Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość walutek

Funt spadl do prawi 4zl!

Polecane posty

Gość walutek

Juz nie mozecie szpanowac w Polsce kasa:D

Gość sileska
ales sie koles dowartosciowal:))ciesze sie twoim szczesciem:)

Wiesz są tu i tacy którzy zarabiają więcej funtów na miesiac niż w Polsce złotówek, razy 4 nie jest źle :)

Gość amadeoo31
no dokladnie - tutaj ide z 15 funtami do sklepu i nie moge dojsc do domu bo mi sie torby od ciezaru urywaja a w polsce .....chyba starczy na chlep i maslo i jakis sok hehe

Gość jestem z miasta - to widac
swięta prawda dziś kupiłam chleb, 15 deko wędliny, pomidora, 20 deko sera żołego i zapłaciłam ponad 20 złotych:-|

Gość .no a ja kupilam ......
caly wozek zarcia w Sainsburym i zaplacilam tylko 50 f:)

Gość emigrantowa babeczka
zawistny polaczek pracujący w Polandi za marne grosze.Czytzby najmniejsza krajowa buahahaaha Tak,tak ludzie zyja w UK,a nie w Polsce i dobrze się wiedzie. :D A tobie polaczku???

Gość a TY autorze
czym w Polsce mozesz szpanowac?

Gość poranna kawa z mlekiem
coz za podejscie ze jezdzimy do PL szpanowac kasa..lol dla mnie nawet moze funt stac i po 2 zl, bo zyje tutaj... jedynie wakacje bede miec drozsze... albo i nie bo ceny i zarobki tutaj pozwalaja na wakacje marzen :)

Gość a ja pracuję
za euro, które stoi jeszcze niżej i wiedzie mi się nie najgorzej :classic_cool:

Gość bo gdyby nie mieszkal
to by nie pisal tego postu... bo wiedzialby ze funty wydajemy w uk a nie w pl i kurs funta w pl nie ma wplywu na nasze zycie ....

Gość wieczorem666
Drogo sie zrobiło nawet w Uk i tylko idiota tego nie zauwazy;))albo taki co jest sam;)) lub sama;)) Ale rodzinka na zakupy wydaje wiecej ;)) i nie chodzi o to że mam 200 f na tydzien bo razem z mezem mam 2300 na tydzien ale generalnie zauwazyłam ,benzyna a ze ropa jeszcze drozsza to apokalipsa prawie;)) U spenserow spozywcze i przemyslowe tez poszly do gory.A gaz i prad to samo;)) Jestem tutaj 8 lat przyjechalismy tutaj na studia i widze te różnicę . Teraz na zycie wydaję na tydzien 240 funtow do tego 100 na benzyne o oplatach za dom nie wspomne , Ogolnie na tydzien 650 funtow -baj baj;)) ps ale i tak taniej niz w Polsce;))A ogolnie i tak w Polce jak ktos malutki napisal poszpanowac mogę ;)) zapomnialam o podatkach ;))

Gość do wieczorem666
taa juz ci uwierzymy ze masz tyle kasy na tydzien :)

Gość wieczorem666
ano mamy tyle kasy ;)),studia poszly w odstawke a prowadzimy swoj biznes i splacamy dwa domy ;)) w tym jeden splaca sie sam ;)) teraz by bylo trudniej tego dokonac ;)) pozdrawiam

wieczorem666, zazdroszcze dochodow i gratuluje. :) Tez bym tak chciala. Rozumiem, ze jeden z Waszych domow wynajmujecie i w ten sposob Wam sie zwraca kupno tego domu? Powodzonka.

Gość wieczorem666
Witam;)) Dokladnie tak spłaca sie sam;))taka inwestycja dla dzieci;))

Gość Hihha ya
A kto powiedzial ze my tu bidujemy? Jak ktos ma dobre wyksztalcenie to ma i dobra prace ,jak sie ma dobra prace( bo jezyk to rzecz oczywista :-P ) to sie ma i dobre pieniadze:-) Mam jeden dom,nie dwa:-) i mieszkam w nim ,nie zarabiam na nikim,prowadzilam swoja firme ale zamknelam.Wole pracowac u kogos i zarabiac dobre pieniadze niz martwic sie o przyszlosc wlasnej firmy . Kurs funta mnie nie interesuje;-)na wakacje jezdze w inne klimaty. A kto najbardziej szpanuje w Polsce po przyjezdzie?Typowi ciulacze co zarobia 250 funtow na tydzien ..i wysoko glowe nosza...mieszkam w U.K juz 10 lat ,od pierwszego dnia szanowalam pieniadze i ludzi.Po wejsciu do Uni najechalo sie tyle "pseudo" porzadnych ze mnie mdli...i smieszy mnie jak ktos mowi ze jest tu dlugo.....po roku czasu i te przechwalki....ja mam 300 ja 800 a ja 2300 na tydzien...zenada.

Gość jyhuoi
Hihha ya 10 lat tutaj jesteś?;)) widzisz nie jestes!!! ten twoj styl pisowni i cala reszta ,

Gość Hihha ya
Widzisz skarbie jak sie mylisz.........to ile 10 lat temu byly bilety na metro i autobus jesli chcesz mnie sprawdzic?

Gość Hihha ya
Otoz 50 pensow...niedowiarku

Gość taaaaaak
pamietam te czasy 50 p za bilet autobusowy tak bylo jeszcze 5 lat temu kiedy i ja tu zawitalam piekne czasy ale juz nie wroca a szkoda

Gość Hihha ya
Piekne...i nie wroca....i czasy kiedy polskich sklepow nie bylo...nie to co teraz...polski produkt to byl ale w marzeniach.....Czy ktos pamieta jeszcze czasy kolejek w Dover????Ten stres...jest co wspominac....Ten kto przyjchal po 2004 nie wie o czym pisze...............koniec wypowiedzi.

a ty co taka przemądrzała czujesz sie lepsza bo jestes tu dłuzej? ja tez znam takich dupków co wyjechali kilkanascie lat temu

Gość niestety funt spadl
co znaczy, ze gospodarka uk nie jest w najlepszej formie, zyje sie tu coraz drozej, w Polsce zreszta tez choc zl mocny

Gość blelelelele
cała gospodarka świata idzie w dół. a do tego w uk mówi sie że to przez polaków ich gospodarka pada. niby napedzamy im gospodarke ale jednak coś nie tak.

Gość yh tu67 5
Nie przez polakow!!! tylko przez gospodarke USA!!! u nich recesja w normalnie ze tutaj tez jest to samo Dablin!! jedno pociaga drugie . Lancuszek!!

Gość andziasan
Robi się globalna wioska, już nie ma kraju - eldorado.