Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monka1984

co podac 4 miesieczn. bobasowi

Polecane posty

Gość monka1984

jako pierwszy posilek mozna dzc zupke bobo vity marchewka z ryzem

Na pierwsze posiłki wybierz dania 2,3 składnikowe, a potem rozszerzaj - tak najlepiej, bo jak dziecko dostanie wysypki czy innych niepokojących objawów łatwiej będzie Ci stwierdzić co do tego doprowadziło. I pamiętaj o podawaniu niewielkich ilości i koniecznie w ciągu dnia, nie wieczorem. Pozdrawiam! Kamila

Gość monki1984
a mozna marchewke z ryzem lub marchewke z jablkiem czy na pierwszy raz same jabko lub marchewke kompletnie niewiem od czego zaczac

ja bym podała 1 składnikowe. i zaczęłabym od właśnie od marchewki, albo jabłuszka. nie za dużo. jedną, dwie łyżeczki. zeby sprawdzić czy uczulenia nie będzie. i przez kolejny tydzień nic nowego bym nie podawała.

Możesz podać osobno, najpierw marchewkę z ryżem, potem jabłko z marchewka po kilku dniach. Jak mój Młody dostał marchewkę i nic mu nie było, to dałam mu potem jabłko z marchewką, a potem wprowadzałam zupki. Myślę, że sama najlepiej znasz swoje dziecko i będziesz wiedziała czy wszystko ok. Jeśli nie będzie działo się nic niepokojącego to możesz spokojnie rozszerzać dietę. Pozdrawiam! Kamila

Gość weekendowi goście
zaczynamy od warzyw. Czyli najpierw marchewka, a później jabłko. Danie jednoskładnikowe.

Gość weekendowi goście
i póżniej zawsze kiedy będziesz wprowadzała jakieś warzywo i owoc zawsze powinno się zacząć od warzywa.