Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fajna madchen

rosnie gorna 8

Polecane posty

witam wszystkich:) mam pytanie bo u gory czuje jezykiem ze wyrasta mi 8 po lewej stronie czy powinnam od razu isc do dentysty i dlutowac, czy poczekac az urosnie i zostawic? na dole mi po lewej strnie tez urosla ale ja 6 nie mam wiec nie ma zadnego scisku w szczece, chociaz widze ze 7 mam wykrzywiona juz:( prosze niech sie wypowiedza osoby ktore tak mialy a jeszcze cos z dlutowaniem takiego zeba trzeba isc do dentysty normalnie czy juz do chirurga? dzieki za odpowiedz:)

Gość rtgrtg
Przede wszystkim zrób prześwietlenie punktowe, najlepiej od razu wszystkich ósemek i dopiero wtedy będziesz wiedziała na czym stoisz. dłutowanie ósemki może wykonać tylko chirurg stomatolog ja miałam usuwane obie dolne, bo były w poprzek, a górne mi normalnie urosły przez za późno usunięte dolne ósemki, mam przesunięte czwórki i piątki i teraz zbieram na aparat :)

ja wlasnie na dole po lewej stronie nie mam 6 wiec czy 7 bedzie prosto czy krzywo to mi jakos nie przeszkadza;) tylko chodzi mi o gore bo tam mam wszystkie zeby, wiec moze byc problem jestem teraz w uk, w niedziele jade do domu, w pon ide do dentysty, zobaczymy co mi powie:) dolna 6 mam miec dlutowana po prawej stronie ale pewnei nic z tego bo nie zapisalam sie i bede musiala czekac do wrzesnia:( ah cholera z tymi zebami, co pol roku chodze i zawsze cos:(