Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vwevwe

Aravaaa... Poradzisz?

Polecane posty

Gość vwevwe

Gość vwevwe
w sumie sorry za takie wywoływanie i moje intencje zawracania ci głowy moja suczka miała być operowana ale jej wyniki badań przedoperacyjnych wyszły tak źle że operacja jest przełożona a mi się ze strachu mózg lasuje, i będąc w tym stanie wypatrzyłam ciebie na forum :S

Gość vwevwe
o, myślałam że się nie odezwiesz (nie dziwiłabym się)

Gość vwevwe
suczka siedmioletnia, dużej rasy (36 kg masy ciała), po ciągłych urojonych, ma jakąś zmienioną tkankę do wycięcia (z wyciekiem płynu), no i badania wykazały zły stan wątroby (tylko tyle mi nadmieniono), dużo leukocytów (??), powiększoną jedną komorę serca...

Gość vwevwe
te leukocyty to z powodu wpływu hormonów na szpik? to jakieś sprawy białaczkowe? a może leukocytów jest za dużo z powodu tego guza? ja w ogóle nie wiem co to znaczy! czy ona mogłaby nie przeżyć operacji i dlatego jej nie operują a może nie widzą... sensu? i ten guz pod skórą, nie należałoby czegoś przeciwzapalnego jej dać (wycieka jej krew i jakiś płyn)?

Gość vwevwe
ja jestem z Trójmiasta i mam zaufanie do lekarza, już ktoś ją prowadzi tylko... wiesz jak to jest, lekarze coś wiedzą, czegoś się domyślają, ale szaraczkom zainteresowanym osobiście nie mówią nic i takie szaraczki biegają samopas z paniką w oczach lub nic nie robią

Gość vwevwe
w ogóle... już był wyznaczony termin wycięcia tej zmienionej tkanki w okolicach sutka a tu okazało się że suka... w rozsypce? a wyglądała na zdrową i tak się zachowywała

jesteś właścicielem zwierzęcia, masz prawo do pełnej, obszernej informacji a także do historii leczenia leukocyty mogą wzrastać przy stanie zapalnym ważne, jaki jest obraz mikroskopowo jakie parametry biochemiczne sa podniesione? ile ma lat? na jakiej podstawie stwierdzono powiększenie serca?

Gość vwevwe
O, widzisz... Ja nawet nie wiedziałam o co pytać bo informację oględną dostałam przez telefon... To może chodzi o ten stan zapalny w zmienionej tkance... Z tym sercem, to zrobiono jej EKG i rtg klatki piersiowej więc traktuję to poważnie natomiast nie wiem na ile jest to problemem dla psa w razie narkozy, jak i na co dzień, przy wysiłku... I co z tą wątrobą, lek może ją podreperować? Bo coś takiego zasugerował lekarz...

nawet pacjentów z problemami kardiologicznymi mozna operowac, wątrobę też leczyć się da zazwyczaj.dowiedz się szczegółów i pisz na maila, nie sprawdzam często,ale kilka razy w tygodniu tak

Gość vwevwe
to dopytam o te badania, o parametry i znaczenie szczegółowych...

Gość vwevwe
dziękuję! wiesz, ja nie mam nic wspólnego z medycyną. mam tego ukochanego psa, sądzę że jest OK a tu raptem jak grom z nieba niekorzystne wyniki a ja nawet nie wiem czy to norma u psa w tym wieku, czy to już bardzo zły stan jeszcze raz dzięki!