Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krkowianka_89

Turystyka- Przyszłość?!

Polecane posty

Gość krkowianka_89

Witam, mam ogromny problem. Właśnie zdałam maturę i dostałam się na dwa różne od siebie kierunki: socjologię i turystykę. Jestem w niesamowitej wręcz rozterce gdyż nie wiem na co się zdecydować. oba kierunki wydają mi się atrakcyjne, może trochę bliżej moich zainteresowań stoi turystyka ale myślę przyszłościowo i nie wiem czy w Polsce po takich studiach znajdę dobrą pracę za dobre pieniądze... Czytałam dużo komentarzy, które przedstawiają przyszłość niezbyt kolorowo:/ 1200zł na rękę... Raczej nie planuję zmieniać miejsca zamieszkania w sensie wyjazdu za granicę ( tam zarobki w tej branży wydają się lepsze) ale tu...nie wiem czy po turystyce czeka mnie jakaś przyszłość:/ może ktoś z was pracuje w branży i może wypowiedzieć się na ten temat? Czy socjologia to bardziej przyszłościowy kierunek? pomóżcie, mam dwa dni na decyzję:)

Gość piter-pan
Wydaje mi sie, ze powinnas wybrac to co cie interesuje. w koncu to 3-5 lat studiow. a potem...dla chcacego nic trudnego. w kazdej dziedzinie mozna chyba prace znalezc. jednak socjologia moze przyniesc duuuza kase ale trzeba sie wiecej nameczyc zeby znalezc takie stanowisko.