Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wstydze się wiec na pomarańczo

bardzo intymne pytanie

Polecane posty

jestem w 34 tygodniu ciązy. podczas kąpieli poczulam ze moje wargi sromowe są spuchnięte. Przy pomocy lusterka obejrzalam sobie jak to wygląda i jestem przerażona- wygląda jakbym miala dwa czerwone sflaczale baloniki. Czy u was też tak to wygląda? Czy też czujecie, ze jest to spuchnięte?

moze to zylaki sromu? czesto zdazaja sie w ciazy

o rany. Brzmi groźnie. Czy coś się z tym robi czy to samo znika?

nie jest to nic powaznego na 100% zniknie po porodzie ja w 1 ciazy unknelam tego, wszystko na dole wygladalo jak przed zajsciem za to teraz na jednej wardze zauwazylam zmiane i gin stwierdzil ze to poczatek zylakow i napewno po porodzie zejdzie samo mozna kupic zel lioton 1000 - bez recepty i smarowac- tak mi gin zalecil, ale mowil ze moze byc po nim tylko minimalna poprawa, a wszystko zejdzie dopiero wlasnie po porodzie

Mialam takie zylaki w ciazy. To nic powaznego, znikna po porodzie. Nie masz sie czym martwic

Gość taka jedna jaaaaaaaa
Słuchaj, a ogólnie jak się "tam" czujesz?? Ja miałam taką mało sympatyczną sytuację w ciąży. Gdzieś właśnie w okolicach 34 tc miałam robiony wymaz. Były bakterie, więc gin postanowił je wybić przed porodem. Dał osłonę i doustnie i dopochwowo, ale nie poskutkowało i zaowocowało to paskudną grzybicą. Nie wiem jakim cudem, ale udało się tak, że udało się wybić i bakterie i zwalczyć grzyba do porodu, a urodziłam na początku 39 tc. Może to grzybica??

chcialam podnieść temat. Jestem zaniepokojona. Do lekarza pójdę dopiero na początku sierpnia, bo niestety teraz sezon urlopowy. Nie wiem jak mam to opisać żebyście zrozumiały. Czuje, ze mam spuchnięte, nabrzmiałe wargi sromowe. Nic mnie nie boli ani nie piecze. Wargi wyglądają dziwnie. Zawsze byly to "cienkie", "płaskie" kawalki skóry. Teraz swoim wyglądem przypominają takie lekko napąpowane baloniki. Uczucie opuchlizny nasila się głównie po kąpieli. Byćmoże tak to właśnie w tym okresie ciąży wygląda, a ja niepotrzebnie się martwie. Nie wygląda mi to na żadne żylaki ani na grzybice.

Gość tak to ci zejdzie
po porodzie bedzie juz dobze