Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość azules

Schemat żywienia dzieci

Polecane posty

Gość azules

witam, jestem mamą 5 miesięcznego Kuby i niedługo zacznę wprowadzać mu stałe pokarmy. Trochę się ostatnio pogubilam jeśli chodzi o to co i kiedy można zacząć podawać. Głównie chodzi mi o gluten i rybę. Kiedy można zacząć je podawać dziecku, czy gdzieś w necie mogę znaleźć wiarygodne zalecenia?

Gość a oto streszczenia
Najlepiej konsultuj z pediatrą dziecka- np. mojej małęj zaleciła wstrzymanie się z podaniem posiłków innych niż pierś, bo mała jest akurat taka, że mogłaby zbyt szybko utyć...wszystko jest dość mocno zróżnicowane indywidualnie; zależy od dziecięcia :)

Gość mirabell33
JA podawałam rybke od 6tego miesica życia.Bardzo lubił danie z rybą Gerbera.Ale wprowadzałam i podawałam stopniowo.Ja równiez co do wprowadzania produktów konsultowałam sie z pediatra.

Gość mimimiko
Mój synek ma 6,5 m-ca i też już jadł rybkę po grecku ze słoiczka. A co do glutenu, to się przymierzamy.

Gość matylda czaja
a znalazłam dzisiaj w sklepie na półce danie Gerbera Krem dyniowy z żółtkiem.Jak myślicie jak czesto mozna podwac takie danie dziecku ? raz na tydzien czy zesciej ?

Gość mamuska_
ja juz sie w ogole pogubilam; bylam dzis z synem na szczepieniu maluch niebawem skonczy 4 miesiace i pan doktor stwierdzil, ze w polowie 4-tego miesiaca nalezy wprowadzic zupe jarzynowa pozniej za 2 tygodnie owoce (soki), za 2 tyg. miesko a pozniej za 2 tyg. kaszki. Ja sadzilam, ze zaczyna sie od jablka, badz jakiegos warzywa ale pojedynczego a nie od razu zupa. Spotkal sie ktos z takim schematem, hm i jak nauczyc dziecko jedzenia lyzeczka

Gość mamuska_
co do zoltka to plasuje sie ono ponoc na samym koncu

Gość up___________
do goryyyyyyyy

Gość lezyeczka
moj maly ma 4 miesiace i od drugiego miesiaca zycia je jabluszko teraz daje mu juz marchewke od paru dni a wczoraj i dzisiaj zrobilam mu kaszke mleczno ryzowa z bananami ktora daje mu lyzeczka po prostu nabierz na lyzeczke i mu wloz do buzi moj od razu zaskoczyl co z tym trzeba zrobic i bardzo ladnie je

Gość areka
mimiko, a jakiej firmy ta rybka po grecku, bo właśnie planuję rybkę córci zapodać.

Gość mikajo
Jest taki program na TVNStyle Zdrowy start w przyszłość, ja staram się zawsze oglądać, dużo porad i przepisów

Gość mikajo
Cóż, pierwsze słyszę, że Gerber to firma amerykańska, ale nie wiem, więc nie komentuję. Z cała pewnością jednak wprowadza produkty zgodnie z obowiązującym u nas schematem żywienia, a jak się coś zmienia to wprowadza nowości (gluten, ryba itd)