Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie podam hasła

bardzo wazne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość nie podam hasła

skacze po różnych forach i jestem przerazona niektórymi wypowiedziami dziewczyn, które uważają sie za specjaslistów w dziedzinie antykoncepcji, biora tabletki anty. a ich wypowiedzi są żenujące i świadczące przynajmniej o tym że nie czytają ulotek a co gorsza, nie słuchają swoich ginekologów. mam pytanie do tych które raczej znają sie na tym. brałam diane 35 przez 7 miesięcy. po przedostatnim opakowaniu nie robiłam przerwy by nie miec okresu i zaczęłam od razu ostatnie opakowanie.przerwałam po tygodniu, czyli po ok 30 dniach faszerowania sie tym gównem. jednak po czterech dniach od odstawienia współżyłam z chłopakiem. czy jest jakieś prawdopodobieństwo zajscia w ciąże?? można przecież założyc ze po 7 dniach od odstawienia zaczynam kolejny blister, czego oczywiscie nie zrobiłam, ale podczas tych 7-dniowych przerw kobieta jest zabezpieczona. rózne rzeczy juz słyszałam i mam mętlik. prosze o poważne wypowiedzi.

a czy w czasie tej 7 - dniowej przerwy dostałaś miesiaczkę? Prawdopodobnie byłas zabezpieczona - na pewno

Gość w ulotce jest napisane
że kobieta jest zabezpieczona w czasie 7-dniowej przerwy jesli rozpocznie kolejny cykl z tabletkami.

Gość wedug mnie
to, czy bierzesz tabletki po odstawieniu czy nie nie ma wpływu, bo: jaka jest zasada działania tabletek? zagęszczają śluz i hamują owulację tak/? czyli patrząc logicznie tabletki przyjmowane po 7 dniowej przerwie powinny działać wstecz,żeby działać, tak? a wstecz nie działąją. jednak z drugiej strony masz żywotność plemnika, jeżeli trafi Ci się wyjątkowy twardziel, który przeżyje sobie do tego czasu , w którym powinnaś wziąć kolejną tabletkę,i jednocześnie organizm zauważy, że nie wzięłać i zareaguje- masz szansę na ciążę. jak widzisz, zbyt dużo czynników. pozdrawiam

Gość wedug mnie
poza tym współżyłaś 4 dni po odstawieniu, czyli pewnie już po krwawieniu z odstawienia, plemnik żyje powiedzmy ze niby 3 dni, chociaz mi lekarz mowil , ze dluzej

Gość zasada jest taka
że w czasie 7 dniowej przerwy jesteś zabezpieczona pod warunkiem że zaczniesz 8 dnia brać kolejne opakowanie te 7 dni bez tabletek nie wystarczy by przywrócić owulację (pod warunkiem że przed przerwą wzięłaś conajmniej 21 tabletek) ale jeśli przerwa wynosi już 8 dni to jest ryzyko wystąpienia owulacji przy współżyciu 4 dnia przerwy ryzyko ciąży jest małe bo plemniki musiałyby przeżyć tak długo współżyjąc w dniach 5-7 ryzyko wzrasta nie powinno się robićtakich rzeczy jak ty zrobiłaś ryzyko ciąży w twoim przypadku jest niskie, ale jeśli chciałaś mieć pewność że byłaś zabezpieczona powinnaś po tej przerwie wziać kolejne opakowanie

Gość zasada jest taka
UPUP jaki kalkulator - dziewczyno chyba nie wiesz o czym mówisz ona jest parę dni po odstawieniu pigułek dopiero musi wrócić do normalnych cykli owulacja może teraz wystąpić w dowolnym czasie i nikt nie jest w stanie tego przewidzieć

Gość co za bzdury
to jesli po 7dniowej przerwie nie zacznie kolejnego opakowania to znaczy ze moze byc, a jesli zacznie to do zapłodnienia nie zajdzie. co za pierdolenie. to pierwsze tabletki z kolejnego opakowania to tabletki wczesnoporonne??? bo własnie tak piszesz.

Gość co za bzdury
owszem z tym mozna sie zgodzic. ale co oznacza wypowiedz: gdybys zaczeła brac kolejne opakowanie to napewno bys nie była, ale skoro nie zaczełas to jest takie prawdopodobienstwo. wiec chyba dobrze rozumuje o co chodziło tej osobie. jaki bezsens