Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mamamikolajka

Jak odzwyczajac dziecko od jedzenia w nocy???

Polecane posty

moj maly ma 7 miesiecy w nocy wstaje ok.5 razy to chyba troche za czesto...nie wiem co mam robic tymbardziej ze wczesniej budzil sie 2 gora 3 razy...

Gość moja dzidzia
dawaj wiecej i czesciej jesc w dzien

witam, ja tez jestem ciekawa jakie znacie sposoby, bo tez mam podobny probkem, a karmię piersią, tylko na noc daję butelkę kaszki ale to itak nic nie zmienia

w dzien normalnie gotuje mu zupki warzywne z kurczakem i daje banana albo jabluszko probowalam przejc juz na mleko modyfikowane gdyz obawiam sie ze pokarm juz mi sie konczy co pewnie jest tez przyczyna czestszego wstawania...ale maly jak tylko podaje mu butle zaczyna plakac nie wiem co robic...

Gość moja dzidzia
a ile ma dziecko? moze juz czas na cos wiecej niz mleko?? moze jest glodne a mleko juz nie wystarcza. ja jak zaczelam dawac na noc duza butle kaszki to budzi sie mniej

no i wszystko jasne. zapewne masz mało tresciwy pokarm albo juz go masz za mało. dodaj butelkę, maluch będzie ise najadał a ty będziesz spała w nocy

Ja nie karmilam malego piersia, dostawal gesta kaszke na noc mimo to budzil sie okolo 4 razy ciagle glodny... gdzies przeczytalam, ze dziecko kiedy ma 6 miesiecy nie ma juz potrzeby jedzenia w nocy, a to tylko przyzwyczajenie, ja mojego na szczescie odzywczailam... poprostu robilam mu coraz mniej i coraz bardziej wodnite... potem przerzucilam sie na herbatki no i w sumie do teraz raz w nocy wstaje, zeby dac mu sie napic :)

Gość moja dzidzia
aha, no tak, to moze faktycznie masz juz malo mleka, moze na noc wieksza porcje?

no kochana a ty myslisz ze jak sie urodziłas to od razu wstałaś i poszłas?? nie, musiałass ie tego nauczyc. małego tez musisz przyzwyczaic do butelki

ja rozumiem tyle ze maly umie pic z butli bo daje mu soczki i herbatki a nie chce pic mleka probowalam mu podac bebiko

Gość moja dzidzia
moze mu nie smakuje mleko z butelki?? trzeba troche ciarpliwosci niestety.. albo sprobuj innego mleka

Gość moja dzidzia
tu chodzi o to ze pokarm sie konczy i jest go malo, a nie o to ze jest malo tresciwy.. ja na poczatku dawalam bebiko i tez nie chciala pic,, potem zmienilam na nan i juz bylo lepiej,, wszyscy mi mowili ze bebiko jest niedobre

Hej! Moja córcia ma 5 miesięcy i budzie sie ok 3-4 razy. Ze względu na powrót do pracy musiałam ją nauczyc pić z butli. Próbowałam dać Bebilon, potem Bebiko, potem Nan. To ostatnie posmakowało :)

Gość Binas
podpisuję się pod wypowiedzią g-mail.com! Mam to samo, już z drugim dzieckiem. Pokarm ZAWSZE dopasowuje się do dziecka. I jak ma 2 dni i jak ma 2 lata! Są dzieci, które mimo, że są na piersi przesypiają noc, a są takie, którym w tym nie pomogą nawet 2 butle kaszki (a propos, czy Wy dobrze i spokojnie śpicie po obfitym posiłku??? - ja nie!) Ponadto takie nocne, częste budzenie się zaczyna się około 7-8 mies. zycia i moze wynikać z tzw lęku separacyjnego - dziecko boi się oddalenia od matki. W nocy sobie rekompensuje mniejszą ilość spędzanego z matką czasu (dziecko autorki zapewne zaczęło raczkować i zwiedzać świat ). No i tzw. skoki wzrostowe - pokarm w nocy jest tłustszy i bardziej treściwy, lepiej wspomaga gwałtowny rozwój organizmu dziecka. Polecam stronę laktacja.pl

Gość najlepiej to nie glodzic
zrob zeby sie najadl przed snem to bedzie spal do rana :|

Gość Binas
gmail.com popieram! Jeśli nie chcesz karmić piersi - odstaw i nie dorabiaj ideologii, która dezinformuje i ogłupia inne, niedoświadczone matki. A jeśli chcesz wykarmić piersią swoje dziecko- nie poddawaj się- zawsze się uda! Ja swoją dwójkę wykarmiłam. Są koszty w postaci nieprzespanych nocy, ale warto!