Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkkkkkkk

sztuczny ząb

Polecane posty

Gość kkkkkkkk

orientuje się ktoś po jakim czasie od usunięcia można założyć mostek. muszę usunąć ząb z przodu i jestem przerażona jak długo będę chodzić z dziurą, przecież muszę jakoś funkcjonować :(

Gość ikakakaa
wydaje mi sie ze rana musi sie zagoic i dopiero

Gość np. implanty zakladaja od reki

Gość kkkkkkkk
na implant mnie nie stać. ile może goić się rana?

Gość tutturu
ok miesiąca niestety

Gość kkkkkkkk
chyba się załamię. jak tu się ludziom pokazywać przez miesiąc

Gość kasia1111s
zakladają tzw,ząb tymczasowy od razu ci zalozy.

Gość kasia1111s
ok 200zł bedzie cie kosztował ale sie oplaca nawet mozesz z nim chodzic do poł roku

Gość kkkkkkkk
jak pisałam wcześniej implant odpada. może ktoś napisze coś więcej na temat tego zęba tymczasowego jak go się mocuje i wogóle bo pierwszy raz o czymś takim słyszę

Gość uhu uhahha
ja bym jednak radzila zastanowic się nad implantem,nie wiem ile kosztuje mostek,pewnie ok 1000zł albo więcej,ale wiele osob znanych mi się strasznie uskarżało na to,same problemy,a Ty jak jeszcze mówisz ząb z przodu-duże obciążenie przy gryzieniu, a jak w razie coś z tymi zębami które będa spiłowane pod mostek zacznie się coś dziać to trzeba zdejmowac mostek i dużo kłopotów może być:O

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaallllllll
a koronka?

Gość kkkkkkkk
koronka odpada bo ząb jest po resekcji bez korzenia

Gość uhu uhahha
ja slyszalam o takich tymczasowych doklejanych zębach z włokna szklanego,poczytaj o tym w necie, no bo nie wiem,jakiś inny to taka chyba mini protezka na drucik??ale nie wiem ,czy jeszcze cos takiego jest w użyciu, ja mialam usuniętą 4 i tez mialam miec robiony mostek,ale dentystka bardzo mi odradzala,namawiala na implant, uzbieralam kasę,zadłuzylam się,ale jestem zadowolona,teraz nie mam żadnych kłopotów,ząb jak mój, wiec przemyśl to.

Gość uhu uhahha
a ja tez mam jeden ząb po resekcji i dentysta mi powiedzial,ze bedzie mozna na niego załozyc koronkę...bo przeciez nie caly korzen zostal odcięty tylko jego wierzchołek,no nie mam pojęcia,ale z tymi zębami tosą przeboje:O wiem cos o tym:O

Gość uhu uhahha proszę...
proszę napisz cos o tych implantach - jakie koszty, jak długo to trwa itd. dentystka oczywiście namawia mnie na most, ale tez sie boję komplikacji

Inplant polski to koszt około 3 tysiączków-w zależności od gabinetu. W przypadku niemieckiego systemu Straumann bodajże jest to koszt: 3600 śruba + korona 2000 ale może kosztować łącznie około 7 tysiunców> Wszystko zależy od gabinetu, jego renomy etc

Gość uhu uhahha proszę...
Dzięki Mistrzu, ale nie pocieszyłes mnie, bo to nie jeden ząb niestety. Dentystka, do której chodzę od lat i uważałam, że jest bardzo dobra, nie zauważyła, ze coś sie dzieje z korzeniami(resoepcja)... ehh, szkoda gadać..:(:(

Gość kkkkkkkk
nic nie mogę znaleźć w necie o tych zębach tymczasowych. może ktoś się wypowie kto je miał

Gość kkkkkkkk
podnoszę

Gość stopy średnie
tymczasowy ząb a to dobre co wy jeszcze wymyślicie :D

Gość Natalia_24
nie ma się co śmiać. jak kolega mi powiedział o tych tymczasowych implantach to myślałam , że pękne ze śmiechu. ale nie było wyjścia, nie mam kilka tysięcy żeby zrobić prawdziwy, u dentysty, no wiec kupiłam taki zestaw na allegro. nie wiem czy to ta sama marka, ale faktycznie, zdziwiłam się jak za trzecim razem wyszedł mi całkiem dobry ząb (górna prawa trójka) więc bardzo widoczna. Robi się to samemu, w domu, w 5 minut. wygląda całkiem całkiem. Nie jest to idealne rozwiązanie, no i trzeba wyciągać do jedzenia , ale lepsze niż luka na samym środku. Jak uskładam forsę to napewno zrobię sobię prawdziwy implant. Jak narazie musi wystarczyć mi tymczasowy.