Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

robaczek3

czemu butelkowym mozna a karmionym piersią nie???????????

Polecane posty

Nie bardzo rozumiem dlaczego dzieciom karmionym butelką mozna nowe pokarmy wprowadzać jak mają cztery miesiące a tym, co są karmione piersią jak mają sześć miesięcy ? Kto mi wytłumaczy. Mam dzieci , karmiłam i karmię piersią, wprowadzam nowe smaki od czwartego miesiąca i nie zauważyłam by było to złe lub ze szkodą. Najstarsza ma siedem lat i rozwija się prawidłowo, więc nie wiem o co w tym wszystkim chodzi.

Gość az79
Chodzi o to, że dzieciom karmionym piersią wystarcza tylko pierś do 6 miesiąca i nie trzeba wprowadzać na siłę nowych pokarmów.

Gość az79
Ponieważ mleko modyfikowane nie jest tak bogate w składniki mineralne i witaminy jak mleko matki - dlatego po 4 miesiącu u dzieci karmionych sztucznie należy powoli wprowadzać inne pokarmy zawierające witaminy.

Gość az79 co ty gadasz
dzieciom na piersi można wprowadzać nowe pokarmy od czwartego miesiąca!!! Wyobrażasz sobie, że dopiero półroczne dziecko otrzymuje nowy pokarm? A kiedy twoim zdaniem wprowadzisz pokarm stały? Jak mały skończy dwa lata ??!!!

Gość a oto streszczenia
nie od czwartego. Wg najnowszego schematu- od V najwcześniej.

chodzi o to zeby dziecko nie odrzuciło cycka.. wiadomo z cyca ciągnie sie trudniej niz z butelki ;)

Gość koleżanka75
bo teraz jest taka głupia moda na karmienie piersią nawet gdy matka jest chora :O na szczęście kobiety mają wybór ja karmiłam piersią i wprowadzałam nowe pokarmy od 4 miesiąca życia i wszystkie trzy dzieciaki mam zdrowe

Gość friid
ja karmiłam piersią a i tak wprowadzałam nowe pokarmy po 4 mieciącu, nieraz słyszałam że dziecko karmione do szóstego miesiąca wyłącznie piersią ciężko było przestawić na inne jedzenie

Gość a oto streszczenia
Bo kurka co rok się zmieniają te schematy :O :O :O I bądź człowieku mądry.

Gość ostatnio czytalam
że np. lepiej już wczesniej wprowadzac stopniowo do diety mleko krowie bo późne jego wprowadzenie (czyli od mniej wiecej 9 mies.) zwiększa ryzyko alergii.

Bo jak karmisz piersią to w Twoim mleku są też pokarmy, które Ty spożywasz. A mleko modyfikowane nie ma w swojej zawartości marchewki, jabłka, mięska i innych:)

Gość a oto streszczenia
No a jeszcze niedawno mówili co innego. To tak samo jak z tą ekspozycją na gluten. Kurczę, pogubić się można.

Gość koleżanka75

Gość koleżanka75
więc rób co TY uważasz za stosowne Nie słuchaj rad pseudomądrych, bo to TY znasz swoje dziecko a nie inne baby. Zawsze wychodziłam z założenia, że rad można posłuchac, ale postępowac według własnych przekonań a nie innych.

Gość też mam wrazenie że nie
zawsze należy trzymac sie schematów

Gość a oto streszczenia
Zgadzam się.

Gość i ja też się zgadzam
Ja też się zgadzam. A co do nowego schematu to jest taki program na TVNStyle Zdrowy Start w przyszłość i tam można znaleźć dużo porad i wskazówek dotyczących żywienia maluchów