak stanie się już niepotrzebny, kiedy skasujecie tego durnia, co to go bocian przyniósł i zostawił w kapuście).

Gość mkz
Jego z pewnościa bocian zostawił w kapuście, dlatego z niego teraz taki głąb.(bez obrazy dla kapusty)