Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nastuśka

Ojcostwo, a postrzeganie mężczyzn.

Polecane posty

Gość Nastuśka

kobiety w zdrowych związkach — takich opartych na zaufaniu, i miłości, i obopólnej zgodzie, w przeciwieństwie do tych budowanych na łzach, wymaganiach, zazdrości i chciwości— są to zawsze kobiety, które miały bardzo troskliwych, kochających ojców. Ojców, którzy zrobili to, co do nich należało. Którzy poświęcali im sporo uwagi. Którzy przychodzili na ich zawody sportowe, turnieje szachowe i występy w szkolnym teatrze. Ojców, którzy zawsze patrzyli, zawsze potakiwali. Którzy mówili: - Jesteś mądra. Jesteś ładna. Jesteś fantastyczna. Masz dobre serce. Może posiadanie wspaniałego ojca powoduje, że stawia się niepotrzebnie wysoką poprzeczkę? dziewczynka dorasta i porównuje z tatą wszystkich swoich chłopaków. Żaden z nich nigdy mu nie dorówna. - Ona nie będzie ich porównywać! – O to właśnie chodzi. Będzie już świadoma własnej wartości, będzie czuła się pewnie. Będzie patrzyła na faceta po prostu jak... na osobę. Będzie w stanie dostrzec jego, a nie własne potrzeby. Ojcostwo: istotna praca, którą mężczyzna wykonuje bądź nie — tak bardzo wpływająca na przyszłość dzieci, oświetlająca ich ścieżkę ku trwałej miłości. http://partnerstwo.onet.pl/1493178,3500,1,artykul.html

ciekawe ja mam super tate, to może jest powód, że jestem sama:P

ojcostwo powinno być jak dobry seks,a wtedy wszyscy będą zadowoleni :D:classic_cool:

wiem po sobie, ze to świeta prawda. Mój ojciec był okropny.

Gość hgddssas
moj ojciec bywal chamski i bil mnie czasami. rzeczywiscie teraz ciezko mi znaleźc faceta.

Dla mojego ojca to co robilam nigdy nie bylo wystarczajaco dobre, dlatego teraz mam niskie poczucie wartosci :O

Miałam (i mam) wspaniałego ojca, niestety pierwsze małżeństwo okazało się okrutnym niewypałem. Coś jednak w tym jest, bo mój drugi LUBY ma wiele cech mojego ojca.

Ja mam tez w porzo swojego ojca ;) Nie pije,nie bije,nie wstrzyna awantur,jest robotny i w ogole.Ale nie porownuje go do innych.Ja mam swoje osobiste wymagania dotyczace partnera,niektore te cechy nie maja nic wspolnego z moim ojcem ,a nawet zadne z nich.Po prostu poprzez obserwacje swiata doszlam do wniosku co wymagam od innych,tych ktorzy mieliby kiedys zyc razem ze mna w zwiazku.A wysoko stawiam poprzeczke,bardzo wysoko.Bardzo malo jest facetow spelniajacych moje wymagania, ale sa tez tacy ktorzy spelniaja i tylko na takich sie ogladam i takich jestem w stanie pokochac calym sercem ;) :D

mam wspanialego ojca, taki tez jest moj maz. Nawet z matka nie mialam tak dobrych kontaktow jak z tata. Nawet teraz, jak juz jestem dorosla, mamy doskonale relacje. O wielu sprawach zwierza sie mi, nie swojej zonie (mojej matce), powiedzial mi ostatnio, ze do nikogo nie ma takiego zaufania jak do mnie:)

Gość vivivivi
Skoro każdy o sobie to i ja coś dodam. Mój ojciec się stara i jest porządny, żyje ciekawie choć nie potrafi przekazać wartości... Jednak wielu cech w nim nie lubię. M.in. ja posądzam go o tchórzostwo a tchórzostwo to cecha której nienawidzę. To samo zresztą dotyczy innego męskiego wzorca w moim życiu: mojego ukochanego wujka. I z kim jestem w związku z tym? Moim partnerem jest facet z kilkoma wyrokami za pobicie i czymś tam gorszym jeszcze ale nie wyjawię. Znalazłam go poza swoim środowiskiem, wyczekując na niego latami i sama zdobywając, gdy go wypatrzyłam, następnie zabiegałam o niego. Uważam że mam szczęście. Szczycę się sama przed sobą tym że jestem z kimś tak zapalczywym, nieprzejednanym, silnym. Pielęgnuję więc związek i jestem w nim szczęśliwa. Oczywiście nie chodzi o to że świadomie szukałam "bandyty". Mój skarb ma masę zalet i każdy dzień naszego czteroletniego związku je potwierdza. Łączy nas silne uczucie i plany. Rzecz jednak w tym że podejrzewam że intuicyjnie wyczułam tą jego nadwyżkę testosteronu i skłonność do agresywnych zachowań, i w tym że gdy dowiedziałam się o jego przeszłości, uznałam ją w duchu za... dodatkowy plus.