Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anula z wawkiii

pomóżcie mi dziewczyny , czy moja mama moze byc w ciazy , błagam o odpowiedzi

Polecane posty

Gość anula z wawkiii

moja mama była za granica w pracy wróciła z tamtąd 20 czerwca, okres powinna dostac 19 lub 20 czerwca , okresu nie ma do dzis , 3 dni temu robila test ciazowy wyszedł negatywny , test powtórzyła na drugi dzień i tez wyszedł negatywny mama ma 44 lata, mówi ze nie ma zadnych objawów przed oczekiwaną miesiaczką natomiast 2 tygodnie temu przypadkiem przy usg jamy brzusznej lekarz stwierdził torbiel na jajaniku 2 cm mama bardzo sie boi , czy mozliwa ciaza czy moze ona przekwitła

to moze byc zmiana klimatu tez tak mialam brak okresu, ale u Twojej mamy moze byc i przekwitanie i ta choroba, testy raczej sie nie myla:)

Gość anula z wawkiii
czy mozliwe zeby torbiel zatrzymała miesiączke?

Gość jak test wyszedl negatywnie
to raczej przekwita

przeciez byla u lekarza jakby byla w ciazy to by jej powiedzial, nie powiedzial to co sie martwisz.

Gość jak test wyszedl negatywnie
torbiel miesiaczki nie zatrzyma , raczej zaburzenia hormonalne

Jasne, że możliwe. Torbiel nierzadko opóźnia nie tylko miesiączkę ale i nie dopuszcza do owulacji, czym w ogóle blokuje wystąpienie miesiączki. W nielicznych przypadkach organizm może wziąć torbiel za ciążę i produkować hcg tym samym dając fałszywie DODATNI wynik testu ciążowego. Nie ma sensu szukać ciąży tam, gdzie jej nie ma. Powodów opóźnienia miesiączki jest mrowie, w tym torbiel.

Gość anula z wawkiii
mama była na usg bo miala problemy z brzuchem , jelita i przy okazji lekarz zobaczył ze są torbiele na na jajniku , ona nie była u ginekologa , boi sie , bo mówi ze to moze ciaza , a ma juz 44 lata

Gość szczerze mowiac wolalabym
ciaze niz torbiel. Mam kolezanki, ktore rodzily w tym wieku i ok.

do jak test wyszedl negatywnie: torbiel może powodować owe zaburzenia hormonalne właśnie. anula z wawkiii: torbiel należy leczyć, nieleczona może przekształcić się nawet w nowotwór pomijając mniej groźne ale równie upierdliwe skutki. Więc mamę czym prędzej do gina trzeba wysłać.Ciąża jest w macicy, nie w jajniku, torbiele wykryte więc powód zaburzeń znany, teraz trzeba rozpocząć leczenie u odpowiedniego lekarza

Gość anula z wawkiii
czyli według ciebie ngLka -to torbiel jest powodem zatrzymania okresu? jezeli chodzi o przekwaitanie , to mama mówi ze jest za młoda by przekwitnąc i czuła by jakies zmiany ...

Gość Cholera to znowu ty clarka
wymysliłas nowy scenariusz?!

Przekwitają czasem kobiety mające trzydzieści parę lat, więc indywidualny wiek nie ma nic do tego (moja mama zaczęła przekwitać w wieku lat 354 na przykład) a torbiel jak najbardziej może być przyczyną opóźnienia miesiączki, nie wiem skąd w ludziach przekonanie, że brak miesiączki to na pewno ciąa, kiedy tak na prawdę ciąża może być jedną z przyczyn ale nie jedyną.

Gość hita
przekwitanie w tym wieku hm -ja dziecko urodziłam mając 35lat

To sprawa indywidualna. Bo są takie, co w wieku 48 lat rodzą a i takie, co w wieku 35 lat przekwitają, to sprawa genów, hormonów i wielu innych czynników, menopauzy nie liczy się latami ale predyspozycjami, tam samo jak z płodnością, jedna w wieku 35 urodzi pierwsze dziecko a druga pierwsze urodzi w wieku 25 a po 30tce zaczyna starania o drugie i bez skutku

Gość anula z wawkiii
nglKa- dzieki za odpowiedz , mama mimo wykinanych testów mysli ze jest w ciazy , mówi ze na okres bolały ja piersi a teraz nic ją nie boli , ani upławów zadnych ani śluzu , mówi ze sie boi ,

Jak się mama boi to niech się wybierze do ginekologa, to będzie jedyna mądra opcja. Forum więcej nie pomoże, nikt jej nie zbada przez monitor, niestety.

Gość anula z wawkiii
mówie jej zeby szła a ona sie boi ze jak to ciaza - to koniec , mówie jej ze predzej czy pozniej trzeba isc do ginekologa , ale ona nie słucha mnie

Gość anula z wawkiii
ja niewiem jak mam ja przekonac zeby szła do ginekologa

Gość wes sobie strzel baranka
nastepny taki sam temat tylko dział inny ps. dziwne mama córce spowiada sie kiedy i co robiła mało tego kiedy sie seksiła nawet albo kiedy okres ma miec heheh

Gość anula z wawkiii
mama mówi ze mrowi jej prawa noga i ręka , czy to ma związek z torbielem? , mówi ze jej nogi tez puchna

Gość anula z wawkiii
zwierza mi sie , co w tym dziwnego?

Gość anula z wawkiii
czy boląca noga która tez mrowi moze miec cos wspólnego z torbielami?

Gość a skad do jasnej
a skad do jasnej cholery mamy to wiedziec? niech mama ruszy tylek do lekarza, tu nie ma lekarzy ani wrozek!!! nie wiemy jak przekonac twoja mame, to nie forum psychologia

Gość anula z wawkiii
wiem ze tu nie ma lekarzy , ale chcialam sie doradzic , ja mame wyganiam do lekarza , a ona obawia sie najgorszego ze to ciaza..

Gość ollllllllllka
Twoja mama NAPEWNO nie est w ciąży!!!!!!!!!!Wyglada mi jednak na to ze Twoja mama ma zaburzenia lękowe,czyli nerwice,wtedy pojawiaja się takie odczucia ze niby się wie że coś jest niemożliwe a watpliwości pozostaja.Pozostaje wizyta u psychologa.

Gość ollllllllllka
jak oba testy były negatywne to na 100 proc nie jest w ciaży.Brak miesiaczki moze byc spowodowany stresem,jak również zaburzeniami hormonalnymi.

Gość anula z wawkiii
dzieki za odpowiedz , wiem , ze psycholog troche by jej pomógl , ale ona mówi ze to ciaza , ze testom nie wierzy

Gość anula z wawkiii
wyganiam ją do lekarza ale ona mówi ze sie boi ze to ciaza, bo nie ma okresu i zadnych objawów przedokresowych