Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Fluffy Ferret

Gulka na uchu po przekłuciu - co to?

Polecane posty

Przkełułam uszy 4 tyg temu i postanowiłam w końcu wyjąć lecznicze kolczyki, jednak po ich zdjęciu wyczułam w obu uszach, nie tyle gulki, a takie grudki przy dziurkach, czy to źle? Poza tym przy wkładaniu nowych kolczyków, miałam mały problem bo w jednym uchu mam chyba zrobioną dziurkę pod dziwnym kątem i włożyłam kolczyk ale miałam problem z wyciągnięciem go z drugiej strony i zaczęła mi troszeczke krew lecieć ( tylko jak przyłożyłam wacik to było widać tak tyćko), dlatego wyciągnęłam je, przemyłam spirytusem uszy i lecznicze kolczyki i włożyłam je z powrotem : /poczekam jeszcze ze tydzień i potem chyba spróbuje jeszcze raz...

Gość sibi
to normalne naruszona tkanka tak się zarasta,ja mam w obu,uważaj jak wkładasz kolczyki.noi pamiętaj o przemywaniu spirytusem salicylowym

a czy to zaniknie w końcu? narazie włożyłam z powrotem lecznicze i nie będe wyciągać, a spirytusem przemywam codziennie (+ wodą utlenioną), aha i jak wyciągałam najpierw te kolczyki ze stali chir to na lewym było troszkę świeżej żółtej ciągnącej mazi- ropa, tak? aby zapobiec większemu ropieniu to mam przemywać czymś dodatkowym?