Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jastarka

woda

Polecane posty

Gość goga23
kup filtr brity i po sprawie .. kranówka smakuje wtedy jak mineralka .

Gość gtjugg
najlepsza jest kranowa, kiedys dzieci tylko taka pili i byly zdrowe

Gość np w Lublinie
w kranie mamy prawie cisowiankę, bo Lublin korzysta z wód podziemnych. Zadajcie sobie trud i przejdźcie się do mpwik-u to się czegoś dowiecie o wodzie w swoim mieście.

Ja, jak już, to daję herbatki na wodzie z kranu... Ale bardzo, bardzo rzadko, może raz w miesiącu, może nawet nie - córka jest na piersi, jak jest spragniona na przykład po obiadku to dostaje kilkadziesiąt mililitrów soku Bobofrut czy innego Hippa... Więcej nie chce, resztę ja wypijam :P Jakbym miała podawać wodę do picia, jako taką, to bym podawała chyba jakąś źródlaną, bo kranówa u nas ma kiepskie walory smakowe :)

Gość pracowałam przy tym
Ja daję tylko wodę z Fidżi, bo taką pije Ruhanna (Rihana czy jak jej tam). A na serio dalej sobie wierzcie w te minerały srały. Wszystko to zwykłe kranówy są. Moge tylko niektóre pocieszyć, że niektóre zanim pojadą do hurtowni i sklepów są święcone przez ksiedza. Firma dość często przez was wymieniana.

Gość halusia
ja filtrowałam kranówkę i nie uwazam, żeby to poprawiało jakoś jej smak (woda w W-wie jest dosyć obrzydliwa). Dlatego sobie mogę od biedy zrobić herbatę na kranówie, ale dziecku to jednak wolę gerbera kupić, bo zdecydowanie smaczniejszy.

Gość kajetan07
halusia a u mnie filtrowanie wody bardzo pomagało i wlasnie mieszkam w Warszawie.Nie tworzyl sie kamien tak jak mialo to miejsce po gotowanie nie filtrowanej wody.Jednak dziecku wole podawac mineralna.

Gość woda woda woda
kiedyś kranówa to była super czysta nie to co teraz! więc nie gadaj że kiedys to było....

Gość marcelinka33
Najgorsza woda jest wdlug mnie na Ursynowie,tam mozna w przeciagu roku jej spożywania dostac kamieni.Wiec nie wybrazam sobie aby moje dziecko miało pic taka wode. Podaje niegazowana.

Gość eurydyka nieznana
ja jeszcze nie podaję dziecku wody, ale na pewno nie zdecyduję się na kranówkę (nawet przegotowaną). Czytam opinie na temat wody różnych firm i chyba najwięcej pozytywnych opinii jest o gerberze. Sama niestety nie mam nawyku picia wody, ale mam świadomość, że to zdrowo.

Gość mkk
ja podawałam małej ciągle żywca od urodzenia, ale teraz kupiłam Nestle,,,,słyszłam, że w żywcu jest duzo fosforanów i przez to może jej się żle wapno wchłaniać, bo ma problem z niezarośnietym ciemiączkiem...

Gość marysia_kwach
A czy taka wode (np.Gerber) mozna juz zaczac podawac w 3 dobie życia ??? przepajam mojego synka tylko nei mam jeszcze wiedzy na temat tego która i jaka wode wybrac?

Gość suziiii
Ja podawalam od samego poczatku i rowniez tak jak Ty zaczelam przepajac herbatka z koperku na wodzie gerbera,odpukac udalo nam sie uniknąc kolki.

Gość a_delajda
ja też ją podawałam od samego początku, ale samą, bez żadnych herbatek.

Gość gość
Ja z kolei uważam, że woda z kranu jest dobra pod warunkiem wcześniejszego założenia odpowiednich filtrów do wody. Co jesteście w stanie polecić? Jakiego producenta filtrów?

Gość gość
Tak, w niektórych miastach faktycznie nie da się pić wody bez filtrowania ale w stolicy na tyle poprawili jej jakość że nawet mi smakuje lepiej niż tak pachnąca plastikiem butelkowana