Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość masakrycznie załamana

46 kg i cellulit - jak to możliwe?

Polecane posty

Hej, mam 168 wzrostu i ważę ok 46, 47 kg. Jakim cudem mogę mieć tyle tkanki tłuszczowej na brzuchu i biodrach? I to wszystko pokryte cellulitem :(

Gość dziecko bo nie ruszasz się
cellulit nei bierze się z nadmiaru tłuszczu tylko z lenistwa

nie gadaj pierdół :P piję 2 litry wody niegazowanej dziennie, ze słodyczy to tylko petitki lu go o poranku, chude ryby, warzywa na parze, nie jem po 19stej, poza tym w weekendy rower i dwa razy w tygodniu basen... i co? Gówno! Cellulit nie znika, a mam dopiero 19 lat :(

bo cellulit nie zniknie, chyba, że poddasz się chirurgicznemu usuwaniu jedyne co mozesz robic, to zapobiegac powstawaniu go w większej ilości, lub w innych miejscach poza tym nieistotne jest ile wazysz, ale to czy masz predyspozycje do pwostawania cellulitu, mozna być bardzo chudym i go mieć, często nie jest On wynikiem nadwagi, ale nieodpowiednio rozkładającej się tkanki tłuszczowej, która przecież kazdy maw więszych lub mniejszych ilościach po prysznicu, możesz wykonywac sobie automasaz, poprawi sprężystość skóry, no i kremiki jakies balsamy, aczkolwiek głownie w celach poprawy wyglądu sk óry, żaden balsam nawet antycellulitowy nie usunie Ci cellulitu

Gość to nie zalezy od wagi

Tez jestem szczupła i mam cellulit :O, a przecież nie uciekam od sportu ;/ Codziennie ćwiczę, wcieram w skórę balsam antycellulitowy i nic :O. Beznadziejnie to wyglada na drobnej osobie.....

Gość ale jajajajakkk
nie jesteś sama

Gość cellu jest
od sztucznej żywności, konserwantów i sztucznych pasz i hormonów jakimi karmione są zwierzęta....a potem ten cały syf gromadzi się w naszym ciele, w tkance tłuszczowej i nic dziwnego że potem nijak nie idzie się tego pozbyc, skoro latami pochłania się różne świństwa wiem jedno, 19 lat temu żadna nastolatka nie miała cellulitu a jak po roku 89 nagle ruszyły te wszystkie reformy, zaczeliśmy sprowadzac zagraniczną żywnośc i powstawały prywatne firmy wszystko powariowało kiedyś szynka to była szynka a nie jakiś wysokowydajny mielony chłam nasączany jakimś płynem by zwiększał masę i objętośc dziś nawet jak kupujesz mięso zamiast gotowych wędlin to nie masz pewności czy czymś je wcześniej ni epotraktowano by za szybko się nie psuło lub by ważyło więcej

Gość cellu jest
sami zadajcie sobie pytanie czy istnieją jeszcze gospodarstwa w których zwierzęta karmione są trawą a nie jakąś gotową paszą z mączki kostnej, rybnej czy jakiś odpadów produkcyjnych

Gość racja dokladnie

Gość pomarańcza88
Cellulit może wynikać z zabużenia mikrokrążenia, z jak pisały przedmówczynie z nadniaru żwiązków toksycznych w organizmie. Oprócz balsamów antycellulitowych możesz brać środki poprawiające mikrokrążenie, odżywienie tkanek i eliminację toksyn, np. z biflawonoidami cytrusowymi. Ja biorę Recellox od 2 miesięcy, cellulit miałam okropny, nie zniknął całkowicie ale jest zdecydowana poprawa

Gość blackcat
celulit może uwidaczniać również nadmiar wody w organizmie :o Są różne rodzaje celulitu.... :o

Gość i jaaaaaa
ja ważę 42 kg, mam śladowe ilości tkanki tłuszczowej i cellulit na niej, cellulit nie zależy od wagi, a ma go 80% kobiet powyżej 16 roku życia

Gość jesli sie wyjasni
pigulki antykoncepsyjne tez powoduja cellulit, niestety po ich odstawieniu nie zniknie. mam 170cm wzrostu, waze 46 kg. i cellulit

Gość jesli sie wyjasni
* antykoncepcyjne

mi też prawdopodobnie przez tabletki anty pojawił się cellulit :O jesli to mozliwe :P

Gość tego nie wiedzialam
cholera:| na ulotce nic nie pisze o tym:| a biore tabletki juz dlugo cellulit mam ostatnio zancznie bardziej widoczny...ajjjj

Gość hahhhahah
ja mam 169 waze 51 i zero celulitu nigdzie palski brzuch zgrabne biodra :P a mam 21 lat hahha

Gość taaa jasne

Gość Blanca...
Cellulit wogóle nie ma nic wspólnbego z nadwagą a czesto i lenistwem. Bardzo czesto jest to poprstu uwarunkowane genetycznie. W sumie walaka z tym jest trudna...ale na pewno nie wierze ze samo smarowanie sie jakimś balasamem "magicznym" wystarczy...zwykle pomnaga nam on tyle ze wieczorem spalimy 20 kcal więcej przy wcieraniu go i tyle bęzie z tego dobego:P. Ale w sumie walka z nim to jest tylko dla naszej przyjemosći bo zwykle faceco wcale tego nie widzą a niketózy nie mają pojecia co to jest!!"P

Gość uuuuuuuuuuuuulaa
na cellulit najlepszy jest spacer ja codziennie chodziłam na zajęcia na pieszo w sumie 1 godzina dziennie szybkiego marszu i widać różnicę!!!!]

Gość jestem z miasta - to widac
jak ktos kto ma 170 może ważyc mniej niż 50 kilogramów? to juz zahacza o anoreksję ja przy takim wzroście ważę 57 i nie mam najmniejszego sladu pomarańczowej skórki mimo 30 za kilka miesięcy

Gość jestem z miasta - to widac
dodam, ze pigułki antykoncepcyjne biorę od 10 lat

Gość uuuuuuuuuuuuulaa
to tego powyżej, a jak to możliwe że mało dziecko ma wadę wzroku a sa ludzie po 40 którzy mają super wzrok?? CELLULIT to nie tylko waga i wiek ale GENETYKA!!!

Gość aramada
no u mnie to prawie na pewno kwestia genów :O chociaz cellulit pojawił się jakieś dwa/trzy miesiące po rozpoczeciu pierwszego opakowania tabletek anty....

Gość ja też mam
165 cm wzrostu, 44 -45 kg i cellulit na udach :(