Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rt rthrr

Czy CV sie podpisuje jeżeli dolączony jest list motywacyjny zawierający podpis

Polecane posty

Gość rt rthrr

Gość rt rthrr
i jeszcze jedno ...z tego co wiem najlepiej składać CV jednostronne, ale skoro na swoim napisałam to co nalezy i zrobiły się z tego 2 strony to postarać się je skrócić i działac na swoją niekorzysc ... zawarłam jak mi sie wydaje to co najwazniejsze a wyszyły 2 str

Gość a co to jest
cv sie nie podpisuje kiedyś się podpisywało zyciorys, ale wtedy on miał inna formę nie zapomnij pod cv zapisac klauzuli o tym, ze sie zgadzasz ujawnic dane osobowe - jest regułka a ze wyszły dwie strony - trudno

Gość a co to jest
wiem, ze niektorzy wpisuje w cv szokle podstawowa i srednia - ja tego nie robie, bo wiadomo ze skoro mam studia to podstawowke skonczylam:-0

Gość *** *** ** ** ** ** ** ** **
zmienić układ graficzny tak aby się zmieściło i sprawdzić czy informacje podane w ml nie potarzają się cv. np nie ma sensu pisać czym się zajmowałaś w jednym z poprzednich miejsc pracy jeśli piszesz o tym w lm (albo jeśli nie ma to związku z posadą o którą się starasz). jak się podziała graficznie: marginesy, szerokość interlini, wielkość czcionki, kolumny, to na prawdę bardzo dużo da się na jednej stronie zmieścić.

co do przedmówcy i wykształcenia tez się zgadzam...choć liceum warto wpisać jeśli jest profilowane,a rok zdania matury też może interesować pracodawcę (zwłaszcza że nie mamy obowiązku podawać daty urodzenia!!).

Gość a co to jest
serio? nie ma takiego obowiązku? jestem zdziwiona....

nie ma. tak samo jak się nie pisze stanu cywilnego, liczby dzieci itd. wiek nie może decydować o przyjęciu do pracy bo to była by dyskryminacja. ja nigdy nie pisałam tej daty.

Gość rt rthrr
z tym podpisem to własnie sie zastanawiam czy czasami w zwiazku z ta klauzulą nie powinien sie on znajdowac, bo skoro coś oświadamy to wydawało mi sie ze podpsi był ... a co do szkół to juz sama nie wiem ... jestem świżo upieczoną absolwentką studiów I stopnie i w jakis poradach dotyczących pisania cv na jednym z portali dotyczących szukania pracy itp było napisane ze taki młody człowiek, swieży absolwent powinien pisać o wszystkich swoich osiągnięciach, szkołe średnią ukończyłam z bardzo dobrym wynikiem, praca dyplomowa oceniona na celujących, chciałabym o niej wspomnieć

jak wysyłasz zwykłą pocztą to powinien być przy tej klauzuli podpis. jeśli mailem to wysyłasz niepodpisane.

Gość poszukujacapracy
mozesz sobie podpis zeskanowac i umiescic pod klauzule a CV sie nie podpisuje A ile CV dziennie wysylasz?

Gość gt yt
dopiero zaczynam swoją przygodę z szukaniem pracy. Jestem z małej miejscowści wiec będe dostarczała je osobiście... poza tym to nie tyle szukanie pracy co stażu

Gość poszukujacapracy
ja niestety szukam od paru miesiecy, ale mam klopot w wysylaniem cv. Za duzo czasu zajmuje mi zebranie ofert a za malo pisanie i wysylanie.

Gość 321Broom
Witam Mam pytanie :) czy pod cv musi być podpis??? podobno podpis nie jest pod cv tylko po klauzulą o przetwarzaniu danych? a jeśli do dokumentów aplikacyjnych było zmieszczone jeszcze oddzielne oświadczenie o przetwarzaniu danych osobowych i było podpsane to czy wówczas pod cv też musi on być?

Gość świadek
CV nie musi być podpisywane bo jest jako załącznik do listu motywacyjnego. I powinien być na jednej stronie, bo nikomu nie chce się przewracać kartek. Jeśli się nie mieści to zmniejszyć marginesy, czcionki itp. Uwierzcie mi, jeśli ktoś kto skończył 4 szkoły i pracował w 5 miejscach daje radę zmieścić na jednej stronie, to ktoś kto dopiero zaczyna przygodę z szukaniem pracy też da radę.