Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość autorka.....

PRACA LICENCJACKA-kto pisał?

Polecane posty

Też tak mialam, jak się nie mogla zebrać to nie moglam, ale jak mnie naszlo natchnienie na pisanie to normalnie od 8 rano do 24 non stop przez kilka dni, a potem znowu brak natchnienia i nic :p

Gość a terrazz jjaaa
Ja 3 lipca "obroniłam się" na 5. Pisałam pracę licencjacką sama. Miała ona całościowo stron 60. Studiowałam historię. Temat mój dotyczył życia, dziedzictwa i kultu Jadwigi Andegaweńskiej. Ja robiłam tak: *wymyśliłam temat *zebrałam bibliografię *rozeznałam się z grubsza w temacie *napisałam konspekt A potem według konspektu pisałam rozdziały. Pisanie takiej pracy polega głównie na odtwarzaniu tego co już wcześniej ktoś napisał, powtarzaniu tego bądź odrzucaniu, ale wiadomo, że nie można ot tak sobie fragmenty tekstów żywcem przepisywać. Trzeba to po swojemu "przerobić", zgodzić się z tym bądź nie. Ja np. robiłam tak, że zbierałam info z różnych materiałów na dany temat (np. podrozdział o wychowaniu Jadwigi), zaznaczałam na kserówkach, kładłam przed siebie i porównywałam, tak aby jak najwięcej dowiedzieć się o tym o czym pisałam i to zawrzeć w mojej pracy. Mój pierwszy rozdział powstał w listopadzie czy grudniu na 2 roku studiów :) Przypisów na stronie z tego co mi mówiono powinno być min. 5, a na rozdział powinno ich przypadać min. 15. Powinny być różnorodne i nie powinny się po sobie powtarzać, gdy dotyczą jednej pracy tego samego autora. Gdy wyjaśniasz jakiś termin, musisz dać informację, skąd to wiesz itd. Gdy kogoś cytujesz to podaj z jakiego źródła pochodzi cytat itd. Z prac popularnonaukowych nie powinno się korzystać,a jeśli już to w małych ilościach. Podobnie z internetem. Do informacji w nich zawartych podejść sceptycznie i z krytycyzmem. I rzeczywiście w przypływie natchnienia i wystarczającej ilości materiałów można napisać dziennie ok. 10 stron, ale tydzień to moim zdaniem zdecydowanie za mało czasu na to aby napisać dobrą pracę, zwłaszcza, że promotor to musi sprawdzić, a człowiek musi to poprawić jakoś. Acha, i studiowałam prywatnie, dziennie :)

Gość autorka.....
no to całkiem ładnie to ujęłaś:) no ja właśnie mam zamiar podejść do pierwszego rozdziału:)

Gość a terrazz jjaaa
W razie czego służę pomocą ;)

Gość lalalaaa
czy ktoś na to forum jeszcze wchodzi> bo mam pytania..i właśnie problemy z przypisami...

Gość martrulek22
tez musze zaczać ..tzn juz zaczełam .... idzie mi srednio..... pisze o lateralizacji ....

Gość ja tez pisze prace
hej, pisze z ktos z was licencjata badz magistra obecnie? jak wam idzie? ja dopiero mam konspekt. mam reke w gipsie, wiec pisanie jedna reka troche mi zejdzie.

Gość ja tez pisze prace
nie wchodzilam na tego linka i tak pewnie reklama

Gość Magdusia1988
Ja piszę obecnie pracę lic. Obronę mam jakoś na początku lipca. Napisałam już część teoretyczną i zaczęła praktyczną ale tu mam trochę pod górkę:) Ja nie pisałam "Wg. Iksińskiego bla bla bla" tylko po prostu wyjaśniałam jakieś pojęcie i dawałam na dole przypis. Moja promotorka sprawdzała i bardzo jej się podoba moja część teoretyczna. Mam około 30 książek w dwóch teoretycznych rozdziałach a praktyczną część robię tylko na podstawie ankiet i informacji z banku ponieważ mam temat o ocenie zdolności kredytowej przy kredytach hipotecznych.Ja raczej robię wszystko powoli ale systematycznie. Miesiąc poświęcam na jeden rozdział. Jeszcze mam kwieceń i maj, skończę pisanie i biorę się za naukę pytań specjalizacyjnych:/ Powodzenia:)

Gość nela2010
Jestem na 2 roku studiów zaocznych Pedagogiki Przedszkolnej i Wczesnoszkolnej. Na 4 semestrze zaczęliśmy seminaria. Na razie określiłam tematykę pracy . No ale co robić dalej? Mam okreslić, pracę w punktach, o czym chce pisac i bibliografię. Wiem o czym chce pisać, zrobiłam spis w punktach, co chcę zamieścić w pracy. Ale co dalej? Skąd mam wziąć bibliografię ? Czy odwrotnie, znaleźc bibliografie i dopiero w punktach opisać pracę? ... Już sama nic nie wiem ...

Gość A mój promotor to
w ogóle nie przychodzi, jestem na 1 roku 2 stopnia i w semestrze letnim nie miałam ani jednego seminarium, dosłownie pisze nam smsy, że odwołuje, ze 2 razy przysłał jakąś doktorantkę, mam nadzieję, ze w przyszłym roku się ogarnie, bo jako jedyna z 3 grup seminaryjnych nie mamy nawet tematu:P Na licencjacie pisałam studium przypadku, i to prawda teoretyczna część to analiza literatury, u mnie była tzw. krytyczna, czyli po danym zagadnieniu pisałam na ten temat swoje zdanie. Coś jakby posumowanie, ale nie to co z książek to nie było suche kopiowanie czy przepisywanie, u nas robiło się tzw. parafrazę, ale pod nią również źródło. Teraz piszę 2 prace zarobkowo, teorię mam za sobą, jeszcze zostały mi rozdziały badawcze. Te piszę właśnie w obu przypadkach na podstawie ankiet, a w swoim studium przypadku analizowałam nagrany na dyktafon wywiad, krok po kroku, godzina wywiadu, znam go do teraz niemal na pamięć:P Ja również służę radą, jak coś:)

Gość marcineq
Witajcie...wchodzi tutaj ktos jeszcze? Jestem tak zdeterminowany, że mógłbym nawet w tej chwili komuś zlecić pisanie pracy, bo mój promotor powiedział mi, że....jeżeli do 9 lutego (czyli za 3 dni) nie oddam pierwszego rozdziału, to mogę się pożegnać z obroną w lipcu :( kompletnie nie mam pojęcia jak zacząc, tzn ze mna to było tak że miałem juz pierwszy podrozdział, ale był on napisany w formie felietonu (tak uważa mój promotor). Powiedział, że to ma być sucha i twarda teoria w przełożeniu 20% mojego autorstwa i 80% przypisów z książek :( nie wiem, ale nie potrafię tak pisać, ja zawsze pisałem wszystko sam, swoimi słowami. No i zawsze za wszystko miałem BDB albo DB. Serio koledzy i koleżanki...pomóżcie proszę was! :(

Gość marcineq
studiuje socjologię

Gość profesjonalnapomoc
Uwaga! Jeżeli chcesz mieć profesjonalnie napisaną pracę (maturalną, zaliczeniową, licencjacką, dyplomową, magisterską, inżynierską) zachęcam do zapoznania się z moją ofertą! Piszę pracę na wiele tematów (nie na każdy), szybko, w przystępnej cenie, gromadzę materiały do napisanego tekstu (możliwość dołączenia). Sprawdzam pracę w plagiacie- raport do każdego przesłanego materiału! Nie kopiuję z Internetu, nie przepisuję książek- praca napisana jest tak, by mogła zostać oddana do sprawdzenia i obroniona. Kontaktuję się na każdym etapie pisania, zarówno przez maila, jak i gg, a także telefonicznie - co nie jest możliwe u wielu innych osób. Napisz- w wiadomości podaje temat, rodzaj pracy, szacunkową ilość stron i termin napisania- a na pewno dogadamy się w każdej kwestii, tak, że dla obu stron współpraca będzie satysfakcjonująca. Mój mail: profesjonalna_pomoc@interia.pl gg 45659463; telefon po kontakcie mailowym lub gg.

Gość marcineq
Hej....w tej chwili mamy już 2013 :) pracę wtedy napisałem sam...obroniłem na 5 z wyróżnieniem Dziekan był zachwycony.

Gość gość
Pracę licencjacką najlepiej pisać samemu, bo później jest egzamin z tej pracy i nie trzeba się stresować, bo on jest tylko formalnością. Tego raczej nie powiedzą ci, którzy kupili pracę napisaną przez jakiegoś pomocnika. Druga sprawa, to plagiat, jak się samemu pisze, to wiadomo.

Gość gość
Bibliografia? Podczas studiów przeczytało się tego trochę, więc proponuję pomyśleć, które książki będą pomocne i polecieć do biblioteki, równocześnie obejrzeć się za innymi. Każda książka naukowa, czy praca ma swoją bibliografie, więc patrzysz się na tytuły i widzisz co mogłabyś wykorzystać w swojej pracy.

Gość gość
W sieci są też warto poszukać artykułów, prac, książek i popatrzeć się na bibliografię.

Gość gość
Przeczytane w innym języku książki można zamieścić w bibliografii.

Gość gość
Pisanie pracy najlepiej zacząć od cytatów. Na stronie min. 2 cytaty.

Gość gość
Nawet jak się jeszcze nie wie, co się napisze pomiędzy cytatami, to już ich powklejać.

Gość gość
Porobić przypisy, książki dodać do bibliografii.

Gość gość
Jak się to będzie czytać, to za każdym razem można dopisać jakieś zdanie. Pisanie pracy nie powinno być problemem.

Gość gość
Sory za pisanie po 1 zdaniu, ale ciągle wyskakuje "Treść została uznana za SPAM." Ogólnie, to forum nie nadaje się do pisania na taki temat

Gość felicjamona
Moją pracę licencjacką napisał mi pan Zbyszek. Naprawdę nie miałam czasu na pisanie, bo praca, dziecko, dom.... wiadomo. Jestem bardzo zadowolona z jego pomocy. Odpowiedział na wszystkie nurtujące mnie pytania i poprawił mi to, co sama napisałam. Jego mail zbyszek.walc84@wp.pl . Ja jestem zadowolona, może komuś się przyda. pozdrawiam was!! :)

Gość gość
Ja właśnie wczoraj skończyłam pisać swój licencjat. Wyszło mi 87 stron i korzystałam z 53 książek. W mojej pracy była część badawcza i obliczenia matematyczno-satystyczne. Mam nadzieję, że będzie dobrze. A termin oddania tuż, tuż..

Gość ScoobyDOoo
Ja pisałam z pomocą pracedyplomowe.edu.pl - inaczej bym się nie wyrobiła, a bardzo mi zależało żeby bronić się w czerwcu, a nie we wrześniu.

Gość gość
Profesjonalna pomoc przy pisaniu prac magisterskich, licencjackich, zaliczeniowych i doktoratów. Głównym obszarem mojej wiedzy są kierunki ekonomiczne: Ekonomia, Szeroko rozumiane Finanse, Stosunki Gospodarczej, Handel Zagraniczny, Analiza Ekonomiczna i Finansowa, Zadania z rachunkowości finansowej, zarządczej, Rachunek kosztów, Marketing i Zarządzanie. Na co dzień jestem analitykiem finansowym w sp. z o.o. i szkoleniowcem z zakresu zarządzania finansami i audytem. Każdą pracę piszę indywidualnie, od początku do końca sam zgodnie z sztuka pisarską prac dyplomowych. Jako profesjonalista zapewniam gwarancje jakości, nigdy nie podejmuję się zleceń z dziedzin, z których nie jestem ekspertem. Współpraca ze mną to gwarancja solidnie wykonanej pracy stały, miły kontakt, konsultacje, dyskrecja i profesjonalizm. Tomasz Romanowski dobrapraca33@o2.pl

Gość gość
Oferuje pomoc w pisaniu licencjackich, magisterskich i zaliczeniowych. Wszystkie prace powstają na indywidualne życzenie klienta od początku do końca. Zapewniam wysoką jakość, rzetelność, terminowość, anonimowość. Każda praca sprawdza jest w cenie systemem plagiatowym. NAPISZ; pelcwiktoria@onet.pl

Gość ZbigniewWalc84
Oferuję profesjonalną pomoc przy pisaniu prac: magisterskich, licencjackich, dyplomowych. Zapraszam do mnie: zbyszek.walc84@wp.pl