Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JOderwan22

Rozwod, dzieci alimenty i prawo, pytanie

Polecane posty

Gość JOderwan22

Chcem wiedzic jak to jest. Wiem ze bedzie rozwod, o to juz nie chodzi, tylko, czy osoba ktora mieszka z rodzicamy ale pilnuje dziecko i ma prace dobra moze odtrzymywac alimenty wedlug prawa ? Czy alimenty sa zalezne od ile sie zarabia czy to jest po prostu tak ze osoba ktora ma dziecko dostaje alimenty wyprocentowane ? Czy ktos zna prawo wspolne z tym ?

Gość JOderwan22
Okay, nie jestem urodzony w Polsce ale umiem troche po Polsku sproboje wytlumacic. Jak n.p. moja eks mieszka z rodzicamy, ma dobra prace, ma pomoc od rodzicow, nie placi za rachunky czy ona moze wymagac procent mojej wyplaty tak po prostu, czy sad bierze pod uwage ze ona ma prawie ze wszystko zaplacone i ma dobra wyplate z pracy ?

Gość JOderwan22
Pytam tylko o alimenty dla dziecka, wiem ze musze placic i chcem ale pytanie jest ile, sam bede wydawal na dziecko ile potrzebuje i chcem ale czy sad / prawo w Polsce bierze pod uwage ile zarabia druga osoba. Wiadomo ze bede placil ale n.p w wypadku gdzie ona ma wiecej pieniedzi niz ja i zarabia wiecej niz ja to chyba ja w takim wypadku place miejsza sume ?

Gość ** ** * *** ** *** *** *** ***
jak dziecko jest twoje będziesz pałcił na nie bez względu na to jakie warunki ma eks żona.

Gość JOderwan22
Ktos mi powiedzial ze sad ustala procent czy na to co dwoje ludzie sie zgodza.

Gość JOderwan22
To co, gdybym ja mieszkal w palacu, wielkim domu jakims a ona malo zarabia nie ma z czego mieszkac i ja mam dziecko to ona tak samo placilaby za dziecko dla mnie mimo tego ze ja nie potrzebuje te pieniadze, czy takie jest prawo ?

Gość JOderwan22
Pytam bo nie znam prawa Polskiego.

Gość JOderwan22
Gdzie mozne sie o tym oficialnie dowiedzic, czy jest jakas strona panstwowa gdzie mozna o tym przeczytac ?

Gość paproc__
wszystko zalezy od tego ile ty zarabiasz to ile ona zarabia nie ma wplywu na wysokosc alimentow

Gość JOderwan22
dziekuje bardzo za odpowiedzi

Gość paproc__
albo poszukaj w google cos na temat alimentow i wysokosci ich

Gość ciepła woda
maxmalnie można płacić 60% swioch dochodów . Wszystko zależy od tego ile żąda druga strona i jak sąd się do tego odniesie