Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Karolinna7

mamy butelkowe-które mleko poczatkowe dobre na wzdęcia?

Polecane posty

witam mój 6 tyg synek stęka całe noce, męczą go zdęcia i krótkie koleczki był na bebilonie komfort, ale kompletnie się nim nie najadał,lekarz zalecil zmiane namleko Ha (jestesmy alergikami) wybralam NaN Ha 1 czy polecacie jakies inne mleka? a moze ktores normalne jest niezle? pozdrawiam

przedewszystkim niezmieniaj zbyt czesto mleka bo go bedzie bolal brzuszek i dostanie biegunki. ja mam zle wspomnienia z nanem. wybralabym mleko bebilon. bebiko jest fajne ale dla starszych dzieci a bebilon jak dla mnie to najlepsze mleko. moja mała jadla juz chyba wszelkie mozliwe i tylko po nan miala problemy z brzuszkiem.

Gość odradzam Nan
polecam Bebiko lub bebilon.poproś również lekarza o przepisanie esputicon.to kropelki sprawdzone.napewno ulżą dzieciatku w kolkach

Gość zalezy jakiemu
mojemu wogule espunisan niepomugl i jest bez recepty

Gość nie piszę o espunisanie
lecz o ESPUTICON

Gość zalezy jakiemu
to o tym nieslyszalam a muj tez mial takie kilki ze ojej wyprobowalam prawie wszystko i pomugl lakcit:)

Gość zalezy jakiemu

Gość zalezy jakiemu
kolki:)

Gość TAK NAPRAWDE
to nie ma złotego środka na te wstrętne kolki.Ja również próbowałam tych różnych specyfików na kolki i jedynie co to własnie ten esputicon przyniósł ulge maluszkowi

Gość zalezy jakiemu
no niestety nima a niektore sa naprawde okropne u mnie trwaly noc i dzien

Gość u mnie
były napady godzinne.później reszta nocy na szczęscie spokój ale ta godzina to był koszmar dla dziecka i jeszcze większy dla mnie bo nie wiedziałam jak poge ulżyć czy usiąśc i płakać.Pozazdrościc tym mamą i dziecią które kore kolek nie przechodziły

Gość zalezy jakiemu
ja tak samo pierwsze dziecko i panika co mu jest lzy mi same lecialy jak on plakal usypial i po godzinie wstawal z takim placzem ze ho ho w dzien w nocy non stop sam byl joz taki niewyspany ze usypial wszedzie nawet w wniennce jak go kapalam

na kolki mam juz zapisane kropelki sab simplex i debridat na przemian, ale nie widze dużej poprawy..najbardziej mi go żal jak stęka w nocy z bólu brzuszka i wysila się tak okropnie na bączki... mam nadzieję, że może jednak coś tym mlekiem polepszę\\ pewnie trzeba będzie do 3 miesięcy przeczekać :(

Gość w naszym przypadku drastycznie
ale... synek całe wieczory miał poświęcone wrzaskom; poranek witał stękaniem i krzykiem przy bączkach; trzeba je było "wydobywać" masowaniem brzusia; przerabialiśmy Debridat; Sab simplex w jakims stopniu pomagał ale do ideału było bardzo daleko; w tym momencie jesteśmy w szpitalu po usunięciu dwóch przepuklin i juz teraz zasypia bez SABa i żadnych sensacji; wiem, że to nie porada, bo sposób żaden ale pisze po prostu jak to u nas BYŁO :-)

Gość w naszym przypadku drastycznie
aha... no a mleko Bebiko; i okazuje się, że było niewinne ;-)

Gość Mama Zuzi...
moja Zuza jadła przez cały czas Bebiko i było wszystko ok. Ale musiałam jej zmienić z NAN na Bebiko, więc nie polecam NAN. A na kolki jak dla mnie są świetne czopki Viburkol.

podpisuje sie pod tym co napisala mama zuzi :) stosowalismy na kolki prawie wszystko co tylko mozna lacznie z debridatem, infacolem, wodą koperkową... wszystko- to co lekarz przepisal i to co znalazlam w gazetkach dla dzieci, to co pani w aptece podpowiedziala... i pomogly tylko czopki viburcol... 40 min po podaniu cisza a dzidzia spokojnie śpi :D potem na ząbkowanie tez nam pomagaly.

Gość blue-true
ja też jestem za Bebiko- u nas tez była alergia i bebiko HA 1 jak i 2 sprawdziło sie znakomicie. Ale to tez po wielu próbach. Esputicon jest bez recepty. Nam pomógł Infacol.

Gość kolebusia
A czy 6 miesięcznemu dziecku mogę podać śliwki Gerbera na problemy ze zrobieniem kupki?

Gość ezerta
Możesz, możesz, te śliwki są od czwartego miesiąca, o ile dobrze pamiętam.

Mój synek też miał Debridat, ale to była kompletna klapa, gdyż ten syrop zawiera aromat pomarańczowy i niestety uczula. Na poprawę brzuszkową genialny jest Esputicon i Lacidofil. Ten ostatni to jest probiotyk, który nie zawiera białek mleka krowiego, może być stosowany u niemowląt, jest na prawdę super. Co do NAN-u HA, to u nas też był średni. Jak się okazało synek ma skazę białkową, więc przesz;iśmy początkowo na Bebilon Pepti, a później na Nutramigen i ta mieszanka dla alergików jest doskonała. Naprawdę świetnie tolerowana. WIem, że ta sama firma produkuje np. Enfamil - przeciw ulewaniu. NIe dowiadywałam się, że może mają też jakieś mleko nielecznicze?? Bo wiem, że dziewczyny Enfamil chwalą, a ja też z Nutramigenu jestem bardzo zadowolona.

Acha, Karolinna. Napisałaś o tych męczących gazach. U nas też to było, choć na szczęście kolki były chyba tylko 2 razy. Słuchaj, poproś swojego pediatrę, żeby nauczył się prawidłowego masażu dziecka, żeby ulżyć mu w gazach. Mnie moja pediatra nauczyła tego masażu - to są i ruchy koliste i takie jakby delikatne "ugniatanie" i poklepywanie na lędźwiach, jak maluszek leży na brzuszku. Są różne sposoby, ale najważniejsze jest to, że bywają skuteczne. U nas pomagało.

Bebilon pepti lub Nutramigen to drugie jest lepsze. Na receptę w aptece puszka kosztuje 13 zł za 420 g. Polecam dla alergików idealne i problemy z kolką się kończą. Porozmawiaj z pediatrą

serdecznie dziękuję, masażu nauczyła mnie mama, bo siostra też kiedyś zaliczała kolki,ten akurat robi się ciepłą pieluszką,pomaga też maść majerankowa albo suszarka-nieco rozgrzewają, myślałam już nad nutramigenem, jak będę na szczepieniach poproszę o receptę i zobaczę czy nie będzie poprawy, ciekawe po jakim czasie jest efekt? i czy to ma sens jeśli maluch nie ma skazy... po tym nan Ha ma strasznie zielone kupki, i wcale poprawy nie widzę, kupiłam ten esputikon, mam wrażenie że działa!!\\ jeszcze raz dziękuję za rady :))

Gość vilma007
cześć muj synek ma 6 tygodni lekaz też kazał nam przejść na mleko ha i wybraliśmy nan ha 1 ale mały płakał wiecznie biegunki nazmiane zatwadzenie i tak w kłołko nie polecam tego mleka bo przez nie muj synek o mały włos nie wylądował w szpitalu .zrobił tez zielone kupki