Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ona_życie

UPŁAWY

Polecane posty

białe, mleczne, gęste...jak smarki z nosa co się ciągną...nie czuje pieczenia,swędzenia...tylko biały nalot,kiedy przysycha do majtek,to jest taki suchy,pozostawia biale plamy,

Gość ktossssss
to może być początek grzybicy... bo z reguły przebiega z upławami bezwonnymi

grzybica i bezwonne upławy? chyba ci się coś pomyliło... toć drożdżaki czuć na kilometr :O

mi ginekolog przepisała STEROVAG. nie pamiętam czy jest na recepte, takie globulki białe. czemu wstydzisz sie ginekologa? chyba normalna sprawa.

jeśli są bezwonne to nie powinnaś się nimi martwić. Widocznie taka Twoja natura a zdrowa kobieta również ma naturalną wydzielinę. W dni płodne i w okresie ciąży przyjmuje ona właśnie taki wygląd. Ale do gina nie zaszkodzi pójść :)

tylko ze one brudza bielizne - przysychaja do niej.... i sa obfite....kiedys takie nie byly...byly przezroczyste a teraz mleczne

no to faktycznie my Ci nie pomożemy. jedynie ginekolog. choć w moim przypadku obyło się bez wizyty :P podejrzewałam grzyba więc załatwiłam receptę u rodzinnego na clotrimazolum 100mg. Od jutra zaczynam leczenie ;)

ja jutro dzwonie i umawiam sie na wizyte,ale cholernie sie boje :/ sama juz nie wiem czego,moze po prostu panika jestem. Oby. nooom,to powodzonka

no i wzajemnie :) dobrze robisz, bo ja jestem cykor i wolę sobie sama załatwić choć dużo ryzykuję, bo nie wiem czy na 100% mam grzybicę...

lepiej jest isc. ja tez sie boje,ale uprzykrza mi to zycie,wiec musze z tym isc,po za tym,ostatnio mam nawet krwawienia jakies dziwne a po usg lekarz stwierdzil,ze powinnam isc do gina, bo w "zatoce douglasa" są ślady jakiegoś płynu. i to bynajmniej nie krew pomiesiączkowa :/

dam znac co i jak po wizycie,moze Ci to jakos pomoze w identyfikacji swoich uplawow...ale naprawde,radze Ci isc.

być może tyle, że moje upławy mają strasznie nieprzyjemny zapach i konsytsencję twarożku, czyli bardzo przypominają grzybicę :O

no ale jesli clotrimazolum nie pomoze, marsz do lekarza!! wlasnie moje podchodza pod grzybice,ale sa lepkie,bez grudek żadnych. dlatego nie pasuja mi do niczego. A powiedzcie,czy zwyczajne uplawy tez tak przysychaja do bielizny? to mnie zastanawia....

nie chcę Cię straszyć, ale moje od tego się właśnie zaczynały... Na poczatku było ich po prostu więcej, a potem zrobiło się tego blee :O wydaje mi się, że te, które występują u zdrowej kobiety te z troszkę przysychają do bielizny

hm....to ja czuje,ze to jednak drozdze....bo normalnej wydzieliny nigdy nie mialam W TAKICH ILOSCIACH. brrrr. co za pech, ze tez my kobiety tak mamy:/

no właśnie, nie jestesmy same z tym problemem... a najgorsze, że to lubi powracać :O będe o siebie bardziej dbała po wyleczeniu... myłam się zbyt często mydłem to na pewno :O

a ja sporo antybiotykow zazywalam...i pewno dlatego. tak zwlekalam a teraz juz nie moge sie doczekac wizyty - moze mi pomoze i przestanie to byc takie uciazliwe

tak, uciążliwe jest to strasznie :O biegałam zmieniać wkładkę co pól godzinki, bo wciąż czułam się `mokro` :O na dzień dzisiejszy mam spokój, bo jestem po okresie a wtedy zazwyczaj mam suche dni

a ja mam ciagle juz...przestaly mi sie suche dni zdarzac. trudno,pojde,powiem wszystko,co sie dzieje,byle mnie wyleczyla. w koncu uplawy - ludzka rzecz

takie upławy to nic złego. Też miałam takie kiedyś i traktowałam to jako normalny stan. Widocznie taka Twoja uroda:)

amnezja6 dzia. Myslisz? troche to niepokojace,ale skoro tak mowisz....okaze sie po wizycie

Gość iska_bi
faktycznie bylam u lekarza i sie okazalo,ze jest ok. Lekko tylko podzoltawe te uplawy,wiec dostalam STEROVAG dopochwowo. no i sie okaze co i jak dalej. A Panna em...?

... A Panna Em wykupiła dziś receptę na clotrimazolum ;) No i zobaczymy, jak to będzie. Pozdrawiam 🌻

Gość sylwia13
Od tygodnia mam obwite białe z takimi granulkami upławy i przy tm pieczenie i swedzenie! Nigdy tego nie maiłam!CZy to gzrybica? Przeciez dbam bardzo o higiene intymna i w ostatnim czasie nie kochałam sie z chłopakiem! To dlaczego to mam? co tu dalej robić? Z góry dziekije:)