Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość frenkie_11

Kurde tablety

Polecane posty

Gość frenkie_11

juz mnie to denerwuje bo sama ne wiem. tabletki mialy byc skuteczne od pierwszej, spoko. potem slysze ze od ktorejs z koolei i zeby sie kochac od poczatku trzeba miec wywalone w glowie. dzis bedzie 15 tabletka jaka przyjme i mam sluz podobny do plodnego.a Moze to sperma wyplywa bo wczoraj kochalam sie z facetem. juz mnie to denerwuje, bo mam ejszcze 7 dni i zrobie test, ale kurde no,. moge byc w ciazy? jak np kochalam sie od 3 tabletki czy cos. juz nie wiem. pomozcie.

Gość Grooszek
mozesz kochac sie z facetem do konca juz od 1 tabletki! dzialaja one nawet podczas 7-dniowej przerwy, a jak masz jakies watpliwosci to pytaj ginekologa a nie glupich wypowiedzi na forum... nie sadze zebys byla w ciazy, jezeli nie opuscilas zadnej tabletki i pomiedzy wzieciem jednej a nastepnej nie minelo 12 godzin i przyjelas je o ustalonej porze ;] pozdrawiam

Gość to jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
czy wy czytacie ulotki?? słuchacie tego co mówią wasi lekarze?? tabletki mozna zacząć brac w kazdym dniu cyklu, z tym ze jesli nie jest to pierwszy dzien cyklu, na skuteczność antykoncepcyjną trzeba czekac tydzień. jesli jest to pierwszy dzień, działają odrazu.

Gość Grooszek
zazwyczaj tabletki bierze sie w pierwszym dniu miesiaczki albo w 5 dniu cyklu, tyle ze w tej drugiej opcji przez 7 dni nalezy sie zabezpieczac dodatkowo

Gość frenkie_11
No, dzięki, dziewczyny. ja slucham lekarza i czytam ulotki, ale wiesz, antykoncepcja i ciaza to takie delikatne sprawy, ze kazda opinia powoduje niepewnosc... Czy ktoras z WaS kochala sie do konca juz od pierwszej tabletki, albo jakos na poczatku? i jak to bylo? czy dostalyscie okres?? Prosze o odpowiedzi...

Gość frenkie_11
pomoże mi ktoś??

Gość Teneryfaaaa
ja nie trozumiem tego:/ jak mozna byc całkowicie bezpłodnym w ciagu 7-dniowej przerwy a jak sie zapomni tabletki o ponad 12h to już jest antykoncepcja obnizona:/

Frenkie- jestes zabezpieczona od 1 tabletki. jesli wzielaś ją w 1 dniu okresu i pilnowalas kazdego nastepnego dnia -to nie masz sie czym martwic.

Teneryfaaaa- bo w trakcie 7-dniowej przerwy nie następują dni płodne. a w trakcie 21 dni kiedy łykasz tabletki owszem i u kazdej kobiety wystepują w roznych dniach cyklu. pewnie dlatego tak jest :)

Gość frenkie_11
dzieki za odpowiedz... bo sie ztresuje przez czytanie tych forow ;| tu mi mowia, ze okres w ciazy, jak ja bylam przekonana ze jak sie nie ma okresu to jest pierwsza oznaka ciąży ;tu że zasszly w ciaze przyjmujac tabletki... Boze, mozna sie pozabijac...

nie będziesz w ciązy działają tabletki od pierwszej sztuki wiem bo sama juz od tamtej pory uprawialam seks bez obaw nie rob testy niepotrzebnie wydasz kasę