Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 5555555555555555555

do absolwentów szkół wyższych różnych kierunków

Polecane posty

Gość 5555555555555555555

mam pytanie czy wy wywalacie swoje notatki z wykładów kiedy jesteście po studiach? czy zachowujecie bo np. mogą wam sie kiedyś przydać np. w pracy? mam tyle makulatury z wykładów całe stosy wywaliłabym ale myśle że mogą się kiedyś przydać jeszcze.

Pewnie zalezy jakie studia - jakies Zarzadzanie i Marketing - mozna smialo wywalac, a w zamian kupic jedna ksiazke do ekonomii - wiecej jest w niej wiedzy :) Przy kierunkach technicznych - lepiej zostawic - czasem sie przydaja

Gość trzymałam chyba z 7lat
ale i tak nie korzystałam

Gość M A R I T A
ja jestem na kosmetologii i zostawię napewno bo na 100% sie przydadza:)

Gość całkowicie czarny kot
kosmetologia to kierunek studiów wyższych?

Gość M A R I T A
tak a co taki zdziwiony???

Gość M A R I T A
dokładnie Wyższa SZkoła Kosmetologii i Ochrony Zdrowia

zdziwiony, zdziwiony... już niedługo pani robiąca tipsy będzie się chwalić tytułem magistra mgr tipsologii mgr inz trwałej ondulacji

Gość esmeralditta
ja wywalam może i kiedyś mogłyby się przydać, ale nie cierpię zbędnych rzeczy w mieszkaniu

Widać, że się nie orientujesz co to tak naprawdę kosmetologia. :D Polecam google. :p

Gość nie nie niess
eeee 5 lotnie magisterskie studia z kosmetologi?.....

Gość nie nie niess
jak to co moja kumpela 1,5 roku uczyla sie w studium na kosmetyczke teraz jest w jakiesj szkole na kosmetologi co robia? troche wiedzy z dziedzinny biologi, chemi, masczki jak sie naklada, tipsy , pilingi itp :)

ja trzymam w pudłach na strychu. już się kiedyś przydały, bo pożyczałam innym młodszym :)

jesli ktoś studiuje dermatologię - wtedy może zrobić taka specjalizację (kosmetologię) ale wybacz, jak czytam na stronie prywatnej szkoły informację: Kierunek: KOSMETOLOGIA Specjalność: kosmetologia w stylizacji i pielęgnacji włosów wpisowe - 500 zł opłata rekrutacyjna - 100 zł czesne studia stacjonarne 4500 zł/rok czesne studia niestacjonarne 4500 zł/rok LIMIT MIEJSC: - studia stacjonarne 40 - studia niestacjonarne 50 to nóż się w kieszeni otwiera mgr z pielęgnacji włosów? dajcie spokój szkolnictwo wyższe schodzi na psy

Gość z ta kosmetologią
to faktycznie przegięcie :O

Gość nie nie niess
dlatego kocie są szkoły prywatne i państwowe.... jest wyższa szkola tipsów i farbowania i UW :) różnice widać odrazu hehehe

Gość hgddssas
wypieprzylam wszystko

Gość M A R I T A
wiesz kosmetologia to nie koniecznie tipsy i włosy...to raczej inne ,,przedmioty''.Ja mam takie Anatomia, bakteriologia i mikologia, biochemia, biofizyka, biologia z genetyką, chemia ogólna, chemia organiczna, dermatologia, farmakognozja i kosmetyka naturalna, farmakologia i toksykologia,fizjologia, fizjologia stosowana, fizjoterapia i masaż, higiena, immunologia i alergologia, kosmetologia pielęgnacyjna, kosmetyka lekarska, kosmetykologia, marketing i reklama, materiałoznawstwo, medycyna ogólna i patofizjologia, metody oceny działania, perfumeria, pielęgnacja i upiększanie włosów, pierwsza pomoc, podstawy biznesu, podstawy wiedzy o kosmetykach, psychologia i etyka, surowce i fizykochemia form kosmetycznych, wstęp do dermatologii...

Gość wiec...
sugerujecie ze szkoły wyzsze prywatne sa zawsze gorsze o tych panstwowych??

Gość M A R I T A
całkowicie czarny kot wiesz nie kazdy może studiowac marketing albo ekonomie:O a ja robie akurat inna specjalnosc z kosmetologii, nie to co napisalas

Gość z ta kosmetologią
"sugerujecie ze szkoły wyzsze prywatne sa zawsze gorsze o tych panstwowych??" w rzeczy samej!

Gość M A R I T A
bzdury gadasz:O

Gość hgddssas
a wg mnie te wszystkie szkoly sa nic niewarte. mam kolege co skonczy; politechnike, ma tytul mgr a zadnej ksiazki w zyciu nie przeczytal i robi byk na byku. to ze ktos skonczy studia nie znaczy, ze jest inteligentny... niewazne jakie to studia

perfumeriAnatomia, bakteriologia i mikologia, biochemia, biofizyka, biologia z genetyką, chemia ogólna, chemia organiczna, dermatologia, farmakognozja i kosmetyka naturalna, farmakologia i toksykologia,fizjologia, fizjologia stosowana, fizjoterapia i masaż, higiena, immunologia i alergologia, kosmetologia pielęgnacyjna, kosmetyka lekarska, kosmetykologia, marketing i reklama, materiałoznawstwo, medycyna ogólna i patofizjologia, metody oceny działania, perfumeria, pielęgnacja i upiększanie włosów, pierwsza pomoc, podstawy biznesu, podstawy wiedzy o kosmetykach, psychologia i etyka, surowce i fizykochemia form kosmetycznych, wstęp do dermatologii...? no to dermatologia czy wstęp do dermatologii? perfumeria? nie zrozum mnie źle, ale jestem z tych czasów, kiedy matura nie była obowiązkowa, a dostanie się na studia wymagało czegoś więcej niż 3000 na koncie nie mam nic do osób, które chcą być kosmetyczkami, które chcą być profesjonalistkami w tym - cenię pęd ku wiedzy, ale... czy naprawdę należy tworzyć studia wyższe dla fryzjerek i kosmetyczek?

Gość cukierasekk
o inteligencji nie świadczy to jakie ktoś studia skończył:) ja ucze się na państ. uniwerku kierunku niby prestiżowym i nie uważam że ktoś jest gorszy tylko dlatego że w prywatnej szkole się uczy....

Gość cukierasekk
"nie zrozum mnie źle, ale jestem z tych czasów, kiedy matura nie była obowiązkowa, a dostanie się na studia wymagało czegoś więcej niż 3000 na koncie nie mam nic do osób, które chcą być kosmetyczkami, które chcą być profesjonalistkami w tym - cenię pęd ku wiedzy, ale... czy naprawdę należy tworzyć studia wyższe dla fryzjerek i kosmetyczek?" coś w tym jest :) co do notatek mi troszke czasu zostało ale wywale to wszystko bo bedzie nie przydatne kompletnie - za dużo zmian :/ wystarczą mi książki :)

Gość z ta kosmetologią
nie mówię, że jest gorszym człowiekiem mówię, że ma gorsze predyspozycje do studiów wyższych ja to bym w ogóle zamknęła te wszystkie prywatne studia naprawdę nie każdy musi być magistrem

inteligencja z wiedza i wykształceniem nie mają nic wspólnego - i nikomu tu nikt inteligencji nie odmawia...