Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiula86

Oczekujace dziecka i braku -JEST KTOS TAKI?

Polecane posty

tylko ciekawe o kim ma ten charakterek:))maz jak mi pokazal jaki mniej wiecej ruch kropek wykonal zaczelam sie smiac:) a swoja droga,to skoro lekarz widzial cos na wzor siusiaka to cos tam musi byc:)) to juz 3 usg na ktorym nie dalo sie okreslic plci na 100% na 1-kropek zle ulozony na 2- kropek ma pepowinke miedzy nozkami,ale wyglada na corcie na 3-kropek wierzga i wywija tance,ze nie mozna dobrze uchwycic,lekarz daje cien szansy wiekszy niz 50 ze chlopiec....ale zaraz potem mowi ze z innej perspektywy wyglada mu to na core... ale widzielibyscie mine mojego meza,ktory caly czas sie przygladal badaniu,az oczy jak spodki robil i sie smial ze male takie ruchliwe:))

jak tam żabcia? Mój Kamil ma motorek w dupie i ja dzięki niemu tez... :P

a dziekowac w porzadku:))jutro ide do gina,dzis mam dzien marudera,wiec nic mi nie pasuje ani nie smakuje....zaktualizowalam fotki brzucha,podnosi sie do gory. przedemna sortowanie ciuszkow....dostalam wieeeelka reklamowe ciuchow....dla dziewczynki raczej bo wsio rozowe,ale troszke bialych tez jest.....obawiam sie ze tego nie wykorzystam bo kobieta rodzila w kwietniu i ma mnostwo na krotki rekawek i cieniutkich ciuszkow....a ja na koniec sierpnia mam termin...o wlasnie,moje mamuski,jak ubierac w sierpniu noworodka? ja nie mam nic na krotki rekaw,bo wydaje mi sie ze takiemu maluszkowi bedzie i tak chlodno,nawet w temp 30 stopni....czy dobrze mysle?lepiej ubrac cienkie,ale na dlugi rekawek ciuszki czy na krotki?

NA 200% CÓRKA:))))jupiiiiiiiiiiiiiiiiiii:))na pokazywarce macie dowod kobiecosci mojej agatki:))

STARAJĄCE SIĘ Nick........|.Data @...|Test....|CyklStarań.|..Miasto....|..Wiek...|Dziecko ________________________________________________________ Fifi 140000.I.....?........-.........3...........Kielce........ .....28 Ptakowa...|.....?...........?.........17.........ok.Kło d zka.......26 Eddi29.....|.....?...........?..........6.........śląsk ie. ..........27 Aszti.......|.....?............?..........12........Warsz awa ........32 ZACIĄŻONE: Nick......|..Wiek..|..TC..|...Data Porodu...|Płeć......|..Miasto......|...Dzieci ______________________________________________________ zabcia86...|... 24..|..26....|21.08.2010|dziewczynka|kuj-pom marta84....I....25....I..14.....I27.08.2010......I....... ..Iwlkp NASZE MAMUSIE I DZIECI NICK|.....URODZINKI..|.....WAGA/WZROST...|....IMI E.....|....miasto ________________________________________________________ _________ Nicola81......13.06.09..........3450/58cm.....Emilianek. ...Górny Sląsk Loona_84....22.06.09...........3400/55cm.....Kamilek.... ..Dolny Śląsk Sylvia25.......04.07.09..........2900/52cm......Jaś.... . ......Kraków J_A_N_A.....15.07.09...........3760/53cm....... Gabriela...Ziel. Góra LUŚKA28...|.28.....I..34....I....23.09.2009...I........ . ..I..opolskie.... I..syn 2lata Fretka83.....09.12.09............3700/57cm......Niklas.. .....Śląsk/Szwecja achaja82......07.02.2010......2280/46cm..../Gabriel.| ..Trójmiasto..|...... Dominikap............................................... ..............lubuskie Tulipanek............................................... ..............małopolska Dianak.................................................. ..............warszawa kasza83................................................. ...............łódź GOŚCIE: ________________________________________________________ ___ kasiula86.. Poznań........22 Edusia83....Kraków.......25

żabcia jak bedzie ciepło to body z kr rękawem wystarczy w zupełnosci i np. przykryc pieluszką, nie ma co przegrzewac malca :) Kup ze 3 bodziaki z krótkim. no i gratuluje dziewczynki!

a kulam sie jakos kulam,boli mnie ciagle w pachwinach i dol brzucha jakbym z 1000 brzuszkow zrobila i miala meeega zakwasy,czasem az do wanny nie moge wejsc,ale ogolnie jest oki:)mala rosnie,wazyla w 28 TC 1400g i ciagle sie rozpycha po brzuchu.Jest grzeczna dziewczynka,bo nie kopie mnie po zebrach ani watrobie:))mamy juz prawie wszystko dla malej,tylko pampki i chusteczki do dupki zostaly do kupienia:)) na moje szczescie jeszcze nie puchne i mam nadzieje nie puchnac,przed rozstepami sie w ogole nie ustrzeglam mimo ze agatkowe mieszkanko w sumie niewielkie,ale trudno sie mowi,bede walczyc o brzuch po porodzie... mam wielka ochote jechac nad morze,ale niestety nie z moimi bolami...pozniej w nocy nie bede mogla spac,gin mowi ze mam po prostu zwolnic...i taka jest prawda,jak malo chodze to nie boli...moja mama mnie pociesza ze przed samym porodem bedzie troszke lepiej.a zostalo nam juz niewiele:))

STARAJĄCE SIĘ Nick........|.Data @...|Test....|CyklStarań.|..Miasto....|..Wiek...|Dziecko ________________________________________________________ Fifi 140000.I.....?........-.........3...........Kielce........ .....28 Ptakowa...|.....?...........?.........17.........ok.Kło d zka.......26 Eddi29.....|.....?...........?..........6.........śląsk ie. ..........27 Aszti.......|.....?............?..........12........Warsz awa ........32 ZACIĄŻONE: Nick......|..Wiek..|..TC..|...Data Porodu...|Płeć......|..Miasto......|...Dzieci ______________________________________________________ zabcia86...|... 24..|..30....|21.08.2010|dziewczynka|kuj-pom marta84....I....25....I..14.....I27.08.2010......I....... ..Iwlkp NASZE MAMUSIE I DZIECI NICK|.....URODZINKI..|.....WAGA/WZROST...|....IMI E.....|....miasto ________________________________________________________ _________ Nicola81......13.06.09..........3450/58cm.....Emilianek. ...Górny Sląsk Loona_84....22.06.09...........3400/55cm.....Kamilek.... ..Dolny Śląsk Sylvia25.......04.07.09..........2900/52cm......Jaś.... . ......Kraków J_A_N_A.....15.07.09...........3760/53cm....... Gabriela...Ziel. Góra LUŚKA28...|.28.....I..34....I....23.09.2009...I........ . ..I..opolskie.... I..syn 2lata Fretka83.....09.12.09............3700/57cm......Niklas.. .....Śląsk/Szwecja achaja82......07.02.2010......2280/46cm..../Gabriel.| ..Trójmiasto..|...... Dominikap............................................... ..............lubuskie Tulipanek............................................... ..............małopolska Dianak.................................................. ..............warszawa kasza83................................................. ...............łódź GOŚCIE: ________________________________________________________ ___ kasiula86.. Poznań........22 Edusia83....Kraków.......25

Gość lukasiatko
czesc dziewczyny, dzis mija 31 dzien a okresu nie widac, jutro chyba zrobie test. Powiedzcie mi jaka temperatura mierzona w pochwie swiadczy o ciazy, ja mam 37,4, a pod pacha 37.Mierzyc pod pachą czy jak?Bo niby podwyzszona temperatura swiadczy o ciazy, ale czytalam ze w pochwie zawsze jest wyzsza niz pod pacha..dziekuje slicznie jak mi ktoras to wyjasni, bardzo sie denerwuje, bardzo bym sie cieszyla..

przede wszystkim nie mozesz opierac sie o jedna temperature,jesli mierzysz codziennie i o stalej porze3 przed wstaniem z lozka i temperatura utrzymuje sie na poziomie wyzszych temperatur powyzej 16 dni to istnieje wielkie prawdopodobienstwo ze jestes w ciazy.jesli nie mierzylas tempki od poczatku cyklu,nie sugeruj sie nia,bo nie wiesz jaka byla twoja podstawowa temperatura ciala.zrob jutro test,jesli twoje cykl e sa mniej wiecej dlugosci 30 dni to jesli to ciaza zobaczysz juz 2 kreski

Gość lukasiatko
dzieki zabcia, tak tez podejrzewalam, nigdy nie mierzylam temperatury, bo jakos zawsze wiem kiedy mam jajeczkowanie, ostatnie pamietam doskonale a przytulanki przed i zaraz po, no zobaczymy jutro.A cykle mam przeważnie 27-28.pozdrawiam

lukasiatko to życzę dwóch kreseczek :D Żabcia ja to spacerowałam całymi dniami nawet jeszcze dzień przed porodem, u własnie jak spacerowałam to było ok, a jak juz siadłam to sie zastawałam i nie mogłam ruszyc...rozstępy wyszły mi dopiero po porodzie...koszmar, ale są juz mało widoczne, niestety nie ma złotego środka żeby się ich pozbyć całkowicie, chyba ze chirurgicznie...juz oznajmiłam mojemu ze po drugiej ciąży ma mi zrobić prezent i opłacic zabieg laserowego usuwania rozstępów :D Chociaz teraz to naprawde są ledwo widoczne. Ale ja mam bzika na punkcie brzucha :P Mój Kamyk juz chodzi przy meblach, czasem próbuje sie puszczac, ale ląduje na tyłku, teraz piękna pogoda wiec w długi weekend spędzamy niemal cały czas na dworze. Teraz czekam az wstanie, dam mu 2 sniadanie i na spacerek. Ogólnie to jest pocieszny, cudowny, swietnie się rozwija, i naprawde nie mam z nim żadnych problemów od samego początku- nie wiem co to nieprzespane noce, kolki czy bolesne ząbkowanie...Tobie żabcia życzę tego samego i super ze wszystko jest ok :) Polecam cwiczenia dla kobiet w ciązy na bóle kręgosłupa czy miednicy, rozciąganie- to naprawde bardzo pomaga. Na yiutube mozna znaleźć. Ciekawe co u reszty bo jak narazie to tylko my zostałysmy na topiku.

widzisz jakie my wierne jestesmy:))zobaczysz twoj maly tylko moment jak sie pusci i bedzie sam biegal....mamuska,nie dogonisz go:))w ogole to sliczny chlopiec z niego,nie moge sie napatrzec na niego czy to na NK czy na fotosiku:))a czuprynke ma nieziemska.

a teraz spadamy na grilla nad jeziorko....obsiusiam pewnie tam wszystko w lesie,ale no coz...

Zabcia dokłądnie, wszystko co robił to z dnia na dzień, jednego dnia lezał w miejscu, na drugi zaczał pełzac, potem w ciągu dnia zaczał perfekcyjnie raczkowac, teraz raczkuje i chodzi trzymając sie czegokolwiek, chocby sciany :) Ale go kocham!! Dziecko to największe szczęscie, zobaczysz jak sie Agatka urodzi to pokochasz ją milion razy mocniej niz teraz :) A jesli chodzi o sikanie to koszmar, ja normalnie pod koniec siadałam na kibelek robiłam "siku" bo to sikaniem nie mozna było nazwac, krppeleczka dosłownie, nie zdąrzyłam zejsc z kibelka a znów mi się chciało :D Korzystaj z pogody, my tez spędzamy kazdą chwile na powietrzu, wracamy tylko na obiadek i drzemkę, własnie czekam az mi sie ziemniaki ugotują, kamyk wstanie i znów na dwór :)

z tym sikaniem to mam wlasnie dosyc czesto tak jak mowisz,ze jeszcze nie zejde z kibelka a juz czuje ze musze:))z reszta od poczatku tak mam,z przerwami:)a jak mala ostatnio wisiala juz glowa w dol,to dopiero czasem dawalo do wiwatu...nie wiem jak teraz dziewczyna sie ulozyla,moze nadal wisi jak nietoperek,ale wczoraj byla grzeczniutka....ok 14 zladowalismy nad jeziorem,bo zanim znajomi sie zapakowali do autka( z 3-latkiem) to troszku zeszlo,to do godziny ok 21 bylam tylko 3 razy pod drzewkiem:))a mala jakby na zlosc,jak wyczula ze do domu jedziemy tak zaczela cisnac,ze cudem sucha dojechalam:))w ogole to malo co sie wczoraj ruszala,nie wiem czy ja nie czulam,czy miala niedogodna pozycje,tzn. czy ja zle siedzialam dla niej,bo dopiero wieczorem jak polozylam sie do lozka,zaczela troszeczke dokazywac. w ogole to troszke mnie przerazaja takie okroczne i starsze dzieci,sa meeega absorbujace,przynajmniej moj siostrzeniec

Żabcia nie wiem jak to jest jak dziecko jest ułozone jak nietoperek bo mój ył ułozony posladkowo i dzięki temu zaoszczędził mamusi cierpień porodowych :D Oj roczne dzieci są absorbujące ale ja wole roczniaka niz mniejszego bo jest coraz bardziej pocieszny i kumaty :D

ZMIENILAM LEKARZA PROWADZACEGO!!!! dzis mnie gin tak wnerwil,zdolowal,ze po wyjsciu chcialo mi sie ryczec!!! akt przez miesiac duzo przytylam,bo 3 kg,moze mi sie troszke wody zatrzymalo,nie wiem,ale to nie wazne.Od gina uslyszalam,ze moge do 9 kg przytyc,ze groza mi ciezkie powiklania przy porodzie,mala moze miec duze niaprawidlowosci..Dodam ze mam +4,5 kg w porownaniu do wyjsciowej wagi ciezkiej.Wiem,troszke duzo przypakowalam przez ten miesiac,ale lody byly silniejsze,a poza tym slodkie mnie strasznie ciagnie..musze ograniczyc.AAAA no i na domiar zlego podczas badania stwierdzil ze nic nie moze wyczuc!!!!kurwa mac a do tej pory jak dno macicy bylo nize j to mogl wyczuc??w dodatku dostalam skierowanie na 75 glukozy!!!!!a robilam miesiac temu i mialam swietne wyniki:80,87,93 nie dosc ze sama waga,ze 3 kg przytylam mnie zalamala,to jeszczxe on!!!!!

Zabka nie przejmuj się, powalony ten lekarz skoro wg niego 4,5 kg w czasie ciąży to duzo, ja miałam +20, inne po +30 i jakos zdrowe dzieci urodziły... Zmień go i tyle

STARAJĄCE SIĘ Nick........|.Data @...|Test....|CyklStarań.|..Miasto....|..Wiek...|Dziecko ________________________________________________________ Fifi 140000.I.....?........-.........3...........Kielce........ .....28 Ptakowa...|.....?...........?.........17.........ok.Kło d zka.......26 Eddi29.....|.....?...........?..........6.........śląsk ie. ..........27 Aszti.......|.....?............?..........12........Warsz awa ........32 ZACIĄŻONE: Nick......|..Wiek..|..TC..|...Data Porodu...|Płeć......|..Miasto......|...Dzieci ______________________________________________________ zabcia86...|... 24..|..32....|21.08.2010|dziewczynka|kuj-pom marta84....I....25....I..14.....I27.08.2010......I....... ..Iwlkp NASZE MAMUSIE I DZIECI NICK|.....URODZINKI..|.....WAGA/WZROST...|....IMI E.....|....miasto ________________________________________________________ _________ Nicola81......13.06.09..........3450/58cm.....Emilianek. ...Górny Sląsk Loona_84....22.06.09...........3400/55cm.....Kamilek.... ..Dolny Śląsk Sylvia25.......04.07.09..........2900/52cm......Jaś.... . ......Kraków J_A_N_A.....15.07.09...........3760/53cm....... Gabriela...Ziel. Góra LUŚKA28...|.28.....I..34....I....23.09.2009...I........ . ..I..opolskie.... I..syn 2lata Fretka83.....09.12.09............3700/57cm......Niklas.. .....Śląsk/Szwecja achaja82......07.02.2010......2280/46cm..../Gabriel.| ..Trójmiasto..|...... Dominikap............................................... ..............lubuskie Tulipanek............................................... ..............małopolska Dianak.................................................. ..............warszawa kasza83................................................. ...............łódź GOŚCIE: ________________________________________________________ ___ kasiula86.. Poznań........22 Edusia83....Kraków.......25 no wiec tak:agatka to juz duza dziewczynka,z usg wychodzi ze o tydzien starsza niz wiek ciazowy a poza tym wazy juz prawie 2 kg,dokladnie 1974g:)) na usg od razu kopnela w glowice:))

STARAJĄCE SIĘ Nick........|.Data @...|Test....|CyklStarań.|..Miasto....|..Wiek...|Dziecko ________________________________________________________ Fifi 140000.I.....?........-.........3...........Kielce........ .....28 Ptakowa...|.....?...........?.........17.........ok.Kło d zka.......26 Eddi29.....|.....?...........?..........6.........śląsk ie. ..........27 Aszti.......|.....?............?..........12........Warsz awa ........32 ZACIĄŻONE: Nick......|..Wiek..|..TC..|...Data Porodu...|Płeć......|..Miasto......|...Dzieci ______________________________________________________ zabcia86...|... 24..|..34....|21.08.2010|dziewczynka|kuj-pom marta84....I....25....I..14.....I27.08.2010......I....... ..Iwlkp NASZE MAMUSIE I DZIECI NICK|.....URODZINKI..|.....WAGA/WZROST...|....IMI E.....|....miasto ________________________________________________________ _________ Nicola81......13.06.09..........3450/58cm.....Emilianek. ...Górny Sląsk Loona_84....22.06.09...........3400/55cm.....Kamilek.... ..Dolny Śląsk Sylvia25.......04.07.09..........2900/52cm......Jaś.... . ......Kraków J_A_N_A.....15.07.09...........3760/53cm....... Gabriela...Ziel. Góra LUŚKA28...|.28.....I..34....I....23.09.2009...I........ . ..I..opolskie.... I..syn 2lata Fretka83.....09.12.09............3700/57cm......Niklas.. .....Śląsk/Szwecja achaja82......07.02.2010......2280/46cm..../Gabriel.| ..Trójmiasto..|...... Dominikap............................................... ..............lubuskie Tulipanek............................................... ..............małopolska Dianak.................................................. ..............warszawa kasza83................................................. ...............łódź GOŚCIE: ________________________________________________________ ___ kasiula86.. Poznań........22 Edusia83....Kraków.......25 HALO czy ktokolwiek tu zaglada?dziewczyny,az tak jestescie pochloniete maluszkami?

zabcia ja zaglądam regularnie :) U nas juz po imprezie urodzinowej :) A mój Kamil jest słoooodki!!!! Własnie czekam na tesciowke i idziemy z D do kina

hej hej Zabcia jak sie czujesz? Kurka jak ten czas leci, za miesiąc juz rodzisz!!!!!

a czuje sie jakbym sie nie czula,upaly mnie wykanczaja,siedze w domu na majtach przy wiatraczku i sie topie doslownie...nogi puchna,rece dretwieja,lekko obolale sa od tego obrzeku,ogolnie sloniowato sie czuje,wychodze tylko wtedy kiedy naprawde musze lub kiedy jest chlodno. Mam jednak nadzieje,ze malutka troszke wczesniej wyjdzie,bo brzucho mi juz opada/opadl,lzej mi sie oddycha od okolo tygodnia.Nie mam nawet skurczy,no moze pojedyncze przepowiadacze raz na ruski rok sie produkuja i to wsio:))A z tego upalu to nawet do kompa mi sie nie chce zasiadac:))

STARAJĄCE SIĘ Nick........|.Data @...|Test....|CyklStarań.|..Miasto....|..Wiek...|Dziecko ________________________________________________________ Fifi 140000.I.....?........-.........3...........Kielce........ .....28 Ptakowa...|.....?...........?.........17.........ok.Kło d zka.......26 Eddi29.....|.....?...........?..........6.........śląsk ie. ..........27 Aszti.......|.....?............?..........12........Warsz awa ........32 ZACIĄŻONE: Nick......|..Wiek..|..TC..|...Data Porodu...|Płeć......|..Miasto......|...Dzieci ______________________________________________________ zabcia86...|... 24..|..36....|21.08.2010|dziewczynka|kuj-pom marta84....I....25....I..14.....I27.08.2010......I....... ..Iwlkp NASZE MAMUSIE I DZIECI NICK|.....URODZINKI..|.....WAGA/WZROST...|....IMI E.....|....miasto ________________________________________________________ _________ Nicola81......13.06.09..........3450/58cm.....Emilianek. ...Górny Sląsk Loona_84....22.06.09...........3400/55cm.....Kamilek.... ..Dolny Śląsk Sylvia25.......04.07.09..........2900/52cm......Jaś.... . ......Kraków J_A_N_A.....15.07.09...........3760/53cm....... Gabriela...Ziel. Góra LUŚKA28...|.28.....I..34....I....23.09.2009...I........ . ..I..opolskie.... I..syn 2lata Fretka83.....09.12.09............3700/57cm......Niklas.. .....Śląsk/Szwecja achaja82......07.02.2010......2280/46cm..../Gabriel.| ..Trójmiasto..|...... Dominikap............................................... ..............lubuskie Tulipanek............................................... ..............małopolska Dianak.................................................. ..............warszawa kasza83................................................. ...............łódź GOŚCIE: ________________________________________________________ ___ kasiula86.. Poznań........22 Edusia83....Kraków.......25

kurcze żabcia widze ze ty tylko 8 kg do przodu!!! Gratulacje! Ja przytyłam az 20 kg.... jeszcze troche i bedziesz tulic swoje upragnione maleństwo :) Wspaniała chwila :) A mój dzis gorączkuje...nie wiem co to, bo zachowuje sie normalnie i jedyny objaw choroby to gorączka... A jutro musze jechac na szkolenie o 14 na 2 dni. Mam nadzieje ze sie nie rozkręci.

a moze mu zabek idzie i dlatego ta temperatura?Moj sistrzeniec jak ostatnio mu zab szedl to mial biegunke... No 8kg...mialam nadzieje na mniej,ale widac mala potrzebuje wiecej,a o dziwo najwiecej do tej pory bo 6,5 kg prztylam od 26 TC...w koncu agatka teraz rosnie na calego:))za tydzien ide na usg i mi doktorek malutka pomierzy we wsze strony:))szacuje,ze mala ok 3800 do porodu moze miec,tak mi powiedzial na wizycie lipca,bo wtedy miala 2,5kg:)) idzie burza....juz druga,moze ta nas nie ominie i papada troszke ,to bede sie lepiej czula. Wiesz,chce miec mala jak najszybciej obok,ale pierunsko boje sie porodu...

Kamilek ma zapalenie gardła i antybiotyk :( a ja musze jechac na szkolenie i wróce pojutrze dopiero, ale mam wyrzuty sumienia ze go zostawiam.... Ja tez bałam sie porodu strasznie, ale na szczęscie mnie to omineło :D