Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lena1985

problem z krzywymi zębami - pomocy

Polecane posty

Gość lena1985

otóz w dziecinstwie miałam ładne równe ząbki ale gdy mleczne wyleciały te stały okazały sie zupełnie inne. Są duże, mam wrażenie że ledwo co się mieszczą w szczęce i najdorsze - GORNE ZEBY ODSTAJA DO PRZODU - znaczy nie rosna równo w dól ale odchylaja sie do przodu ich konce. mam wrażenie ze to dolne żeby tak wypychaja te górne. kiedys dawno temu nosiłam aparat taki zdejmowany aby zlikwidowac ta wade ale bez efektów. dzis mam 21 lat i widze ze jest coraz gorzej. Czy da sie tą wade usunac bez stałego apratu? Czy mozęcie polecic dobrego ortodąte w łodzi? Zeby mądrości czy jak tam sie nazywaja jeszcze mi nie wyrosły ale na zdjęciu rentgenowskim widac że są i ledwo co sie tam mieszczą, jak zaczną wyrastać to pewnie spowoduje to dalsze przesuwanie zębów do przodu co z tym zrobic? Prosze o jakiekolwiek rady

kochana! ja mam 24 lata i od paru miesiecy mam aparat stały. to cos naprawde swietnego , polecam ci. czas noszenia szybko uplynie i bedziesz miala wspaniale zeby. 8-semki trzeba wyrwac- to one niszcza dobre ulozenie zebow, ja wlasnie bede wyrywac te na dolnej szczece.

Gość ałłłaaaa
o boże boże ja też mam ósemki do chiruricznego wyrwania na górze, też mi się jedynka wypchała do przodu :( :( strach przed dentystą jest większy.. miałam je wyrwać 5 lat temu :( tak bardzo bym chciała mieć proste ząbki.

Gość lena1985
a czy jest jakaś szansa ze obejdzie sie bez aparatu stałego, u mnie zęby górne są pod kątem ich konce wystają do przodu wiec moze jakby je nagiać aparatem zdejmowanym, tylko jak cofnac te dolne? a jaki jest teraz mniej wiecej koszt stałego aparatu i wyzyt u ortodonty?

kobieta z krzywymi zębami jest :O ja choc jestem facetem i mam krzywe zęby to je lecze u orto i już w sumie mam proste a trwało to ponad rok :) więc zakładaj aparat

ja tez mam aparat staly ;) za 3 miesiace mi sciagaja uff ;) polecam dwa lata i masz zabki jak nowe ;p

Gość lena1985
moj chłopak nie zgadza sie na stały aparat , poza tym cena mnie dobija i te ciagłe wizyty u ortodonty...

Gość lena1985
napiszcie cos o cenach, mozecie kogos polecic z łodzi

Gość zewaaa
ja dalam 3 tys za gore i dol nosze juz 2 lata ale to sie wydłuzy bo jeszcze nie jest idealnie kazda wizyta co miesiac 60 zl (z tym ze niekiedy 90 zl gdy wymienia ci łuk) zachecam Cie do zalozenia bo warto pomimo wysokiej ceny:) zmieniaja sie nie tylko ząbki ale i uklad twarzy -nalepsze!!! a chlopaka nie slucha co to za chlopak wogole ktory nie pozwala na nasze lepsze samopoczucie....

Gość dingdong
W społeczeństwie pojawiła się swego rodzaju fobia oraz psychoza w związku z aparatami ortodontycznymi. Aktualnie, osoba, która ma założony stały aparat postrzegana jest za człowieka dbającego o swój wygląd, a w niektórych przypadkach nawet o zdrowie. Chociaż nie ukrywajmy - są delikwenci, którzy naśmiewają się z takich osób. Wtedy należy kogoś takiego zlać i nie robić sobie nic z jego głupoty. Najwidoczniej nie dorósł jeszcze do tego. Ja mam 16 lat i niebawem będę maił zakładany aparat stały - metalowy, ten najzwyklejszy. Z początku się obawiałem, ale teraz naprawdę się cieszę, że będę go nosił. Niecałe dwa lata i będę miał ząbki jak perełki :) Wiek nie gra tutaj roli. Wśród znajomych mojej dwudziestokilkoletniej siostry (wstyd się przyznać, ale nie pamiętam ile ma lat :D) jest sporo osób, które zdecydowały się na noszenie aparatu. Chęć prezentowania się na piękną kobietę z poprawnym zgryzem jest silniejsza, niż strach przed aparatem, który tak naprawdę jest spowodowany jest nie wiadomo czym. Aparat to nie żadna ułomność. Wręcz przeciwnie - to znak, że dbasz o własny wygląd. W Twoim wieku możesz pokusić się o bardziej dyskretne aparaty. Nie pamiętam jak dokładnie się one nazywają, ale są przeźroczyste i niemal niewidoczne. Wybierz się po prostu do jakiegoś dobrego ortodonty i zakładaj aparat! :) Nie ma się czego bać, a efekty zrekompensują Ci w stu procentach ten świetne spędzony czas na noszeniu aparatu :)