Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Calineczka Aleczka

Dziecko wystaje z brzucha ?? EWIDENTNIE !!

Polecane posty

Gość Calineczka Aleczka

Hej. Moja siostra twierdzi, że jak była w ciąży to mały czasami ewidentnie wystawał z brzucha :o >>> że np. jakaś część powiedzmy noga unosiła się i bardzo wystawała, a do tego ruszała się. Czyli nagle wystaje taka gula i sie przesuwa? :o:o:o Jestem w 23tc i nic takiego nie mam. Jeżeli to w ogóle prawda to kiedy spodziewać się takich akcji? :D

Gość matrycja
ponoc znajoma znajomej mowila kiedys ze jej kolezance w 6 miesiącu ciąży płód przegryzł pępowinę i uciekł w ciemną noc 🖐️

zdarza sie :D pamietam jak kiedys moja corcia ulozyla sie w poprzek jakos tak dziwnie, ze mialam na srodku brzucha taki wystajacy stozek :D:D :D

Spodziewaj sie tego jak dzidziuś będzie już duży i będzie mu ciasno czyli w 8 - 9 miesiącu. Też tak miałam - cudowne to jest :)

to wszystko zalezy od dziecka. mój synek czasem robi takie wygibasy ze z brzucha coś odstawje okraglutkiego... :) ale nie wszystkie dzieci sa takie ruchliwe :D

Gość Calineczka Alineczka
Hmmm No ja właśnie jestem bardzo szczupła i już teraz czasami jak sie dziecko wypnie to mam góry i doliny, ale żeby tak ewidentnie coś odstawało i jeszcze sie przesuwało to nie. Czasami tylko brzuch podskakuje. Nie wiem czemu... czy to od kopniaczka?

W moich 2 ciążach też miałam takie wystające od czasu do czasu... chyba piętki? Bo się przesuwały... miłe to było i słodkie :) Ale to tak bardziej pod koniec ciąży, jak dzidziuś jest większy i sie rozpycha. A ja choć spore dzieci urodziłam (3850g i 3600g) to małe brzuszki miałam, więc zawsze było cos tam nierównego widać i zawsze się zastanawialiśmy, czy to głowka, czy pupcia hihi. A jak czasem brzuch "falował", o rany, najgorzej jak przy ludziach, np. w autobusie. Troszkę krepujące, ale fajne uczucie :)

pewnie ze to mozliwe a ja jestem tego przykladem bo moja corcia wiercila sie straaaaasznie w brzuszku :-) czasem jak sie kladlam to az nie moglam uwierzyc ze tak dzidzius moze sie wiercic:-)