Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poradzciee

brac ulotki na ulicy--oto jest pytanie!!

Polecane posty

Gość poradzciee

-- brac bo to jest praca tych ludzi-czesto bez zadnego wykształcenia niemajacych szans na inną prace lub dorabiających --nie brac bo to nieekologiczne im wiecej bierzemy ulotek tym wiecej tego smiecia beda produkowac tym wiecej drzew pójdzie aut wiec jak?!!!

Gość slslsksksksks
Ale masz problem.

ja biorę bo praca w dzisiejszych czasach trza sie dzielic jak chlebem. nic złego przecie nie czynia Ci \" ulotkowicze\" , ale polska pogarda dla pracy powoduje czesto niechęc.

Gość a taka jedna
słyszałam takie wywody: brać bo ma pracę ten kto rozdaje, a jeśli ulotka nas nie interesuje to wywalić do najbliższego kosza i mają pracę ludzie z pracujący w usługach komunalnych :) ale ja często kręcę głową i nie biorę...

Gość ja biore
bo to w końcu ich praca

Gość pffffffffffffff
nie brac! co z tego, ze wezmiecie ulotke, jesli i tak nie wezmiecie kredytu? oni dostaja kazse albo za przepracowane godziny albo % od kredytow, ktore ludzie wezma, A NIE O ILOSCI ROZDANYCH ULOTEK... zreszta kto by liczyl ile ulotek rozdali? :o myslcie logicznie...

Gość gdbgbdgb
jak coś mi niepotrzebne to nie biorę

Gość brać i wyrzucać
drukujący ulotki w końcu przeliczą, że z 1000 ulotek mają 1 klienta więc się nie opłaca i przestaną to robić :D

Gość kjhgvfcdxs
nie brac - chronmy lasy!

Gość cada vez
tez sie nad tym zastanawialam nie biore ulotek

Gość madziulaaaa
Przede wszystkim to płacone maja albo za godziny pracy albo za ilość rozdanych ulotek...a policzyć nie trudno- dostają określoną ilość i muszą w ciągu dnia to rozdać (zasada taka sama jak przy roznoszeniu ulotek po domach). Z pewnością nie maja płacone od ilości osób które skorzystają z oferty, bo wtedy to by tych ulotkarzy na ulicach nie było;)

Gość samiku
Nie biorę, bo nie będę nosić śmieci w kieszeniach albo zaśmiecać samochodu. jak kosz stoi za ulotkarzem, mogę wziąć.

Gość jlktijnglkmlihjb
maja placone % od ilosci wzietych kredytow, jesli nie znasz nikogo, kto roznosi/l ulotki, to nie siej nieprawdziwych informacji. :o

Ja tez biore ulotki ...i dziwie sie ludziom, ktorzy tego nie robia - to zwykle chamstwo ! Ulotke mozecie pozniej wyrzucic w domu ... a biedne malolaty przynajmniej cos zarobia :)

Gość mklmklm
Placone maja od ilosci rozdanych ulotek, to oczywiste. Niby jak od %? Ktos przychodzi do banku i mowi ze bierze kredyt bo taki i taki (tutaj podaje dane ulotkarza) dal mu ulotke hahahahaha

Gość czy da sie
rownie dobrze moga te ulotki wywalac do kosza...

Gość
biorę, czasami kilka jesli dają-bo roznoszenie ulotek wcale przyjemnie nie jest, i biorac zawsze mozna pomóc-co z tego ze potem wyrzucam je do kosza...

Zazwyczaj biorę, chyba że mam ręce zajęte. Niektórzy z nich i tak mają płacone za godzinę a nie za ilość rozdanych ulotek.

Gość jlktijnglkmlihjb
jak niby od ilosci rozdanych ulotek? :o a kto ci to policzy? :o nikt nie sprawdza czy rozdaja ulotki luziom czy je wywalaja do koszy. :o poza tym, ludzie biora ulote i wywalaja do kosza oddalonego o 3 metry, wiec rownie dobrze mogli ta ulotke sami tam wrzucic bez poocy dodatkowych osob. :o dostaja % od kredytow, ktore ludzie wzieli w danym banku danego miesiaca. i tyle. takie trudne do zrozumienia? :o wszyscy ulotkaze dostaja taki sam procent od tych kredytow i nie wazne czy ktos o kredycie dowiedzial sie z ulotki czy z skadkolwiek. pomysl troche. :o

Gość mklmklm
Z wyrzuceniem jest tak, ze nie ulotkarz nie moze wyrzucic do kosza wszystkiego bo pracodawca moze go sprawdzic czy stoi w ustalonym miejscu i rozdaje. Albo wyrywkowo sprawdzic czy na przyklad poroznoszone jest w blokach. Natomiast 10% ulotkarze sa w stanie "ukrecic"

Gość mklmklm
Od ilosci normalnie, drukarnia daje 2000 sztuk i juz

Gość jlktijnglkmlihjb
jessssu, podajcie mi choc jedna firme w ktorej placa od ilosci rozdanych ulotek i sposob, w jaki sprawdzaja czy te ulotki zostaly naprawde rozdane ludziom...

Gość mklmklm
% to moga placic agentom od podpisanych umow a nie ulotkarzom, sam pomysl

Gość mklmklm
Pomysl tez ze nikt nie liczy ulotek po rozdaniu tylko przy wydawaniu ich ulotkarzom a o sprawdzaniu juz pisalem

Gość jlktijnglkmlihjb
wlasnie, ze placa %, a najczesciej za godziny. placenie za ilosc rozdanych ulotek jest zwyczajnie glupie.

Gość zainspirowanaaaaaaaaaaaaaaaaa
troche dziwne bo jakby płacili % od wziętych kredytów to po co Ci ulotkarze wciskali by te papierki gimnazjalistą czy licealistą których akurat łatwo rozpoznać a którzy kredytu tak czy siak brac nie mogą ??

Gość jlktijnglkmlihjb
czyli placenie za ilosc rozdanych ulotek wg was to inaczej placenie za godziny, bo kazdy ulotkaz dostaje np 200 ulotek i nie przyniesie pod koniec dnia zadnej reszty... a to sprawdzanie o ktorym napisales to po prostu idiotyzm, nikt normalny nie bedzie sie bawil w cos takiego..

Gość mklmklm
Za godziny jest sensowne, zwlaszcza w przypadku tych stojacych na ulicy, a po blokach mysle ze na sztuki

Gość jlktijnglkmlihjb
bo sa idiotami? bo akurat maja placone za godziny?

Gość mklmklm
Tak a bardzo sensowne jest obliczanie % i dzielenie na wszystkich ulotkarzy, z czego kazdy pracuje dorywczo w roznym wymiarze godzin hahahahaha Tego to by sie nikomu na pewno nie chcialo robic. Poza tym, powiedz na czym sie opierasz piszac swoje rewelacje bo ja akurat nie mowie z sufitu tylko bylem takim ulotkarzem pare lat temu wiec orientuje sie jak to wygladalo