Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anteczka

Zmiana tabletek...pytanie

Polecane posty

Gość anteczka

lekarz zmienił mi tableki z cyprestu na kontracept zapytałam go czy mam robic przerwe on odpowiedział ze tak ale nie zapytałam przez jaki okres mam kochac sie z dodatkowym zabezpieczeniem :/ i czy w ogole musze sie zabezpieczac dodatkowo przy zmianie tych tabletek... jak myslicie dziewczyny lekarz na urlopie i nic nie wskuram a juz za kilka dni koncze stare opakowanie....

Gość anteczka
podnosze

Gość issadora
juz na nikogo nie mozna tu liczyc ?? :(

Gość szałowa
hej wydaje mi sie ze powinnas przez tydzien sie zabezpieczac a po tygodniu juz nie musisz przynajmniej ja tak miałam

Gość Grooszek
ja mialam zupelnie odwrotnie, p. G nie kazala mi robic 7-dniowej przerwy, bo zmienialam je z powodu efektow ubocznych... i nie musisz sie dodatkowo zabezpieczac...

Gość hernameisgosia
W ubiegłym tygodniu byłam u ginekologa i przepisał mi KONTRACEPT. To będą moje pierwsze tabletki anty. Cierpliwie czekam na okres i wtedy zacznę je zażywać... Czytałam nie jedno forum na ich temat no i szczerze mówiąc trochę się obawiam brania jakichkolwiek tabletek antykoncepcyjnych. Koleżanka na dodatek straszy mnie że później są problemy z zajściem w ciążę:/ Co możecie powiedzieć na ten temat??? Pozdrawiam serdecznie:)

Gość ze skutkami ubocznymi
róznie bywa, jedne mają inne nie, ja po plastrach np czuje się wyśmienicie, a inne musza je odstawiac bo się xle czuja. Musisz przetestowac. Z tymi ciążami po to róznie rózne źródła mówią. Np zaraz po sodstawieniu jest ryzyko ciąży mnogiej, nawet na tym forum wiele kobiet rodziło po tabletkach. Gdyby problemy z ciązą były nagminne to na pewno byłoby o tym głośno. A prawda jest taka, ze żadna z nas przed tabletkami nie bada swojej płodności, wiec póxniej winę zwala się na tabletki, choć roblem mógł byc już przed nimi

Gość hernameisgosia
No to racja... Wiadomo wiecznie nikt ich nie będzie brał i każdy organizm reaguje inaczej:) a w przypadku kiedy będę chciała zajść w ciążę po prostu myślę że odstawię je trochę wcześniej żeby organizm się od nich odzwyczaił i nie powinno być po kilku miesiącach z tym większego problemu:D taką mam przynajmniej nadzieję:))